Povežite se s nama

Ostali sportovi

750 djece u 25 škola

Objavljeno:

- dana

UNIVERZALNA SPORTSKA ŠKOLA

Prigodnom svečanošću obilježen dan Univerzalne sportske škole koja djeluje na području cijele Hrvatske, pa tako i u Varaždinskoj županiji i u OŠ Sračinec.

Radi se o programu koji je još 2007. godine pokrenuo Hrvatski školski športski savez, a namijenjen je djeci od prvog do četvrtog razreda osnovne škole. Cilj programa univerzalne sportske škole uključivanje je što većeg broja najmlađih učenika u sportske aktivnosti, odnosno stvaranje navike svakodnevnoga tjelesnog vježbanja. Djeca pod stručnim nadzorom kineziologa, igrajući se na zanimljiv i za njihovu dob pedagoški i kineziološki primjeren način, uče osnovne oblike kretanja, kao i osnovne elemente brojnih sportova. Program univerzalne sportske škole provode se dva puta tjedno po 45 minuta tijekom cijele školske godine.
“Ponosna sam što mogu reći da se iz godine u godinu broj odjeljenja Univerzalne sportske škole povećava pa tako ove godine imamo 10 odjeljenja više u odnosu na prošlu školsku godinu. Univerzalna sportska škola ove se godine provodi u čak 32 odjeljenja. Zahvaljujem Varaždinskoj županiji i Hrvatskom školskom športskom savezu koji nam omogućavaju održavanje škole. Održavanja programa ne bi bilo bez razumijevanja ravnatelja Osnovnih škola i vrijednih profesora i učitelja koji provode program.” – istaknula je Josipa Polančec, predsjednica Školskog športskog saveza Varaždinske županije.

“Varaždinska županija u proteklom je periodu radila na izgradnji mnogih školskih objekata, s ciljem uvođenja jednosmjenske nastave. Tako smo postigli i mogućnost da u poslijepodnevnim satima djeca i odrasli mogu sportske dvorane koristiti za rekreaciju i sport. Prošle godine smo sufinancirali četiri odjeljenja Univerzalne sportske škole, a ove godine Varaždinska županija financijski pokriva rad u osam odjeljenja. Program se provodi u 25 škola u županiji, a pohađa ga 750 djece.” – prilikom predavanja odluke o sufinanciranju, naglasio je zamjenik župana Varaždinske županije Milan Pavleković.

Skup je pozdravila ravnateljica OŠ Sračinec Lidija Valec, kao domaćin, te načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec, a nazočio mu je i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek. Nakon protokolarnog cijela, svoj rad su predstavile gimnastičarke Osnovne škole Sračinec i djeca koja pohađaju program Univerzalne sportske škole. Na kraju treba naglasiti da je sudjelovanje djece u programu Univerzalne sportske škole potpuno besplatno.

Izvor:
Foto:

Ostali sportovi

U Trnovcu Bartolovečkom osnovan Stolnoteniski klub Visia

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu 7. travnja održana je skupština udruge Sportskog društva Žabnik, na kojoj je došlo do preimenovanja udruge u STK Visia Trnovec Bartolovečki.  Uz dosadašnje djelatnosti, klub će se baviti razvojem i djelovanjem masovnog i sportskog – rekreativnog stolnog tenisa i surađivati sa školama, sličnim klubovima i društvima.  Izabrana je nova predsjednica Goranka Vincek i novo rukovodstvo.

Iz novog kluba zahvaljuju se na podršci svim članovima udruge, a osobito načelniku općine Trnovec Bartolovečki, Zvonku Šamecu.

Nastavite čitati

Ostali sportovi

STK Starr u finalu HEP Superlige!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

STK Starr je i u drugom polufinalnom susretu s STK Pula slavio, ovaj puta rezultatom 4:1.

Najprije je Zeng Jia bio uvjerljiv protiv Tomislava Marakovića 3:0 (11:9, 11:3, 12:10), zatim je Nikola Horvat izgubio od Marina Runjića, iako je vodio 2:1 na kraju je bilo 2:3 (11:7, 7:11, 13:11, 10:12, 10:12). zatim Ronald Ređep dobiva Frane Runjića 3:1 (11:8, 7:11, 11:6, 11:8). U igri parova ponovo bolji varaždinski par Ređep/Zeng od F. Runjić/M. Runjić 3:0 (11:5, 11:6, 11:5) i “točku na i” stavlja Zeng Jia pobijedivši Marina Runjića 3:1 (9:11, 11:6, 11:5, 11:8).

Slijedi repriza prošlogodišnjeg finala s ekipom STK Libertas Marinkolor. Prošle godine su Dubrovčani slavili u tri susreta, a ove godine Varaždinci žele i mogu uzvratiti. U finalu STK Starr nastupit će u punom sastavu, ekipi će se pridružiti i Tan Ruiwu, Kinez s hrvatskom putovnicom koji se sprema u Kini za finalnu seriju. Ovo je je za STK Starr vrhunac i cilj sezone koji su si postavili još jesenas. Osvajanje naslova prvaka Hrvatske za STK Satrr bi značio veliki korak naprijed i najvjerojatnije ulazak u prvih 16 klubova Europe te nastup u Ligi prvaka. Kako je veliki ulog u igri, u klubu ozbiljno prilaze završnim pripremama kako ih ništa ne bi iznenadilo u pohodu na titulu najboljih. Nakon što je ženski sastav ušao u Superligu, sljedeće sezone STK Starr bit će vodeći vrhunski stolnoteniski klub u Hrvatskoj. Takav golemi uspjeh zasigurno će prepoznati i lokalna uprava te sponzori i partneri koji podupiru vrhunske rezultate kako u radu s najmlađima tako i u seniorskom sastavu.
Prvi finalni susret igra se u Varaždinu 17. travnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje