Povežite se s nama

Život i društvo

Grad Čakovec nastavlja niz investicijskih ulaganja na području mjesnih odbora Mačkovec, Žiškovec i Slemenice

Objavljeno:

- dana

Grad Čakovec nastavlja s investicijskim ulaganjima u poboljšanje infrastrukture na području pripadajućih mjesnih odbora.

Tako je u  Mačkovcu dovršeno uređenje  Društvenog doma i okoliša. Zamijenjena je preostala vanjska i unutarnja građevinska stolarija, izrađeni spušteni stropovi u prizemlju te izvedena  zamjena dotrajalih rasvjetnih tijela za LED rasvjetu. 

Obnovljena je prostorija za sastanke, podovi u dvorani i hodniku te su uređeni podovi bine. Dobavljeni su dodatni klima uređaji za potrebe grijanja i hlađenja prostorija. Za potrebe mjesnog odbora izvedena je sanacija sanitarnih čvorova i obnovljena preostala prizemna stolarija.

Nakon što su prošle godine postavljena nova igrala i osmišljen prostor novog dječjeg igrališta uz Društveni dom, početkom godine  postavljene su gumene antistres podloge i uređen okoliš igrališta na veselje najmlađih.

Postavljena je i nadstrešnica na Sportskom domu, a na prostoru tamošnjeg dobrovoljnog vatrogasnog društva zamijenjena su segmentna vrata, dok je na Sportskom domu izvedena nadstrešnica za potrebe korisnika.

Završena je projektna dokumentacija za uređenje Ulice Stjepana Radića, a Grad Čakovec potpisao je s Ministarstvom  prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine ugovor o sufinanciranju projekta “Izmjene i dopune urbanističkog plana uređenja naselja Mačkovec”, te je obavljeno i nekoliko većih zahvata na sanaciji asfaltnih površina i oborinske odvodnje. Sanirana je ulica Međgaje i asfaltirana cesta od Martice do nogometnog igrališta.

Na lugarnici u Žiškovcu izveden vodovodni, kanalizacijski i priključak električne energije

U Žiškovcu je na tamošnjem Društvenom domu uređeno novo spremište za odlaganje komunalnog i ostalog otpada, a u planu je sanacija zidova sa sjeverne strane. Obnovljena je terasa s uređenjem oborinske odvodnje, te je završeno oblaganje pokosa travnatim pločama, te su obnovljeni  zidovi i stropovi i  izvedena preinaka elektro – instalacije. Nakon završetka preostale II faze izrade i montaže  zaštitne ograde oko nogometnog igrališta i zamijene kućica za rezervne igrače i delegata, u Sportskom domu uređene su i  sanitarni prostorije te izrađen dodatni sanitarni prostor za potrebe sudaca i delegata. Sanirana  je terasa i obnovljena nadstrešnica.

Nakon sanacije krovišta lugarnice i zamijene dotrajale limarije, izveden je vodovodni i kanalizacijski priključak, te priključak električne energije. Planira se izrada sanitarnog čvora te provedba vodovodne i kanalizacijske mreže unutar građevine. Također, u planu je djelomična zamjena dotrajale stolarije za potrebe tamošnjeg KUD-a.

U Slemenicama uređenje Društvenog doma i okoliša dječjeg vrtića

U zgradi Društvenog doma Slemenice izvedene su termotehničke instalacije. Za potrebe Mjesnog odbora nabavljen je namještaj i djelomična oprema kuhinje. Uređen je okoliš društvenog doma i Dječjeg vrtića temeljem glavnog projekta vanjskog uređenja okoliša. Izrađeno je i  spremište za odlaganje komunalnog i ostalog otpada.

Izvršena je uplata za dokup snage električne energije, te je planirana  nabava preostale kuhinjske opreme i dobava, te montaža dodatnih rasvjetnih tijela u dvorani, čime će završiti projekt obnove Društvenog doma i njegovo potpuno stavljanje u funkciju. Završeni  su radovi na uređenju pješčanika, te je u planu  preostalo vanjsko uređenje okoliša za potrebe Područnog odjela  „Leptirići“ Slemenice, Dječjeg vrtića  Cipelica.

Nakon završetka radova na dionici ceste Slemenice -Žiškovec zbog povećanja sigurnosti sudionika u prometu u izradi je projektna dokumentacija  semaforizacije raskrižja. Također je pred izdavanjem dozvole projektna dokumentacija rekonstrukcije ceste s izgradnjom biciklističkih staza od Krištanovca do Slemenica.

Sve ove investicije su usmjerene na poboljšanje kvalitete života stanovnika, revitalizaciju javnih prostora i modernizaciju infrastrukture.

Život i društvo

Završena rekordna sezona rekreativne disc golf lige u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Još jedna uzbudljiva sezona rekreativne disc golf lige, koju organizira Disc Golf Klub Lagoda, uspješno je privedena kraju. Liga se igrala na terenu u šumici uz Vodovodnu ulicu i Gradsko groblje u Varaždinu, a natjecanja su se održavala jednom tjedno, srijedom poslijepodne.

Sezona, koja je započela 7. kolovoza, obuhvatila je ukupno 8 kola, a ove godine postavljen je novi rekord po broju sudionika.

Čak 34 igračice i igrača različitih dobnih skupina pridružilo se natjecanju, od entuzijasta mlađih od 10 godina pa sve do veterana u sedamdesetim godinama. Disc golf je postao ne samo sport, već i odlična prilika za druženje i rekreaciju ljudi svih generacija.

– Posebno ističemo suradnju s udrugom umirovljenika Futur Egzaktni, čiji su članovi imali priliku uživati u disc golf rekreaciji sat vremena prije svakog natjecanja, uz stručno vodstvo. Najbolji igrači ove sezone su  Danica Pajtak (pobjednica ženske lige), Adrian Dimovski (pobjednik juniorske lige), Aleksandar Aki Vucković (prvak prve lige), Marko Skok (prvak druge lige) i Michael Vazgeč (prvak treće lige) – poručuju iz Disc Golf Kluba Lagoda.

S dolaskom hladnijih dana, disc golf entuzijasti neće ostati bez prilike za igru. Već idući tjedan, u srijedu 2. studenoga s početkom u 17 sati, započinje četvrta i posljednja sezona ovogodišnje rekreativne lige, koja će trajati 8 kola.

Organizatori pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže – bilo kao sudionici rekreacije za umirovljenike u 16 sati, bilo kao natjecatelji u ligi s početkom u 17 sati.

Više informacija potražite na web stranici ( https://www.lagodadiscgolf.com/odiscgolfu/disc-golf-liga-vodovodna-varazdin.html ) ili se javite putem e-maila na [email protected] ili kontaktirajte predsjednika Disc Golf Kluba Lagoda, Dinka Šimenca, na broj 098 193 6437.

Nastavite čitati

Život i društvo

Nastavljaju se radovi na modernizaciji nerazvrstanih cesta na području Općine Maruševec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon što su ove godine uređene prometnice u Bikovcu, Čalincu, Donjem Ladanju, Koretincu, Koškovcu, Maruševcu i Selniku unazad nekoliko tjedana započeli su radovi na prvoj fazi modernizacije nerazvrstane ceste NC1-066 u naselju Cerje Nebojse u Općini Maruševec.

Ugovoreni zahvati na prometnici koja povezuje naselje uključuju zemljane radove, izradu propusta oborinske odvodnje na dvije lokacije te postavljanje kolničke konstrukcije u duljini od gotovo 400 metara.

Vrijednost projekta iznosi 65.553,31 eura odnosno gotovo 494 tisuće kuna, a ugovor je po postupku javne nabave sklopljen s poduzećem Colas Hrvatska d.d. koje za kraj idućeg tjedna najavljuje završetak radova.

Kontinuiranim ulaganjem u modernizaciju i sanaciju nerazvrstanih cesta, Općina Maruševec pridonosi poboljšanju prometne povezanosti i sigurnosti na cestama, a napredak radova na gradilištu u Cerju Nebojse svakodnevno prati načelnik Mario Klapša.

Nastavak, odnosno radovi na drugoj fazi modernizacije navedene prometnice planiran je u narednih šest mjeseci.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje