Povežite se s nama

Život i društvo

Štromar pozvao saborske zastupnike MOST-a i HDZ-a da svi zajedno rade i ne glasaju protiv sjevera

Objavljeno:

- dana

VARAŽDINSKI ŽUPAN

– Svaki pozitivan podatak vezan za gospodarstvo veseli, ali zasad nisam zadovoljan ovime što vidimo na državnoj razini.

Od najavljene velike porezne reforme dobili smo svega nekoliko novih prijedloga zakona. Ipak, nadam se da upravo zbog svih pozitivnih pomaka koji su se dogodili u Varaždinskoj županiji, ali i ostalim županijama na sjeveru, nećemo biti ponovo zakinuti – oglasio se priopćenjem župan Predrag Štromar.

Ajmo svi zajedno, ne samo zastupnici HNS-a

Dok u Varaždinskoj županiji nezaposlenost iz mjeseca u mjesec pada, varaždinskog župana zasmetale su izjave novog ministra rada i mirovinskog sustava Tomislava Ćorića koji je rekao da će nezaposlenost sa završetkom turističke sezone i dalje rasti.

No, Štromar je nezadovoljan i zbog plaća.

– Svjestan sam da je u našoj županiji najviše zaposlenih u prerađivačkoj industriji, posebice tekstilnoj, gdje su niske plaće. Međutim, očekujem pomoć i konstruktivne razgovore od saborskih zastupnika, ne samo HNS-ovih, nego svih, kako bi se to promijenilo. Vidimo s jedne strane kako je MOST uspio izlobirati da će se našim ugostiteljima naplaćivati PDV od 25%, dok se MOST-ovim lobiranjem PDV za ugostiteljstvo na Jadranu zadržao na 13%, a s druge strane vidimo nedostatak volje za dijalogom od strane saborskih zastupnika HDZ-a i MOST-a u našoj županiji. Ovim putem ih još jednom pozivam da radimo zajedno, da se konzultiramo kako bi svim našim građanima bilo bolje i da ne glasuju za zakone koji će ići na štetu građanima sjevera

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA/Arhiva RT

Život i društvo

U Čukovcu kod Ludbrega sezona jagoda započela je tri tjedna ranije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Danica.hr

Počela je sezona slatke crvene delicije u Čukovcu kod Ludbrega, malenom mjestu kojeg zovu Selom jagoda.

Čukovec ima 300-tinjak stanovnika i čak 30 prijavljenih OPG-a koji imaju plantaže jagoda.

Mjerica od 250 grama u četvrtak je na štandu stajala 1,50 eura, što znači da je kilogram prvih slasnih podravskih jagoda šest eura.

Prije četiri godine, u travnju 2020., ista je mjerica stajala 10 kuna, odnosno 1,33 eura, što znači da zapravo i nisu nešto posebno skuplje. No, cijena će vrlo brzo dolje čim se čukovečka polja malo jače zacrvene.

Ova je godina specifična po tome da je sezona jagoda počela čak tri tjedna ranije nego prijašnjih godina.

Izvor: Danica.hr

Nastavite čitati

Život i društvo

Jurjevo u Mađarevu uz izložbe, koncerte i predstave

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Župa sv. Vida i sv. Jurja mučenika u Mađarevu slavi svog nebeskog zaštitnika u utorak 23. travnja 2024. a ove godine ujedno i dvjestotu obljetnicu izgradnje sadašnje crkve.

Za tu prigodu pripremat će se trodnevnicom koju će predvoditi vlč. Ivica Puškadija st. župnik u Starigradu kraj Koprivnice, a nakon slavlja svete mise od 18 sati, svakodnevno će biti kulturni program.

Tako će u subotu 20. travnja na platou ispred crkve KUD Prigorje iz Križevaca održati koncert tradicijskih pjesama i napjeva.

U nedjelju 21. travnja u crkvi će biti koncert klasične glazbe „Častimo te Jurju sveti…“ na kojem će nastupiti mezzosopranistic Iva Krušić, tenor Mario Bokun, sopranist Marko Antolković, basbariton Boris Beus uz klavirsku pratnju i umjetničko vodstvo Helene Borović.

Dramska družina “Ozana” iz Visokog izvest će dramsko-scensko uprizorenje legendarnog životopisa svetog Jurja uz pedagoško-umjetničko vodstvo Tibora Martana u ponedjeljak 22. travnja, također u crkvi nakon svete mise.

Na samo Jurjevo u utorak 23. travnja mons. Bože Radoš predslavit će svečano euharistijsko slavlje s početkom u 18 sati. Sat vremena ranije prethodit će otvorenje etnografske izložbe „Kinč poveda jurjevsku pripovest“ u PŠ Madžarevo. Autor izložbe i postava je etnolog Tibor Martan, a nakon svete mise bit će koncert Klape sv. Mihovil.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje