Povežite se s nama

Sport

2. ŽNL: Zadrugar i dalje gazi, Bojan Vručina postigao četiri komada protiv Klenovnika

FOTO: NK Zadrugar Facebook

Objavljeno:

- dana

Vodeća momčad 2. ŽNL, Zadrugar stigla je do 11. pobjede u nizu. U sklopu 14. kola nogometaši iz Hrastovskog pobijedili su Klenovnik sa 7:1.

Čak četiri gola za Zadrugar postigao je Bojan Vručina, dok su po pogodak postigli Nikola Pačko, Karlo Štimac i Luka Gerić.

U preostalim utakmicama čak tri susreta završila su 2:0. Tim rezultatom Polet je u Martijancu svladao šemovečku Mladosti, sigečka Mladost Bukovčan te Radnički Lepoglavu. Novakovec je s minimalnih 1:0 pobijedio Podravac Kitro, Razvitak je bio bolji od Nove Vesi s 3:1, kao i toplička Mladost od Rudar 47. Do uvjerljivog slavlja stigao je i drugoplasirani Orač koji je s 4:1 svladao Dinamo 01.

Dodajmo da je vodeći Zadrugar u 14 utakmica skupio 39 bodova, uz 13 pobjeda i samo jedan poraz.

Drugoplasirani Orač iz Petrijanca ima utakmicu manje i osam bodova manje od vodećih.

Sport

Međimurski klubovi bi prekid 4. HNL ČK-VŽ, odgovorio im predsjednik ŽNS-a Varaždin

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Arhiva RT

U 4. HNL Čakovec-Varaždin dosad su odigrana četiri proljetna kola. Svi susreti odigrani su bez gledatelja, a tako će, kako vidimo, biti i do daljnjega.

No, time nisu zadovoljni međimurski klubovi, odnosno njih devet.

Oni ističu da Županijski savez Varaždin, pod čijom je ingerencijom varaždinsko-međimurska liga, odbija sazvati plenum da bi se usuglasili oko nastavka prvenstva.

– Prema predviđenom kalendaru, drugi dio prvenstva završio bi 10. srpnja. Klubovi funkcioniraju otežano, prihodi su bitno umanjeni zbog nove situacije. Drugi problem za klubove je što predviđeni raspored ulazi duboko u termine godišnjih odmora. Svi igrači, treneri, sportski djelatnici su amateri koji nogomet usklađuju s obiteljskim i poslovnim obvezama, a mnogi su godišnji odmor već morali isplanirati. Postavlja se pitanje kako bi klubovi ‘skrpali’ utakmice u srpnju, ako bi uopće financijski izdržali do srpnja. Nadalje, sredinom srpnja obično počinju pripreme za novu sezonu i to bi značilo igranje bez pauze. Ovakav tempo u svakom smislu je neprihvatljiv, a raspored neodrživi – ističu međimurski klubovi u 4. HNL koji su potpisali zajedničku izjavu da predviđeni raspored utakmica bez prisustva gledatelja ne prihvaćaju i da do daljnjeg neće igrati utakmice.

Iz Županijskog saveza Varaždin ističu da je plenum zakazan za ponedjeljak, 19. travnja u 17.30 sati.

– Raspored odigravanja utakmica je jednoglasno prihvaćen. Sada trebamo čuti i ostale klubove. Ako ne žele igrati, prekinut ćemo prvenstvo. Zasad će se odigrati pet proljetno kolo, ako neće igrati zna se koje su posljedice– rekao nam je Nenad Horvatić, predsjednik Županijskog saveza Varaždin.

Dodao je da su svi amaterski klubovi u Hrvatskoj u identičnoj situaciji i ne vidi razlog zašto bi međimurski klubovi u 4. HNL ČK-VŽ bili povlašteni.

– Svi igraju bez publike i to vrijedi za Međimurje. Budući da je epidemiološka situacija loša, Stožer civilne zaštite nije vratio publiku. Ako su međimurski klubovi u problemima neka se za financijsku pomoć se obrate svojem Međimurskom županijskom savezu ili jedinicama lokalne samouprave – zaključio je Horvatić.

Nastavite čitati

Sport

Koka i većina klubova traži da se prvenstvo nastavi 24. travnja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Hrvatski rukometni savez odgodio je natjecanje u svim ligama hrvatskog ženskog i muškog rukometa na više od mjesec dana.

No, ženski klubovi su ogorčeni zbog toga na Savez. Većina ženskih klubova potpisala je inicijativu i traže da se prvenstvo nastavi 24. travnja.

– Valja voditi računa da su tijekom lipnja srednjoškolke opterećene državnom maturom, a studentice ispitnim rokovima, tako da im je rukomet u tom vremenskom periodu van prioriteta što je apsolutno opravdano. Ispada da prema Odluci odigravanjem utakmica u lipnju UO HRS uopće ne vodi računa o školovanju igračica – ističu klubovi potpisnici inicijative da se prvenstvo nastavi.

Varaždinska Koka također je potpisnica inicijative, ali i jedna od inicijatora.

– Ovakvom Odlukom UO HRS-a nameću se klubovima dodatni neplanirani troškovi za mjesec lipanj za koji klubovi nemaju osigurana financijska sredstva. Hoće li te neplanirane troškove, u ovim itekako teškim vremenima, klubovima podmiriti HRS? Klubovi smatraju da se odluka ne može opravdati ni epidemiološkim razlozima budući da nije donesena na temelju odluke Stožera civilne zaštite RH o zabrani natjecanja, nema ubrzanog i nekontroliranog širenja zaraze koje onemogućava ili u znatnoj mjeri otežava odigravanje većeg broja utakmica (što argumentiraju i visokim postotkom odigranih utakmica), a upozoravaju da niti jedan drugi sportski savez u Hrvatskoj nije prekinuo natjecanja – ističu i odgovor HRS-a očekuju do ponedjeljka, 19. travnja.

Nastavite čitati