Povežite se s nama

Život i društvo

Prijavite se na besplatne 13. Ljetne filmske radionice VANIMA-e

Objavljeno:

- dana

Filmsko-kreativni studio

Trinaesti puta za redom udruga Filmsko-kreativni studio VANIMA organizira Ljetne filmske radionice koje će biti održane od 26. do 30.  lipnja ​u prostorijama udruge, na adresi Petra Preradovića 4, Varaždin. 

Djeca i mladi mogu se prijaviti za sudjelovanje na dvije radionice animiranog filma (crtanje i stop animacija), te na radionicu osnove drona. Radionice će voditi voditelji VANIME uz vanjske suradnike.

Program financijski podržavaju Hrvatski audiovizualni centar i Grad Varaždin, a za polaznike je besplatan. U filmske radionice mogu se uključiti zainteresirana djeca od 8 do 16 godina. Broj polaznika je ograničen.
 
Prijave traju do 23. lipnja, a primaju se na e-mail: [email protected] ili na broj mobitela 091/798-0858 (Hrvoje Selec). Sve ostale informacije polaznici će dobiti nakon završetka prijava i formiranja grupa.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Donosimo popis trgovina i šoping centara koji će raditi na dan izbora

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U srijedu, 17. travnja, održavaju se parlamentarni izbori. Unatoč tome što je neradni dan neke će trgovine i šoping centri raditi.

Konzum

Na dan održavanja parlamentarnih izbora, 17. travnja, Konzumove prodavaonice radit će prema posebnom radnom vremenu, obavijestili su iz Konzuma.

Detaljno radno vrijeme svih trgovina Konzuma možete provjeriti ovdje.

Kaufland

Na dan održavanja parlamentarnih izbora trgovine Kauflanda radit će prema nedjeljnom radnom vremenu, ovisno o poslovnici.

KTC

Na dan parlamentarnih izbora trgovine KTC-a neće raditi.

Spar i Interspar

Trgovine SPAR Hrvatske bit će otvorene tijekom izborne srijede 17. travnja. Na taj će dan SPAR supermarketi i INTERSPAR hipermarketi u cijeloj Hrvatskoj raditi prilagođeno, a detaljno radno vrijeme njihovih trgovina u srijedu pogledajte ovdje.

Studenac

Sve trgovine Studenca na dan izbora 17. travnja radit će prema redovnom radnom vremenu.

Lidl

Lidlove trgovine radit će prema izmijenjenom radnom vremenu.

Eurospin

Sve Eurospinove poslovnice radit će na dan izbora 17. travnja.

Lumini

Lumini radi prema redovnom radnom vremenu.

Supernova Varaždin

Dragi posjetitelji, na dan izbora u Hrvatskoj, točnije, 17. travnja, naš centar će raditi prema uobičajenom radnom vremenu, obavijestili su iz Supernove Varaždin na svojoj web stranici.

Nastavite čitati

Život i društvo

U Osnovnoj školi Tužno otvorena prva Google učionica u Hrvatskoj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Osnovnoj školi Tužno 15. travnja je svečano otvorena prva Google učionica u Hrvatskoj.

Uređena je i opremljena u sklopu projekta Google referentne škole, a riječ je o globalnom standardu u obrazovanju iz područja računalstva i informatike.

Varaždinska županija je kao osnivač škole izdvojila gotovo 80.000 eura za uređenje nove informatičke učionice, 58 računala, potrebne licence i drugo.

Zahvaljujući ovom projektu, ostvareno je niz prednosti za učenike i učitelje: besplatni alati za učenje, uređivanje dokumentata, tablica i prezentacija u realnom vremenu, jednostavno upravljanje korisničkim računima i sadržajem, kao i sigurnost i privatnost podataka.

– Projekt je iznimno važan za naš kraj, školu, za Varaždinsku županiju, ali i cijelu Hrvatsku jer dosad nije bilo ni jedne škole u našoj državi koju je Google odabrao i certificirao kao pokaznu školu. Naime, OŠ Tužno je Google sam odabrao za projekt, za što smo morali educirati naše djelatnike. Danas imamo 16 edukatora prve razine i osam edukatora druge razine. Hvala Županiji što nam je omogućila otvaranje ove učionice budućnosti, koja je dokaz koliko visoko kotira obrazovanje u Varaždinskoj županiji – rekao je ravnatelj OŠ Tužno Josip Puček.

Ovo je treća učionica budućnosti koju smo otvorili u Varaždinskoj županiji, napomenuo je pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslav Huđek.

– Prva učionica je bila u Srednjoj školi Ivanec, nakon toga u Ludbregu, a sada smo otvorili učionicu budućnosti u Osnovnoj školi Tužno. Sve to radimo da bismo bili konkurentni na globalnoj razini. Projekte smo ostvarili uz pomoć ljudi koji rade u školskom sustavu, a to su naši ravnatelji i učitelji koji imaju sposobnost raditi s najsuvremenijom opremom, jer najgore je kad se nešto kupi, a ne koristi se. Kod nas je snaga koju nam oprema pruža iskorištena na najbolji mogući način – istaknuo je dr. sc. Huđek.

Zadovoljstvo ulaganjem izrazio je načelnik Općine Vidovec Bruno Hranić.

– Izuzetno mi je drago da je Osnovna škola Tužno koja se nalazi u Općini Vidovec prva u Hrvatskoj s Google učionicom, na čemu moramo prvenstveno zahvaliti resornom županijskom pročelniku i županu, kao i ravnatelju škole. Uvjeren sam da će učenici imati velike koristi – rekao je načelnik Općine Vidovec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje