Povežite se s nama

Život i društvo

Šef kuhinje restorana Fontana Crnković Ivan Tomas osvojio svoju drugu kristalnu kuhaču

Objavljeno:

- dana

HRVATSKI KUHARSKI KUP

Ivan Tomas, šef kuhinje restorana Fontana Crnković iz Varaždina i ove će se godine za svoj uspjeh u natjecanjima Hrvatskog kuharskog kupa okititi trofejom – kristalnom kuhačom.

Dodjela ovih vrijednih trofeja kuharima održat će se u ponedjeljak u Koprivnici.

Uspjeh – motivacija za dalje

Tomas iz Varaždinskih Toplica prošle je godine osvojio treće mjesto, a ove godine svojim delicijama očarao je žiri u pet kola natjecanja te se plasirao na visoko, drugo mjesto koje će mu donijeti njegovu drugu, još veću kristalnu kuhaču!   

– Uspjeh na ovakvim natjecanjima mi puno znači, motivira me i daje elana za dalje. Osim toga, kroz natjecanja koja se održavaju u raznim krajevima Hrvatske, upoznajemo razilčite kulture i principe rada. Sve u svemu, zanimljivo i poučno – rekao je Tomas.

U pet kola natjecanja timovi se natječu u tri kategorije: hladna plata, glavno jelo i desert

Riječ je, inače, o nacionalnom natjecanju utemeljenom 2005. godine koje naglasak stavlja na kuhara kao pojedinca. Organizira ga Hrvatski kuharski savez, a sastoji se od pet kola natjecanja kroz godinu. Na kraju se zbrajaju bodovi, a troje najboljih kuhara koji su svoje vještine pokazali na natjecanju dobivaju kristalne kuhače.

– Kako se natjecanje odvija po regijama, za svako područje karakteristična je određena namirnica, meso ili riba. Prema tome suci zadaju temu i prema tome se pripremaju jela. Tri su kategorije: hladna plata, glavno jelo i desert – objasnio je Tomas.

Iako su on i njegov kolega, koji zajedno čine tim, imali jaku konkurenciju, uspjeh nije izostao. Bude li vremena, Tomas najavljuje i sudjelovanje na natjecanju iduće godine.

– Dat ćemo sve od sebe i tko zna, možda osvojiti prvo mjesto – najavio je Tomas.

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

Život i društvo

Slobodno počnite pripremati roštilj za Praznik rada, ali izgleda da kiša ipak neće izostati

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Sljedećeg tjedna u srijedu obilježavamo 1. svibnja, odnosno Praznik rada.

Već tradicionalno to je dan za druženje u prirodi, na otvorenom, a često i za pečenje roštilja ili kuhanje graha. Jedan od ključnih uvjeta za to je lijepo vrijeme.

Prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a 1. svibnja bi na sjeveru Hrvatske uglavnom trebao biti sunčan i topao.

Proteklih dana bilo je hladno i kišovito, ali već od petka, 26. travnja, stiže sunčano vrijeme i temperatura raste. Početkom sljedećeg tjedna danju će biti i 24 °C.

Prema trenutnoj prognozi DHMZ-a na varaždinskom području na sam Praznik rada prijepodne će biti sunčano i toplo s temperaturom do 22 °C. Poslijepodne stižu oblaci, moguće je malo kiše, a nešto više kiše trebalo bi pasti poslije 20 sati.

I ostatak sljedećeg trebao bi biti pravi proljetni.

Nastavite čitati

Život i društvo

Državni inspektorat objavio: U ovim autima uočeni su problemi, javite se trgovcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Državni inspektorat ovog je tjedna objavio je nekoliko obavijesti o tome da su u nekim vozilima uočene određene poteškoće i nedostatci te bi se vlasnici trebali javiti trgovcima kod kojih su kupili svoja vozila.

Osobna vozila / kombi Eos, Golf, Golf Plus, Golf Cabrio, Sharan, Passat CC, Passat, Polo, Fox, Vivo Classic, Crafter

Kada se zračni jastuk vozača aktivira, kvar u generatoru plina zračnog jastuka može dovesti do nekontroliranog napuhavanja i oslobađanja metalnih fragmenata, što može uzrokovati ozljede putnika, piše N1.

Motocikli CBR600RA/RR, CBR1000RA/RR/S1/S2, GL1800/BD/B/DA

Zbog promjene metode izrade impelera pumpe goriva, gustoća impelera je smanjena. Preveliko skupljanje tijkom procesa sušenja je razlog što se impeler iskrivljuje, pa dolazi do pucanja površinskog sloja.

Osobna vozila Honda ZR-V

Naslon za glavu na prednjem desnom sjedalu može biti deformiran i savijen prema naprijed, te ukoliko dođe do sudara neće adekvatno zaštititi putnike.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje