Povežite se s nama

Ostali sportovi

16. međunarodni turnir mladih bejzbolaša u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

BEJZBOL

Proteklog je vikenda u organizaciji Baseball Kluba “Vindija” i tehničkom podrškom ZSUGV, održan još jedan, sada već 16. Međunarodni turnir za mladež i kadete “Vindi Iso-Sport 2013”.

Turnir iza nas obilježen je i prvim dolaskom mađarskih ekipa, od kojih je jedna i reprezentacija U12, a s druge strane i totalnom dominacijom varaždinskih ekipe, “Vindi Iso-Sport Škole Baseballa” koje su u obe kategorije osvojile turnir.
Ukupno je kroz tri dana, od petka do nedjelje igralište “Srednjoškolac” bilo poprište čak osamnaest međunarodnih utakmica u obje kategorije, koliko ih je ukupno za vrijeme održavanja trajanja turnira i odigrano.
I ove je godine broj ekipa i učesnika turnira bio popriličan, njih oko 100-tinjak igrača, trenera i roditelja koji već tradicionalno svake godine dolaze u sve većem broju oduševljeni organizacijom ovog turnira.
Ukupno je nastupilo 6 klubova sa čak 8 ekipa u dvije kategorije mladeži i kadeta iz Mađarske, Slovenije, Srbije i Hrvatske, pa su tako uz domaćina BK “VINDIJA” nastupili još “Reds”-Budapest, i “Little League Nationa Team” iz Mađarske, “Beograd ’96”-Beograd, “Novi Sad”-Novi Sad iz Srbije i “Zajčki”-Ljubljana iz Slovenije.
Mladi igrači Vindije bili su uvjerljivi u obje kategorije mladeži i kadeta, gdje su se nakon prva dva dana kroz utakmice po grupama plasirali u oba nedjeljna finala .
Prvi su nastupili kadeti, kategorija U15 koji su se u finalu susreli s ekipom Beograda ’96. Koliko kvalitetno se radu i varaždinskoj “Vindi Iso-Sport Školi Baseballa” govori i činjenica da su do pobjede došli sa visokih 9:1.
S druge strane najmlađi varaždinski igrači članovi ekipe mladeži, kategorija U12 došli su u finale neporaženi, gdje ih je dočekala slovenska ekipa Zajčki, ali kao i stariji suigrači iz kluba i ovo finale je obilježeno odličnom i dominantom igrom varaždinskih baseballaša koji su bez većih problema svladali goste sa visokih 11:1.
Na kraju treba spomenuti da su u natjecateljskom djelu varaždinsku nastupili s još jedno ekipom igrača iz svoje škole, ekipom “Vindi Iso-Sport” popularni Vindići koju su iako na posljednjem mjestu pokazali već zavidan nivo igre, ali su najviše pažnje pokupili svojom simpatičnošću.
Uz kvalitetne ekipne, sportske rezultate iz redova varaždinskog kluba dolazi i nekoliko ponajboljih pojedinaca turnira: Rafael Negovec – najbolji igrač turnira/mladež, Robert Martinez -najbolji igrač turnira/kadeti, Ivan Arklinić – najbolji bacač turnira/kadeti i Sven Vojnović – najbolji mladi igrač/kadeti.
Nakon ovog turnira Uprava kluba i igrači okreću se prema nastavku sezone koje će uslijediti već slijedećeg vikenda, u subotu 07.09.2013. kada je Varaždin i Baseball Klub “VINDIJA” domaćin finalnog turnira za mladež, U12 a upravo je varaždinska ekipa trenutno na prvom mjestu regularnog dijela sezone.

Konačni poredak ekipa:

MLADEŽ KADETI
1. BK “VINDIJA”, VARAŽDIN – HR 1. BK “VINDIJA”, VARAŽDIN – HR
2. BK “ZAJČKI”, SLO 2. BK “BEOGRAD ’96”, SRB
3. BK “NOVI SAD”, SRB 3. BK “ZAJČKI”, SLO
4. LITTLE LEAGUE TEAM, HUN
5. BC “REDS”, HUN
6. BK “VINDI ISO-SPORT” – HR

Izvor:
Foto:

Ostali sportovi

U Trnovcu Bartolovečkom osnovan Stolnoteniski klub Visia

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu 7. travnja održana je skupština udruge Sportskog društva Žabnik, na kojoj je došlo do preimenovanja udruge u STK Visia Trnovec Bartolovečki.  Uz dosadašnje djelatnosti, klub će se baviti razvojem i djelovanjem masovnog i sportskog – rekreativnog stolnog tenisa i surađivati sa školama, sličnim klubovima i društvima.  Izabrana je nova predsjednica Goranka Vincek i novo rukovodstvo.

Iz novog kluba zahvaljuju se na podršci svim članovima udruge, a osobito načelniku općine Trnovec Bartolovečki, Zvonku Šamecu.

Nastavite čitati

Ostali sportovi

STK Starr u finalu HEP Superlige!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

STK Starr je i u drugom polufinalnom susretu s STK Pula slavio, ovaj puta rezultatom 4:1.

Najprije je Zeng Jia bio uvjerljiv protiv Tomislava Marakovića 3:0 (11:9, 11:3, 12:10), zatim je Nikola Horvat izgubio od Marina Runjića, iako je vodio 2:1 na kraju je bilo 2:3 (11:7, 7:11, 13:11, 10:12, 10:12). zatim Ronald Ređep dobiva Frane Runjića 3:1 (11:8, 7:11, 11:6, 11:8). U igri parova ponovo bolji varaždinski par Ređep/Zeng od F. Runjić/M. Runjić 3:0 (11:5, 11:6, 11:5) i “točku na i” stavlja Zeng Jia pobijedivši Marina Runjića 3:1 (9:11, 11:6, 11:5, 11:8).

Slijedi repriza prošlogodišnjeg finala s ekipom STK Libertas Marinkolor. Prošle godine su Dubrovčani slavili u tri susreta, a ove godine Varaždinci žele i mogu uzvratiti. U finalu STK Starr nastupit će u punom sastavu, ekipi će se pridružiti i Tan Ruiwu, Kinez s hrvatskom putovnicom koji se sprema u Kini za finalnu seriju. Ovo je je za STK Starr vrhunac i cilj sezone koji su si postavili još jesenas. Osvajanje naslova prvaka Hrvatske za STK Satrr bi značio veliki korak naprijed i najvjerojatnije ulazak u prvih 16 klubova Europe te nastup u Ligi prvaka. Kako je veliki ulog u igri, u klubu ozbiljno prilaze završnim pripremama kako ih ništa ne bi iznenadilo u pohodu na titulu najboljih. Nakon što je ženski sastav ušao u Superligu, sljedeće sezone STK Starr bit će vodeći vrhunski stolnoteniski klub u Hrvatskoj. Takav golemi uspjeh zasigurno će prepoznati i lokalna uprava te sponzori i partneri koji podupiru vrhunske rezultate kako u radu s najmlađima tako i u seniorskom sastavu.
Prvi finalni susret igra se u Varaždinu 17. travnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje