Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Impresivne ladanjske vuzmenke: Ak ne zgori do kraja, bu se sku***la

Objavljeno:

- dana

Donosimo

Danas cijeli dan pristizale su nam fotografije vuzmenki iz cijele Varaždinske županije, no impresivne su one ladanjske.

Jedna ladanjska vuzmenka visoka je oko 10 metara, započeli su je četvrtak i ima otprilike 12 kubnih metara drva.

– Do jutra budemo tu i onda oko 17 sati u nedjelju ju palimo. Grla bumo zalijali s 30 litri vina za početak, pa ima piva, sokove. Peći će se kotlovina, a poslije jedan dobar grah. Visoka je otpilike 10 metara, među njima nije konkurencija nego se jedni s drugih delaju norca ako ne zgori do kraja i to znači da se onda vuzemka sku***la – rekao je Slavko.

Druga vrlo impresivna je visoka oko 12 do 13 metara, a napravili su je ARBEC-i.

– Kroz cijelu Korizmu se pripremamo. Svaku nedjelju idemo u šumu po drvo i crnogorično granje. Pretežito se počinje raditi u četvrtak, završava se u petak. Fešta se nastavlja kroz cijelu subotu do nedjelje ujutro. Oni najjači spavaju pod vuzemkom. Pazimo na sigurnost. Natječemo se s konkuretima, ali pretežito svaku godinu pobijedimo, po tome smo i poznati kao ARBEC-i iz Ladanja – ističe Hrvoje.

 

Izvor: Foto: Ivan Agnezović

Život i društvo

Državni inspektorat objavio: U ovim autima uočeni su problemi, javite se trgovcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Državni inspektorat ovog je tjedna objavio je nekoliko obavijesti o tome da su u nekim vozilima uočene određene poteškoće i nedostatci te bi se vlasnici trebali javiti trgovcima kod kojih su kupili svoja vozila.

Osobna vozila / kombi Eos, Golf, Golf Plus, Golf Cabrio, Sharan, Passat CC, Passat, Polo, Fox, Vivo Classic, Crafter

Kada se zračni jastuk vozača aktivira, kvar u generatoru plina zračnog jastuka može dovesti do nekontroliranog napuhavanja i oslobađanja metalnih fragmenata, što može uzrokovati ozljede putnika, piše N1.

Motocikli CBR600RA/RR, CBR1000RA/RR/S1/S2, GL1800/BD/B/DA

Zbog promjene metode izrade impelera pumpe goriva, gustoća impelera je smanjena. Preveliko skupljanje tijkom procesa sušenja je razlog što se impeler iskrivljuje, pa dolazi do pucanja površinskog sloja.

Osobna vozila Honda ZR-V

Naslon za glavu na prednjem desnom sjedalu može biti deformiran i savijen prema naprijed, te ukoliko dođe do sudara neće adekvatno zaštititi putnike.

Nastavite čitati

Život i društvo

MK Sjeverozapad poziva na subotnji blagoslov motora i moto susret

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

MK Sjeverozapad organizira svoj 18. moto susret i blagoslov motora.

Motoristički susret je na rasporedu u subotu, 27. travnja, a početak je u 13 sati. Blagoslov motora je u 15 sati kod crkve u Petrijancu.

Druženje će se održati na prostoru LD Fazan, u Optujskoj ulici u Varaždinu.

– I ove godine planiramo kao i prethodnih…. blagoslov motora nakon kojeg slijedi moto susret. Besplatan grah i live rock. Prihod ide u humanitarne svrhe. Organiziran je kamp za šatore i grijani prostor za spavanje – poručili su iz MK Sjeverozapad.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje