Povežite se s nama

Ostali sportovi

3. Triatlon Varaždin

Objavljeno:

- dana

TRIATLON

Uz uporno sunce i visoke temperature zraka, ovog vikenda održane su utrke za Prvenstvo Hrvatske u sprint triatlonu i supersprint za Kup Hrvatske – 3. Triatlon Varaždin.

Natjecanje se održalo u tri discipline: aquatlon za one najmlađe, supersprint triatlon za koji su se uz licencirane triatlonce mogli prijaviti i rekreativci, te glavna utrka u sprint triatlonu. Uz to su održane utrke za osobe s invaliditetom: handcycle i paralelni slalom.

Handcycle i paralelni slalom za osobe s invaliditetom

Na handcycle utrci nastupilo je četvero natjecatelja koji su vozili 6,8 km. Prvi je u cilj stigao Denis Makovec, ispred Josipa Rogulje, Dejana Nišandžića i Dragana Tomšića, koji je uz handcycle sudjelovao i u paralelnom slalomu u kolicima. Između devetoro natjecatelja u paralelnom slalomu u kolicima (slalom u dužini cca 250 m), ponovo je pobijedio Denis Makovec,  na drugom mjestu jeMladen Zadravec, a na trećem Dejan Domitrović. U ovom natjecanju sudjelovali su još Josip Rogulja,Dejan Nišandžić, Matija Tenšić, Josip Šobak, Albert Jurković i Dragan Tomšić.

Aquatlon

Za razliku od prošle godine, kada je na aquatlonu nastupilo samo četvoro natjecatelja, ove ih je godine bilo puno više – prije svega zahvaljujuči TK Rival Rijeka i TK Pula koji su bili najbrojniji na ovoj utrci. Aquatlon za mlađe kadete i kadetkinje (rođene 2000. i mlađe) sastojao se od 75 m plivanja i 600 m  trčanja. Na utrci je nastupilo 18 natjecatelja, od čega 5 natjecateljica. Prvi je u cilj stigao Ivan Vučemilović iz TK Zrinski Novatec, ispred Marca Veličkovića (TK Pula) i Juraja Topića (TK Pula).

Od djevojčica, pobijedila je Emma Fornažar (TK Pula), stigavši u cilj ispred Jane Burek (TK Hidraulika Kurelja) i Gioie Gruber (TK Rival).

Supersprint triatlon: Kup Hrvatske

Po najvećoj vrućini, u podne, startala je utrka u supersprint triatlonu: 375 m plivanja, 10 km bicikla i 2,5 km trčanja. Startalo 75 natjecateljica i natjecatelja, od čega i velik broj rekreativaca i početnika. Utrka je podijeljena u šest starosnih kategorija: mlađi kadeti i kadetkinje, kadeti i kadetkinje, mlađi juniori i juniorke, juniori i juniorke, seniori i seniorke, te veterani i veteranke.

U ukupnom poretku pobijedio je Luka Grgorinić iz TK Pula, stigavši u cilj u vremenu 32:08; ispredDenisa Pleše (TK 042) i Krešimira Horvata (TK Maksimir). U ženskoj konkurenciji prva je u cilj stiglaZara Baković iz TK Zrinski Novatec (34:36), ispred Chiare Peruško (TK Pula) i Dorotee Čargonje (TK Rival). Na ovoj se utrci dogodio i jedini tehnički problem u sprovođenju natjecanja (biciklisti su u krug upućeni u krivom smjeru), ali svi su imali iste uvjete i nitko ovim propustom nije oštećen.

Najbolji rezultat među natjecateljima kluba organizatora, TK 042, imao je Denis Pleše koji je utrku supersprint triatlona završio drugi, samo nekoliko koraka iza pobjednika. Tako je dokazao da, iako s vrlo malo iskustva, može ozbiljno konkurirati u ovogodišnjem poretku za Kup Hrvatske i na Prvenstvu Hrvatske. Bravo Denis!

 

Sprint triatlon: Prvenstvo Hrvatske

Na glavnoj utrci u sprint triatlonu, koja je ujedno bila i Prvenstvo Hrvatske, nastupilo je 90 triatlonaca, od čega 18 triatlonki. U umjetnom jezeru plivalo se 750 m (dva kruga od 375 m), zatim vožnja 20 kmbicikla (tri kruga od cca 6,8 km) i trčanje 5 km (dva kruga od 2,5 km). Natjecanje se održalo u deset starosnih kategorija: mlađi juniori i juniorke, juniori i juniorke, U-23, seniori i seniorke (1, 2), veterani i veteranke (1, 2), te veterani (3, 4, 5). Zbog velikog broja natjecatelja utrka je održana u dva dijela, s dva starta, pa su tako žene i veterani startali prvi, a svi ostali natjecatelji 15 minuta nakon njih. Svi natjecatelji spojili su se kasnije na biciklističkom dijelu utrke i zainteresiranim gledateljima

Prvak Hrvatske u sprint triatlonu je Matija Lukina iz TK Rudolf Perešin koji je utrku završio u vremenu 58 minuta i 37 sekundi. Nakon njega u cilj su stigli Matija Krivec iz TK Swibir (58:43) i Gordan Petković izTK Zrinski Novatec (1:00:48). Od žena je prva u cilj stigla Daria Pletikapa iz TK Zrinski Novatec s vremenom 1:05:33, ispred Tee Miloš iz TK Pula (1:08:44) i Maje Bonačić iz TK Swibir (1:11:52).

 

Odličnu organizaciju Triatlon kluba 042 nije pokvarilo ni iznimno vruće vrijeme, te je utrka privukla velik broj natjecatelja (sveukupno skoro 200). Nekima od njih ovo je bio prvi triatlonski nastup, a mogu se pohvaliti da su od samog početka bili u utrci s vrhunskim triatloncima Hrvatske. Mjerenje vremena obavio je Grabar sport, a utrka se odvijala pod pokroviteljstvom Grada Varaždina. Promet su zatvorili djelatnici Policijske uprave Varaždin, koji su se pobrinuli za sigurnost svih natjecatelja, među kojima je bilo i puno djece – hvala im na tome!

Čestitke svim triatlonkama i triatloncima, a pogotovo pobjednicima!

Fotografije s utrke na 3sport.com.

Detaljna vremena i rezultate po kategorijama možete potražiti na stranici
http://grabarsport.hr/triatlon-sezona/triatlon-varazdin/

Izvor:
Foto:

Ostali sportovi

U Trnovcu Bartolovečkom osnovan Stolnoteniski klub Visia

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu 7. travnja održana je skupština udruge Sportskog društva Žabnik, na kojoj je došlo do preimenovanja udruge u STK Visia Trnovec Bartolovečki.  Uz dosadašnje djelatnosti, klub će se baviti razvojem i djelovanjem masovnog i sportskog – rekreativnog stolnog tenisa i surađivati sa školama, sličnim klubovima i društvima.  Izabrana je nova predsjednica Goranka Vincek i novo rukovodstvo.

Iz novog kluba zahvaljuju se na podršci svim članovima udruge, a osobito načelniku općine Trnovec Bartolovečki, Zvonku Šamecu.

Nastavite čitati

Ostali sportovi

STK Starr u finalu HEP Superlige!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

STK Starr je i u drugom polufinalnom susretu s STK Pula slavio, ovaj puta rezultatom 4:1.

Najprije je Zeng Jia bio uvjerljiv protiv Tomislava Marakovića 3:0 (11:9, 11:3, 12:10), zatim je Nikola Horvat izgubio od Marina Runjića, iako je vodio 2:1 na kraju je bilo 2:3 (11:7, 7:11, 13:11, 10:12, 10:12). zatim Ronald Ređep dobiva Frane Runjića 3:1 (11:8, 7:11, 11:6, 11:8). U igri parova ponovo bolji varaždinski par Ređep/Zeng od F. Runjić/M. Runjić 3:0 (11:5, 11:6, 11:5) i “točku na i” stavlja Zeng Jia pobijedivši Marina Runjića 3:1 (9:11, 11:6, 11:5, 11:8).

Slijedi repriza prošlogodišnjeg finala s ekipom STK Libertas Marinkolor. Prošle godine su Dubrovčani slavili u tri susreta, a ove godine Varaždinci žele i mogu uzvratiti. U finalu STK Starr nastupit će u punom sastavu, ekipi će se pridružiti i Tan Ruiwu, Kinez s hrvatskom putovnicom koji se sprema u Kini za finalnu seriju. Ovo je je za STK Starr vrhunac i cilj sezone koji su si postavili još jesenas. Osvajanje naslova prvaka Hrvatske za STK Satrr bi značio veliki korak naprijed i najvjerojatnije ulazak u prvih 16 klubova Europe te nastup u Ligi prvaka. Kako je veliki ulog u igri, u klubu ozbiljno prilaze završnim pripremama kako ih ništa ne bi iznenadilo u pohodu na titulu najboljih. Nakon što je ženski sastav ušao u Superligu, sljedeće sezone STK Starr bit će vodeći vrhunski stolnoteniski klub u Hrvatskoj. Takav golemi uspjeh zasigurno će prepoznati i lokalna uprava te sponzori i partneri koji podupiru vrhunske rezultate kako u radu s najmlađima tako i u seniorskom sastavu.
Prvi finalni susret igra se u Varaždinu 17. travnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje