Uz suorganizaciju Hrvatskoga društva skladatelja te izdavačke kuće Croatia records, ovogodišnje 17. izdanje Međimurskoga festivala donosi na glazbeno tržište prekrasnih 18 pjesama posvećenih Međimurju.

Čak 19 autora iz Međimurja, što skladatelja, tekstopisaca ili aranžera te deset izvođača Međimuraca, dat će poseban pečat festivalu. Pribrojimo njima autore i izvođače iz ostalih dijelova Hrvatske pa i Slovenije, kajkavština u domaćoj zabavnoj i pop produkciji bit će obogaćena novim, slušanim pjesmama. Uskoro će i CMC tik uoči MEF-a emitirati već snimljene videospotove nekih od sudionika festivala i time doprijeti do većine gledatelja i slušatelja.

Ovih dana će i slušatelji Radija Novi Marof, Hrvatskog radija Čakovec, Radija 105 i Radija 1 moći među prvima uživati u fragmentima svih pjesama i uvjeriti se u kvalitetu ovogodišnjeg opusa koji je odabrao umjetnički direktor Darko Golubić. Cjelokupni glazbeni festivalski spektakl u posebnom show programu upotpunit će uz druga iznenađenja i nastup Baletne škole Čakovec.

Ono što posebno raduje je i izgradnja velebne scene, dosad najveće u našem kraju pa i šire, čime Organizacijski odbor dobiva trajnu vrijednost za sve naredne festivale koje dolaze te standardizira visoku televizijsku produkciju. Autor stagea je čakovečka tvrtka EURO-BAU d.o.o., a izgradnja je također povjerena domaćim izvođačima.

Kao što je već poznato, festival se održava u dvorani Graditeljske škole u Čakovcu, dok će snimku festivala emitirati HTV, a ulaznice su puštene u prodaju online putem ticket2go.hr

Za one koji žele direktno do ulaznica, mogu to realizirati u Podroom-Drink & Music Clubu.

Komentari

Komentara