Povežite se s nama

Život i društvo

Advent i novogodišnji program u gradu Zrinskih

Objavljeno:

- dana

U Čakovcu sve spremno za Silvestrovo

Turistička zajednica Grada Čakovca i ove je godine u centru grada pripremila kulturno-turističku manifestaciju “Advent u gradu Zrinskih”.

Manifestacija se održava svakog vikenda u prosincu. – Iako se Advent u Čakovcu obilježava dugi niz godina, ove godine razvili smo i osmislili nešto drugačije sadržaje koji su prepoznatljivi i u duhu s lokalnom tradicijom, ističe direktorica turističke zajednice Čakovec Boška Ban Vlahek.

Ulica kralja Tomislava, koja je postala poznata po šarenim kišobranima u vrijeme Porcijunkulovog, za vrijeme Adventa obogaćena je tepihom božićne bajke i dekoracijom više od 500 prigodnih poklona koji vise iznad ulice.

Izložbeno-prodajno sajamski dio “Adventa” obogaćen je kulturno-zabavnim programom. Osim prigodne božićne prodaje, “Advent u gradu Zrinskih” ove je godine donio i bogati dječji program: “Čakoland”, u sklopu kojeg je obilježen doček sv. Nikole, vožnju vlakićem i kutak Djeda Božićnjaka, “Ledenu bajku”, veliki adventski vijenac, božićne jaslice te brojna druga iznenađenja.”

“Sve je spremno za doček Nove godine u Gradu, na kojem će mnogobrojne Međimurce i njihove goste zabavljati popularni tamburaški sastav Gazde”, S. Kovač, gradonačelnik Čakovca

Ulica kralja Tomislava, koja je postala poznata po šarenim kišobranima u vrijeme Porcijunkulovog, za vrijeme Adventa obogaćena je tepihom božićne bajke i dekoracijom više od 500 prigodnih poklona koji vise iznad ulice.

 

U 2016. godinu uz “Gazde”

Također, u čakovečkoj Gradskoj vijećnici, uz pjesmu tamburaškog je sastava “Gazde” gradonačelnik Stjepan Kovač kazao kako je sve spremno za doček Nove godine u gradu, na kojem će mnogobrojne Međimurce i njihove goste zabavljati popularni tamburaški sastav Gazde. U ponoć će se održati tradicionalni vatromet uz novogodišnju čestitku gradonačelnika Kovača, a za sve posjetitelje osigurana je velika ponuda jela i pića po pristupačnim cijenama.

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

Život i društvo

“Pozivam i mlađe da se pridruže našim akcijama te postanu dobrovoljni darivatelji krvi“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi, koji se svake godine obilježava 25. listopada, u Županijskoj palači u Varaždinu priređeni je tradicionalni prijem za dobrovoljne darivatelje krvi te predstavnike Društava Crvenog križa iz Varaždina, Novog Marofa, Ludbrega i Ivanca.

U ime Varaždinske županije prisutne je pozdravila te čestitala na njihovoj nesebičnosti, plemenitosti i humanosti zamjenica župana Silvija Zagorec, a prijemu su nazočili i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Ljubica Božić, predsjednica Društva Crvenog križa Varaždinske županije Rahela Blažević, ravnatelj Društva Crvenog križa Varaždinske županije Nebojša Buđanovac te liječnica Odjela za transfuzijsku medicinu u Općoj bolnici Varaždin Gordana Jaklin.

– Varaždinska županija nalazi se u samom vrhu po broju prikupljenih doza krvi i ta činjenica nas sve skupa čini ponosnima i sretnima. Hvala svim darivateljima na njihovoj nesebičnosti, humanosti i plemenitosti. Posebno želim pohvaliti višestruke darivatelje koji trebaju biti primjer i motivacija novim, mlađim darivateljima – rekla je zamjenica župana Silvija Zagorec te izrazila nadu da će naša Županija i dalje ostati u samome vrhu po broju prikupljenih doza.

Gordana Jaklin, dr.med., je naznačila kako odjel unatoč borbi s pandemijom jako dobro funkcionira.

– Koristim priliku da se zahvalim svim našim darivateljima krvi jer zahvaljujući njima Opća bolnica Varaždin uvijek ima dovoljno zaliha krvi – rekla je Jaklin.

Predsjednica Društva Crvenog križa Varaždinske županije Rahela Blažević zahvalila se zamjenici župana na toplom prijemu, ali i podršci koju Županija pruža u radu Društva.

Nastavite čitati

Život i društvo

Zgrada Doma za starije i nemoćne osobe i službeno u vlasništvu Varaždinske županije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nekretnine Doma za starije i nemoćne osobe Varaždin i službeno su postale vlasništvo Varaždinske županije.

Ugovor o prijenosu prava vlasništva na nekretnini Doma potpisali su u ponedjeljak, 25. listopada, u Županijskoj palači ravnatelj Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Ivan Serdar i župan Anđelko Stričak.

– Danas je Varaždinska županija bogatija za 68.390.000 kuna, kolika je vrijednost nekretnina Doma za starije i nemoćne osobe koje smo u vlasništvo dobili bez naknade. Dom je izgrađen 1979. godine, a kapaciteta je 360 ležajeva. Županijska skupština je u rujnu jednoglasno donijela odluku o prihvaćanju ovog dara Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje. Na taj način ćemo moći daleko kvalitetnije upravljati nekretninom, a sve na korist naših korisnika. Da je interes za smještaj u Dom velik, govori podatak da je na listi čekanja više od 2000 umirovljenika – rekao je župan Anđelko Stričak.

Potpisivanju ugovora prethodila je odluka Vlade Republike Hrvatske, koja je zadužila resorno ministarstvo i HZMO da osiguraju sve uvjete, što je sada i realizirano, napomenuo je ravnatelj HZMO-a.

– Namjera je da prijenosom vlasništva omogućimo Županiji da i dalje investira u nekretnine Doma za starije i nemoćne, bez obzira je li to vezano uz proširenje kapaciteta ili poboljšanje stanja same nekretnine. Sada kao vlasnik može i aplicirati za korištenje EU fondova. Ovo je četvrti ugovor o prijenosu vlasništva koji je HZMO potpisao sa županijama, a do kraja godine ugovore planiramo potpisati ugovore s još sedam županija – naveo je ravnatelj Ivan Serdar.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su pomoćnik ravnatelja za pravne, opće i poslove gospodarenja imovinom HZMO-a Miljenko Cvitanović, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb civilno društvo i hrvatske branitelje Ljubica Božić, ravnateljica Doma za starije i nemoćne osobe Vesna Vidović Oreški, predsjednik Upravnog vijeća Doma Zlatko Zuber i predsjednica Saveza udruge umirovljenika i starijih osoba Varaždinske županije Jadranka Bahlen.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje