Povežite se s nama

Međimurje

O čakovečkom Fox baru oglasili se i iz Grada: “Dosad im je izdano 12 pozitivnih i jedno negativno rješenje!”

Objavljeno:

- dana

Povodom jučer izraženog nezadovoljstva vlasnice čakovečkoga caffe bara – noćnog bara Fox, s adresom u Kralja Tomislava 20, smatramo važnim izložiti činjenice kako bi javnost dobila cjelovitu sliku koju je Grad Čakovec uzeo u obzir prije donošenja odluke, javljaju iz Grada.

Podsjećamo, već smo pisali o zabrani organizacije eventova na terasi čakovečkom Fox baru:

>>Čakovečkom Fox baru zabrana održavanja događanja na terasi<<

– Odluka o ugostiteljskoj djelatnosti Grada Čakovca člankom 9. zabranjuje svaku uporabu elektroakustičnih i akustičnih uređaja na otvorenom prostoru uz ugostiteljski objekt u vremenu od 14 do 18 sati i u vremenu od 22 do 8 sati narednog dana. Također, isti članak predviđa da gradonačelnik može rješenjem odrediti drukčije vrijeme uporabe uređaja za ozvučenje i izvođenje žive glazbe za vrijeme gradskih manifestacija poput Ljeta u Gradu Zrinskih, Porcijunkulova, Adventa, dočeka Nove godine, Dana Grada… Ukoliko se ozvučenje i izvođenje žive glazbe želi upriličiti mimo tih manifestacija, članak 15. Odluke predviđa da stranka, u ovome primjeru caffe bar Fox, najmanje pet dana prije događanja podnese zahtjev kojim se traži drugačije vrijeme korištenja ozvučenja.

U periodu od 1. srpnja do 26. rujna ove godine caffe bar Fox podnio je više zahtjeva za korištenje ozvučenja i izvođenje žive glazbe nakon 22 sata, točnije do ponoći. Svim zahtjevima je udovoljeno pa je tako pozitivno rješenje izdano za dane 16., 17., 23. i 24. srpnja, 13., 14. i 15. kolovoza, 10., 18., 24., 25. i 26. rujna. Jedno negativno rješenje izdano je za program 27. kolovoza ove godine, s obzirom na to da podnositeljica zahtjeva nije u roku dostavila potvrdu o angažiranju zaštitarske tvrtke koju je dužna uključiti. Iz navedenog je razvidno da su učestali zahtjevi caffe bara Fox pozitivno rješavani, upravo s namjerom da se poslovnom subjektu omogući da realizira svoje programe.

Istovremeno, programi u organizaciji caffe bara Fox i korištenja ozvučenja i žive glazbe do ponoći rezultirali su velikim brojem reakcija građana i njihovih pritužbi na preglasno ozvučenje, galamu i narušavanje javnog reda i mira. Pored telefonskih pritužbi građana, Grad Čakovec je zaprimio i predstavku građana putem sustava e-redar, temeljem čega je gradonačelnica pribavila podatke Policijske uprave međimurske o dojavama građana za glasnu glazbu, galamu i viku. U policijskoj evidenciji za razdoblje od 1. srpnja do 26. rujna evidentirane su prijave građana i intervencije policijskih ophodnji kako slijedi: 2. srpnja u 23.31, 3. srpnja u 22.34, 18. rujna u 23.06, 24. rujna u 21.37 i 25. rujna u 22.10. U svim je slučajevima utvrđeno da vlasnica posjeduje Rješenje Grada Čakovca o korištenju tehničkih uređaja za ozvučenje ili izvođenje žive glazbe na otvorenom prostoru uz ugostiteljski objekt do 24 sata, iz čega je razvidno da su se zahtjevi caffe bara „Fox“ podupirali u dobroj vjeri.

Jučer javno izraženo nezadovoljstvo vlasnice caffe bara Fox rezultat je razgovora u resornom upravnom odjelu Grada Čakovca u kojem joj je pojašnjena Odluka o ugostiteljskoj djelatnosti, s obzirom na to da je sama potvrdila kako Odluku nikada nije pročitala. Također, predočena joj je predstavka građana i podaci Policijske uprave međimurske, za koje je tvrdila da su djelomično lažni.

Tvrdnje vlasnice caffe bara da „ako netko živi u centru grada, mora biti spreman na buku“ razumijemo. Takav stav imaju i sami građani centra grada, svjesni da im pozicija stanovanja pruža niz drugih dobrobiti. Istodobno, na Gradu Čakovcu je da građanima pokuša omogućiti mirne vikende u vrijeme kada se ne održavaju gore spomenute manifestacije. Stanari centra grada, neovisno o dobi, trebaju odmor tijekom vikenda te je stoga iskorišteno pravo resornog upravnog odjela da, na temelju prikupljenih podataka i konzultacija, uskrati mogućnost korištenja ozvučenja i izvođenja žive glazbe na otvorenom do ponoći, baš kao što je niz puta prije toga isto pravo korišteno da se to odobri.

Rješenje za ovaj vikend još nije izdano, a hoće li ono biti pozitivno ili negativno, odlučivat će gore navedeni razlozi – stoji u priopćenju iz Grada Čakovca.

Međimurje

Putoholičar Ivan Bengeri 8. prosinca dolazi u Prelog, ispričat će više o Gruziji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gruzija tvrdi da je rodno mjesto vina te zemlja gdje se gosti smatraju blagoslovom, a gostoljubivost je temelj života. Od zelenih dolina rasprostranjenih vinogradima do starih crkava i kula smještenih u fantastičnim planinskim krajolicima, Gruzija je jedna od najzanimljivijih zemalja na svijetu.

Gruzija se može dičiti prekrasnom baštinom arhitekture i umjetnosti, od špiljskih gradova i starih katedrala do tragova osmanske, židovske, ruske imperijalne te sovjetske i suvremene gruzijske kulture i arhitekture na svakom koraku, čineći zasebne cjeline koje se na nevjerojatan način stapaju u jedno.

Na cesti se automobili mimoilaze s kravama i konjima, priroda oduzima dah, ljudi su srdačni, hrana i vino fenomenalni… Sve to, i puno više, je Gruzija.

O ovoj neobičnoj zemlji pričati će putoholičar Ivan Bengeri na Putopisnoj svaštari u srijedu, 8. prosinca, u 18 sati u Multimedijalnoj dvorani.

Ivan Bengeri od malena je obožavao listati atlase i proučavati zemljopisne karte, zato ne treba čuditi da su mu danas putovanja gotovo full-time job.

Zadnjih desetak godina pokrenuo je nekoliko putopisnih stranica kojima se iz godine u godinu sve više posvećuje.

Nastavite čitati

Međimurje

U Međimurju danas 132 slučaja oboljelih od koronavirusa, preminule dvije osobe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno su 324 uzorka, od čega je evidentirano 127 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 39,1% pozitivnih od broja testiranih.

Iz drugih županija prijavljena su 4 pozitivna slučaja kod osobe s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji, a brzim antigenskim testiranjem potvrđen je 1 pozitivan slučaj.

U protekla 24 sata oporavile su se 142 osobe. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 1139. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 87.874 uzorka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 118 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirano je 8 osoba, otpuštena je 1 osoba, 3 pacijenta su na invazivnoj respiraciji. Umrle su 2 osobe,muške osobe stare 77 i 91 godinu.

Jučer je u Čakovcu provedeno masovno cijepljenje građana. Cijepljeno je 355 osoba, od toga 164 osoba prvom dozom, 93 osobe drugom dozom i 98 osoba je cijepljena trećom, booster dozom.

Građani se mogu cijepiti svakim radnim danom od 9 do 13 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije te od 13 do 18 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec.

U subotu, 11. prosinca 2021. godine cijepljenje će se provoditi u Prelogu u školskoj sportskoj dvorani, dok će se u subotu, 18. prosinca 2021. godine cijepljenje provoditi u Murskom Središću.

Za cijepljenje nije potrebna prethodna najava, a cijepit će se s 1., 2., i 3. dozom svim dostupnim cjepivima. Svi građani kojima je prošlo šest mjeseci od cijepljenja 2. dozom, mogu se cijepiti 3. dozom.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje