Povežite se s nama

Zabava & Stil

3. Sajam kolekcionarstva

Objavljeno:

- dana

U subotu u varaždinskom hotelu “Turist”

Varaždinski Klub kolekcionara Varaždin u subotu, 26. listopada, organizira 3. Sajam starina, filatelije, militarije, numizmatike, značaka i svega što spada pod kolekcionarstvo. Sajam, koji se održava od 8 do 14 sati u podrumskom dijelu hotela “Turist”, izložbenog je i prodajnog karaktera.

– Tijekom održavanja Sajma moći će se vidjeti, nabaviti, kupiti ili razmijeniti raznoliki predmeti iz svijeta kolekcionarstva, od vojne opreme i naoružanja kao i gadžeti iz Prvoga i Drugog Svjetskog rata te iz Domovinskog rata, potom stare medalje i predmeti iz bliže i dalje povijesti, poštanske marke, novac, značke, umjetnine i povijesni predmeti koji su obilježili prošla razdoblja, a koje drugačije nije moguće vidjeti ili nabaviti – napominje glavni organizator 3. Sajma kolekcionarstva Srećko Sačić dodajući da je ulaz za posjetitelje besplatan.

Izvor:
Foto: rt

Međimurje

Kim Verson u subotu, 4. prosinca, u Čakovcu u sklopu Adventa u gradu Zrinskih

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Facebook/Kim Verson

Prvoga prosinačkog petka u sklopu čakovečkog Adventa očekuju vas Adventski sajam i predstava za djecu, a nastupaju i Bobo i Vujča.

Dan kasnije na Trgu Republike uživajte u sviranju Nikole Grabara (10 sati) te Kim Verson (18 sati), sajmu tradicionalnih međimurskih kolača te nastupima Društva “Naša djeca” i polaznika vrtića, kao i malog zbora Umjetničke škole “Miroslav Magdalenić”.

Toga dana će se kod obiju čakovečkih crkava zapaliti i druga adventska svijeća. U nedjelju će se pak izvođenjem adventskih i božićnih pjesama predstaviti KUD Žiškovec.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Varaždinski panoramski kotač proradit će u petak, a stigao je iz talijanskog Lamborghinija

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ivan Agnezović

Osim jedinstvene i tople Kuće Djeda Mraza, uz Ledenu čaroliju s velikim klizalištem i ogromnim ledenim toboganom, zajedno s bogatom gastro ponudom te ponudom suvenira i poklona, a sve to na predivno, blagdanski uređenim i osvjetljenim ulicama i trgovima povijesne gradske jezgre, na Advent u Varaždinu stiže i nova atrakcija – panoramski kotač.

FOTO Varaždin u centru dobiva novu atrakciju iz koje će pucati panoramski pogled

Adventski Varaždin je čaroban iz svakog ugla, a panoramski kotač omogućit će posjetiteljima
da u pogledu na blagdanski uređen Varaždin uživaju i iz ptičje perspektive.

– Panoramski kotač u Varaždin stiže iz najrenomiranije svjetske tvornice ovakvih naprava, talijanskog Lamborghinija s više od stotinu godina tradicije što je garancija najviše razine kvalitete, sigurnosti i udobnosti. Adventski panoramski kotač bit će postavljen u Gajevoj ulici, a zahvaljujući čak 23 metra visine na koju se njegove gondole podižu, pogled na blagdanski uređen i osvjetljen Varaždin bit će zaista nezaboravan. Ovaj poseban užitak pogodan je za sve uzraste, a u svaku od 18 gondola kotača moći će se smjestiti četiri osobe – objasnili su iz Turističke zajednice grada Varaždina.

Kotač se upravo postavlja, montira i osigurava i za prve vožnje bit će spreman već u petak.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje