Povežite se s nama

Život i društvo

U varaždinskoj Bolnici nedostaje krvi grupa 0+ i 0-

Objavljeno:

- dana

Na internetskoj stranici Opće bolnice Varaždin može se vidjeti stanje zaliha krvi.

Zalihe krvi na Odjelu za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Varaždin premale su za grupe 0+ i 0-.

Krv možete darivati na Odjelu za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Varaždin (zgrada nove kirurgije): ponedjeljak, utorak i petak od 07:30 do 11 sati, srijeda i četvrtak od 7:30 do 13, a dan prije blagdana od 07:30 do 10 sati.

– Molimo da se odazovete na današnje akcije darivanja krvi, Klenovnik od 8:30 do 10:30, te u tvornici obuće “Ivančica”d.d. od 12 do 14, zbog nedostatka vaše krvne grupe. Hvala vam – napisao je danas, 16. kolovoza, GDCK Ivanec.

Život i društvo

Jesenski Sajam antikviteta u Varaždinu ove subote

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradska tržnica Varaždin u suradnji s članovima Hrvatske udruge kolekcionara predmeta kulturne baštine organizira treći ovogodišnji prodajni Sajam antikviteta koji će se održati u subotu, 28. rujna, od 8 do 14 sati u Ulici Augusta Šenoe u Varaždinu.

Interes kolekcionara i ovog je puta velik pa se tako očekuje dvadesetak izlagača iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja, spremnih podijeliti svoje priče i predmete koji su obilježili različita povijesna razdoblja.

Bilo da ste kolekcionar ili samo ljubitelj starina, ovo je idealna prilika za dodati nešto posebno vašoj kolekciji ili interijeru.

Nastavite čitati

Život i društvo

Antolić Vupora: Maloljetnici se moraju zaštititi od ovisnosti o igrama na sreću!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Hrvatskom saboru raspravljalo se o Prijedlogu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o igrama na sreću. U raspravu se konstruktivno uključila saborska zastupnica Barbara Antolić Vupora, koja je posebno stavila naglasak na problem ovisnosti kod maloljetnika.

-Poznato je kako je ovisnost o igrama na sreću najteži oblik ovisnosti i teško ga je izliječiti. Posebno je zabrinjavajuće kada se ovaj oblik ovisnosti pojavi kod maloljetnika. Ukoliko želimo biti društveno odgovorni potrebno je zakonski maksimalno ograničiti maloljetnicima pristup navedenim igrama i preventivnim programima educirati djecu o lošim aspektima ovisnosti. Jednako tako je potrebno pružiti podršku osobama koje se samoinicijativno odluče liječiti od ovisnosti i to na način da se financijski pomogne u radu klubovima liječenih ovisnika od igara na sreću – rekla je Antolić Vupora.

 Predloženi zakon dobrodošao je u ovo neuređeno područje, ali postoje i određeni nedostaci.

-Kladomati u kafićima i društvene mreže posve su izuzeti iz zlouporaba i štetnog utjecaja na ljude, a posebno na maloljetnike. Naposljetku, čak i prihod od igara na sreću država nepravedno i netransparentno raspoređuje. Za preventivu, npr. educiranje učenika u školama, nije ostalo ništa. Da bi se cjelokupno pristupilo rješavanju navedenog problema potrebno je na razini Europske unije donijeti direktivu koja bi regulirala oglašavanje priređivača igara na sreću – naglasila je Antolić Vupora.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje