Povežite se s nama

Život i društvo

Prvi dan škole proveli s lepoglavskim učenicima

Objavljeno:

- dana

Škvarić i Kovač ulepoglavskoj školi “Ante Starčević”

Vi ste budućnost našeg grada i sve što radimo na njegovu razvoju radimo zbog vas. Na vama je da, uz podršku koju imate od roditelja, učitelja i Grada Lepoglave, učite jer znanje je bogatstvo koje će  vam u budućnosti najviše koristiti – poručio je prvi dan nove školske godine osnovnoškolcima s područja grada Lepoglave njihov gradonačelnik.

Marijan Škvarić i dogradonačelnik Hrvoje Kovač početak školske godine proveli su s 350 učenika OŠ Ante Starčevića Lepoglava. U prvi razred krenulo je 34 učenika.
Uz gradonačelnika Škvarića, želje za uspjeh u novoj školskoj godini učenicima OŠ Ante Starčevića Lepoglava uputio i ravnatelj Ratko Tomić, dok je kapelan lepoglavske župe Nikola Markušić blagoslovio učenike i školske djelatnike.

Učenike su na školskim klupama dočekale knjige koje su im kupili Grad Lepoglava i Varaždinska županija.

– Za ovu školsku godinu kupili smo vam dio potrebnih udžbenika. Na vama je samo da učite – istaknuo je gradonačelnik, istaknuvši novosti koje su dočekale učenike s novom školskom godinom – Stalno uređujemo školu. Tijekom ovih praznika u školi smo ugradili dizalice topline koje će za hladnih dana grijati školsku zgradu i omogućiti vam da u školi boravite i učite u idealnim uvjetima  – otkrio je učenicima gradonačelnik Škvarić.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Državni inspektorat objavio: U ovim autima uočeni su problemi, javite se trgovcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Državni inspektorat ovog je tjedna objavio je nekoliko obavijesti o tome da su u nekim vozilima uočene određene poteškoće i nedostatci te bi se vlasnici trebali javiti trgovcima kod kojih su kupili svoja vozila.

Osobna vozila / kombi Eos, Golf, Golf Plus, Golf Cabrio, Sharan, Passat CC, Passat, Polo, Fox, Vivo Classic, Crafter

Kada se zračni jastuk vozača aktivira, kvar u generatoru plina zračnog jastuka može dovesti do nekontroliranog napuhavanja i oslobađanja metalnih fragmenata, što može uzrokovati ozljede putnika, piše N1.

Motocikli CBR600RA/RR, CBR1000RA/RR/S1/S2, GL1800/BD/B/DA

Zbog promjene metode izrade impelera pumpe goriva, gustoća impelera je smanjena. Preveliko skupljanje tijkom procesa sušenja je razlog što se impeler iskrivljuje, pa dolazi do pucanja površinskog sloja.

Osobna vozila Honda ZR-V

Naslon za glavu na prednjem desnom sjedalu može biti deformiran i savijen prema naprijed, te ukoliko dođe do sudara neće adekvatno zaštititi putnike.

Nastavite čitati

Život i društvo

MK Sjeverozapad poziva na subotnji blagoslov motora i moto susret

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

MK Sjeverozapad organizira svoj 18. moto susret i blagoslov motora.

Motoristički susret je na rasporedu u subotu, 27. travnja, a početak je u 13 sati. Blagoslov motora je u 15 sati kod crkve u Petrijancu.

Druženje će se održati na prostoru LD Fazan, u Optujskoj ulici u Varaždinu.

– I ove godine planiramo kao i prethodnih…. blagoslov motora nakon kojeg slijedi moto susret. Besplatan grah i live rock. Prihod ide u humanitarne svrhe. Organiziran je kamp za šatore i grijani prostor za spavanje – poručili su iz MK Sjeverozapad.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje