Povežite se s nama

Život i društvo

Lisice ulaze u dvorišta mještana Općine Vinica, što učiniti?

Objavljeno:

- dana

SASTANAK ZBOG LISICA

– Ove godine imali smo nekoliko “bliskih” susreta s lisicama. Jednom su nam čak poklale 10-ak kokoši u kokošinjcu. I našoj susjedi se isto dogodilo – požalila nam se čitateljilca iz Ladanja Gornjeg.

No, nije ona jedina koja ima problema s lisicama. Sve više mještana Općine Vinica žali se na štete koje imaju zbog lisica koje im dolaze u dvorišta.   

Vinica mora donijeti Program zaštite divljači

Upravo zbog toga je u prostorijama Općine Vinica održan radni sastanak na kojem se pokušalo pronaći rješenje kako bi se zaštitilo mještane. Na sastanku su bili predstavnici  PU varaždinske, Lovačkog saveza Varaždinske županije, Veterinarske stanice Varaždin, Varaždinske županije i Lovačke udruge “Opeka” Vinica.

– Poznato mi je da se unutar 300 metara ne smije pucati, ali mislim da se jednom koordiniranom akcijom može pronaći način da se zaštite naši žitelji – rekao je Marijan Kostanjevac, načelnik Općine Vinica.

Predsjednik Lovačkog saveza Varaždinske županije Ivan Kutnjak rekao je da problem postoji i to ne samo na području Općine Vinica nego i u drugim općinama i gradovima Varaždinske županije.

Problem je i nekontrolirano odlaganje životinjskog otpada, a to privlači lisice – upozorio je Marijan Adamić

– Nažalost, zakon otežava bilo kakvu intervenciju lovaca na terenu – istaknuo je Kutnjak.

Sudionici sastanka su se ložili kako je međusobna suradnja nužna, a da Općina mora donijeti Program zaštite divljači.

No, nisu lisice jedini problem koji muči mještane Općine Vinica. Predsjednik Lovačke udruge Opeka Vinica Marijan Adamić upozorio je na nekontrolirano odlaganje životinjskog otpada, što privlači lisice.

Na kraju sastanka je zaključeno kako se problem lisica mora podići na razinu svih općina i gradova u Varaždinskoj županiji. Načelnik Općine Vinica nastojat će organizirati zajednički sastanak načelnika i gradonačelnika zbog lisica.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA

Život i društvo

MK Sjeverozapad poziva na subotnji blagoslov motora i moto susret

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

MK Sjeverozapad organizira svoj 18. moto susret i blagoslov motora.

Motoristički susret je na rasporedu u subotu, 27. travnja, a početak je u 13 sati. Blagoslov motora je u 15 sati kod crkve u Petrijancu.

Druženje će se održati na prostoru LD Fazan, u Optujskoj ulici u Varaždinu.

– I ove godine planiramo kao i prethodnih…. blagoslov motora nakon kojeg slijedi moto susret. Besplatan grah i live rock. Prihod ide u humanitarne svrhe. Organiziran je kamp za šatore i grijani prostor za spavanje – poručili su iz MK Sjeverozapad.

Nastavite čitati

Život i društvo

Kinološko društvo Varaždin poziva da u subotu posjetite specijalne izložbe za pasmine buldog, rodezijski ridžbek i dalmatiner

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija/Pixabay

Hrvatski kinološki savez organizator je World Dog Show Zagreb 2024., svjetske izložbe pasa svih pasmina pasa od 25. do 28. travnja na kojem je prijavljeno preko 15.500 pasa.

U sklopu WDS-a, Kinološko društvo Varaždin dobilo je tu čast da bude domaćin tri specijalne izložbe i to za pasmine buldog, rodezijski ridžbek i dalmatiner, koja se održava u subotu, 27. travnja na poligonu KD Varaždin (Trg Pavla Štoosa 39a) s početkom u 10 sati.

– Pozivamo sve ljubitelje pasa da posjete ove izložbe na terenu Društva. Ulaz za sve posjetitelje je besplatan. Parking se naplaćuje 3 eura – rekli su iz Kinološkog društva Varaždin.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje