Povežite se s nama

Život i društvo

Zelenim autobusima s Vincekom do najudaljenih kutaka Europe

Objavljeno:

- dana

PUTOVANJA

FlixBus ne nudi samo prijevoz od točke A do točke B, nego doživljaj putovanja. Tako je u jednoj rečenici opisana bit poslovanja njemačkog autobusnog operatera FlixBus, koji od će od 21. srpnja Varaždin povezati s 800 destinacija u 20 zemalja Europe. Rezultat je to partnerstva FlixBusa i varaždinskog autobusnog prijevoznika Vincek d.o.o.

U razgovoru s novinarima na originalnoj lokaciji – u tipičnom, zelenom autobusu FlixBusa – direktor razvoja poslovanja, Dean Čebohin i direktor Vinceka, Krešimir Čumbrek, predstavili su ovaj novi poslovni model start upa, čiji je najveći partner u Hrvatskoj, sa deset autobusa, upravo Vincek.
– Flixbus je svojim poslovnim modelom uspio privući milijune putnika diljem Europe – već oko 35 milijuna. Cilj nam je pružiti najvišu uslugu po najboljoj cijeni. Varaždin postaje dio zelenog tima, čime stanovnicima regije omogućujemo putovanja i do najudaljenijih mjesta u Europi ali jednako tako olakšavamo pristup turista Hrvatskoj pa tako i Varaždinu – istaknuo je Čebohin. Kad kaže „najvišeg standarda“, direktor misli na sve ono što će putovanje autobusom učiniti maksimalno opuštenim i što komfornijim.

Tako svi – zbog intenzivne boje odmah uočljivi i prepoznatljivi – FlixBusovi autobusi imaju više prostora između sjedala, utičnice, besplatni internet i dva komada prtljage, mogućnost kupovanja napitaka i grickalica u autobusu. Jednako tako putnicima je omogućena velika fleksibilnost u planiranju putovanja. Konkretno, rezervacije se mogu otkazati i promijeniti do 15 minuta prije polaska i to bez naplate. O fleksiblnosti ovisi i koliko će putnik platiti kartu. Jer, cijena ovisi o tome koliko se dana prije putovanja karta kupi. I potom, kud god dalje se ide i koliko se god puta presjeda u FlixBusove autobuse, sve se obavlja s tom, jednom kartom.

– Jednom se kartom i jednim prijevoznikom može obići Europa. Jer, krene li se iz Varaždina, presjeda se na drugi Flixbusov autobus i tako sve do konačne destinacije – ispričao je Čebohin. Karte se mogu kupiti on line, u turističkim agencijama i na kioscima Tiska.

Sigurnost

Tvrtka se bavi logistikom, marketingom i prodajom dok su partneri – regionalni prijevoznici – odgovorni za svakodnevno obavljanje prijevoza i vozni park. FlixBus za partnere, naglašeno je, bira isključivo provjerene prijevoznike, najčešće mala obiteljska poduzeća. – Vincek prema svemu odgovara našim visokim kriterijima – rekao je Čebohin.

Osobita pažnja se posvećuje vozačima. Tako i vozači s najdužim stažom prolaze dodatne, vrlo stroge obuke sigurne vožnje. – Naši su kriteriji čak i stroži nego što su zakonski – naglašava Čebohin. I dodaje: – FlixBus nije tvrtka koja kopira, nego koja inovira. Čini tržište većim i boljim i donosi investicije. S gospodarskog stajališta potiče lokalni razvoj. FlixBus je počeo sa desetak autobusa, danas ih je preko 1000 sa preko 100 tisuća dnevnih veza.

Krene li se iz Varaždina, presjeda se na drugi Flixbusov autobus i tako sve do konačne destinacije

Vincek je u mrežu uključio i Varaždin sa čak deset autobusa. Direktor Vinceka, Krešimir Čumbrek, istaknuo je kako je tvrtka zbog partnerstva s FlixBusom već zaposlila novih 30 ljudi. – Želimo i dalje rasti, a model FlixBusa prepoznali smo kao dio naših budućih planova. Jer to je jedini uspješan sistem poslovanja – rekao je Čumbrek. Vincek ove godine slavi četvrt stoljeća poslovanja, u voznom parku ima 110-ak  autobusa i tvrtka zapošljava preko 170 ljudi. U vlasništvu ima i turističku agenciju Galileo.

FlixBus će zahvaljujući svom najvećem hrvatskom partneru, varaždinskom Vinceku, povezivati Vukovar i Osijek, Viroviticu i Koprivnicu te grad Varaždin direktno sa Slovenijom i Njemačkom. Iz glavnih prometnih raskrižja ovih država, putnik se lako, presjedanjem u drugi FlixBus, povezuje s udaljenijim europskim gradovima. Tako se osim direktnih veza s Mariborom, Munchenom, Ulmom ili Sttutgartom putovanje može nastaviti dalje do Berlina, Dusseldorfa, Dortmunda, Zuricha, Basela, Amsterdama i drugih europskih gradova i zemalja.

– Ulaskom u FlixBus mrežu, ne samo da smo pokrenuli nove investicije, nego smo i zaposlili nove ljude pa nam je zadovoljstvo na ovaj način pridonijeti razvoju regije – rekao je Krešimir Čumbrek.

Kvaliteta

Uz kvalitetu i sigurnost, još je jedna odlika koja se ostvaruje ovim sistemom autobusnog prijevoza – jednostavnost. Jednostavno je kupiti kartu doma iz fotelje i jedna je karta za cijelo putovanje, neovisno o presjedanjima. Također se može i promijeniti ili otkazati bez troška. 

Svi koji putuju autobusom, osobito na udaljenije destinacije znaju koliko jednostavnost „skraćuje“ dugu vožnju autobusom. 
Troši se manje novca, ali što je još važnije – manje živaca.

Karte

Karta se može kupiti na www.flixbus.hr. Jedna je karta za cijelo putovanje, neovisno o presjedanjima. 

Izvor:
Foto:

Život i društvo

U Varaždinu javna vježba svih županijskih žurnih službi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U organizaciji Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije, u ponedjeljak, 29. travnja, održat će se vježba svih žurnih službi Županije u povodu Nacionalnog dana hitne medicinske službe.

Vježbom će se još više povezati sve žurne službe, kako bi i u budućnosti djelovali na najbolji mogući način, a zainteresirano građanstvo vidjelo metode i postupke djelovanja žurnih službi.

Lokacija održavanja vježbe  je Međimurska ulica u smjeru Čakovca.

Nastavite čitati

Život i društvo

Gosti su bili puni hvale na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Maruševca, a za vikend Zlatko Pejaković i Dani folklora

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Maruševec šarolikim programom obilježava svoje Dane, a današnji utorak je blagdan svetog Jurja te proštenje u Maruševcu.

Od 10 sati pod šatorom kod crkve sviraju Faringaši, u 11 sati počinje sveta misa, a nakon toga tradicionalno proštenje.

Ponedjeljak poslijepodne, 22. travnja, pak je bio rezerviran za svečanu sjednicu Općinskog vijeća Općine Maruševec. Načelnik Mario Klapša i predsjednik Općinskog vijeća Damir Šprem bili su domaćini brojnim dragim gostima, a spomenut ćemo samo neke; gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, saborska zastupnica Barbara Antolić Vupora, načelnik prijateljske Občine Rogatec Martin Mikolič, zamjenik gradonačelnika Varaždina Miroslav Marković i potpredsjednik Skupštine Varaždinske županije i načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

Gosti su bili puni riječi hvale za suradnju s Općinom Maruševec, njezine prirodne ljepote te dobre ljude.

Šprem je svima poželio dobrodošlicu u Maruševec te svim slavljenicima čestitao imendane.

Načelnik Klapša je u svom govoru naglasak stavio na nestabilna vremena u kojima živimo, ali i brojna ulaganja na području Općine za generacije koje dolaze.

– Hvala svima koji su došli na “rođendan” naše općine, a puno toga se promijenilo i od protekle godine, ali ostao nam je ponos i srce koje malo jače zakuca kad se radi o našem Maruševcu. Svjesni smo da je Maruševec mala sredina, ali smo svjesni i odgovornosti koju imamo prema našim žiteljima; mladim obiteljima, poljoprivrednicima, gospodarstvenicima i starijim sugrađanima. Ono bez čega nema budućnosti je naša mladost koja će razvijati našu općinu te su dočekali gradnju stambene zone u Donjem Ladanju. Ne sumnjam da ćemo radišni i ujedinjeni postići svaki cilj koji si zadamo – istaknuo je načelnik.

Klapša je govorio o klimatskim izazovima i važnosti borbe s njima na lokalnoj razini, zatim važnosti obrazovanja kao temelja gospodarskog razvoja te ulaganjima u uređenje objekata i cestogradnju.

Nagrađeni

Na kraju svečane sjednice dodijeljena su općinska priznanja zaslužnim mještanima. Nagrada Općine Maruševec za iznimna dostignuća u proteklom razdoblju dodijeljena je Udruzi žena Maruša – za izniman doprinos očuvanju i promociji tradicijskih jela, rukotvorina i tradicijskih običaja maruševečkog kraja. Ista je nagrada dodijeljena Luki Hrgareku, za postignute izvanredne rezultate na sportskim natjecanjima u powerliftingu u zemlji i svijetu, a umjesto sportaša nagradu je primila njegova majka.

Plaketu Općine Maruševec primili su Josip Fadiga, za izniman doprinos razvoju sporta na području općine, Darko Posavec, za izniman doprinos u obrani domovine i stvaranju Republike Hrvatske, i KUD Klaruš Maruševec za iznimno djelovanje na promociji kulturne baštine Općine Maruševec, a povodom 25. obljetnice rada i postojanja.

Proslava Dana općine traje sve do 29. travnja. U subotu, 27. travnja, održat će se 21. Dani folklora u Maruševcu, a u večernjim satima pod šatorom fešta uz Zlatka Pejakovića. Nedjelja je rezervirana za Općinski kup u malom nogometu, a ponedjeljak za svečano otkrivanje kipa književnika Gustava Krkleca kod osnovne škole u Maruševcu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje