Povežite se s nama

Život i društvo

Konačno radovi u Gornjem Ladanju, Kostanjevac poručio: sramite se svi koji ste to pokušali sabotirati

Objavljeno:

- dana

PROJEKT KANALIZACIJE I PROŠIRENJA CESTE

– Sretan sam što će konačno, nakon svih opstrukcija od strane onih koji bi najviše trebali pomagati Općini Vinica, doći do velikog i pozitivnog pomaka vezanog uz zacjevljenje i rekonstrukciju ceste u Gornjem Ladanju.

Prema mojim saznanjima, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković rebalansom proračuna će osigurati sredstva za izgradnju kanalizacije u Gornjem Ladanju, na potezu od Tabana do Arboretuma, dok će ŽUC izvršiti sve potrebne radnje na proširenju ceste i izgradnji nogostupa – rekao je načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac zadovoljan što se konačno kreće u realizaciju.

Dokumentacija i dozvole postoje već devet godina

– U proteklom pokušavalo se sve da do realizacije ne dođe unatoč prikupljenoj peticiji, dopisima od strane općine upućenim ŽUC-u, policiji, ali i Hrvatskim vodama, gdje sam u svojstvu načelnika bio na razgovoru kod prethodnog direktora koji je bio neugodno iznenađen činjenicom da se nije krenulo u realizaciju zacjevljenja, usprkos postojećoj dokumentaciji i svim dozvolama dobivenim još prije devet godina – istaknuo je načelnik Kostanjevac.

Nije bitno koje je boje dres i koji je broj na tom dresu, već je bitno što je i tko napravio za svoju sredinu – poručio je Kostanjevac

Sada će se konačno, zahvaljujući tome što su osigurana sredstva, poboljšati stanje na toj županijskoj cesti te zaštititi svi sudionici u prometu.

– Zahvaljujem svima koji su pomogli da konačno do te realizacije i dođe, a oni koji su sve to politizirali i stopirali, neka se za svoje nečasne poteze srame. Nije bitno koje je boje dres, koji je broj na tom istom dresu, već je bitno što je i tko napravio za svoju sredinu, što je dokaz i u ovom slučaju   – izjavio je načelnik Kostanjevac.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA

Život i društvo

Osnovna škola Kneginec Gornji bogatija za školski vrt i prometni poligon

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Gornji Kneginec pokrenula je inicijativu za školski vrt koji bi uređivali učenici sa zaposlenicima škole.

Odrađeni su poslovi pripreme terena i ograđivanja od susjednih privatnih parcela koje su obavili djelatnici KNEKOM-a. U funkciji je tako ostalo 1600 m2 te je vrt u petak, 12. travnja, predan na korištenje Učeničkoj zadruzi „Kneginja“ i Dječjem vrtiću.

Ujedno je na inicijativu Općine pokrenuto i uređenje prometnog poligona Osnovne škole Kneginec Gornji za što će se utrošiti 10.948,90 eura koje je osigurala Varaždinska županija. Radove obavlja tvrtka CRTORAD iz Jalkovca.

Prometni poligon će služiti za učenje osnovnoškolske djece ponašanju u prometu, prije svega kod vožnje biciklom, a za što će im biti izdavane i odgovarajuće potvrde.

Nastavite čitati

Život i društvo

Učenica Prve gimnazije Varaždin Mila Maretić osvojila srebro na Europskoj matematičkoj olimpijadi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Sjajne vijesti stigle su iz Gruzije, s Europske djevojačke matematičke olimpijade. Mila Maretić, dugogodišnja polaznica Centra izvrsnosti za matematiku, osvojila je 𝐬𝐫𝐞𝐛𝐫𝐧𝐮 medalju u vrlo jakoj konkurenciji.

Mila je bila dio hrvatskog tima kojeg su činile i tri učenice zagrebačke XV. Gimnazije – Lara Semeš (osvojila je zlatnu medalju), Maša Dobrić (osvojila je srebro) i Lucija Pongrac.

Europska djevojačka matematička olimpijada održavala se od 11. travnja u gradu Tskaltubo u Gruziji, a ekipa Hrvatske je u vrlo jakoj konkurenciji od 37 europskih i 16 zemalja s ostalih kontinenata, osvojila izvrsno 𝟔. 𝐦𝐣𝐞𝐬𝐭𝐨, ostavivši iza sebe ekipe mnogo većih zemalja.

Mila je inače odlična učenica 2. razreda Prve gimnazije Varaždin, a za natjecanje se pripremala uz mentore – Tamaru Srnec, Emanuela Tukača i Ratka Višaka u Centru izvrsnosti te Andreju Veršić iz Prve gimnazije Varaždin. S mladim hrvatskim matematičarkama radili su i mentori Hrvatskog matematičkog društva.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje