Povežite se s nama

Zabava & Stil

Advent u Varaždinu – grad se mora urediti, ušminkati i dotjerati kako bi čarolija bila potpuna

Objavljeno:

- dana

Za tjedan dana, u subotu 26. studenog, počinje Advent u Varaždinu, jedan od najšarmantnijih i najromantičnijih zimskih festivala u Hrvatskoj.

Sve do početka siječnja, na čak osam lokacija u predivno uređenoj povijesnoj jezgri Varaždina, održat će se nevjerojatni niz od 110 programa svih vrsta, boja i oblika za sve ukuse i uzraste. Topli, mirisni i romantični Advent u Varaždinu bio je pravi prošlogodišnji hit, a u 2022. poziva posjetitelje da dođu i otkriju čaroliju koja ga čini toliko traženim, zanimljivim i nezaboravnim te zimu u Varaždinu – toplom!

No, prije nego što u Varaždin, u toplini zime, druženju, zabavi te okusima i mirisima blagdana pristigne uživati na tisuće posjetitelja, grad se mora urediti, ušminkati i dotjerati kako bi čarolija bila potpuna.

Ovih se dana predivne povijesne varaždinske ulice, trgovi i šarena pročelja njegovih raskošnih palača i kuća užurbano pripremaju kako bi magija tisuća lampica i blagdanskih ukrasa mogla stvoriti nezaboravnu kulisu atmosferi, zvukovima i mirisima toplog adventskog Varaždina.

Mašne na borovima – djelo talentiranih studentica

Dio predivnih blagdanskih ukrasa, onih koji će krasiti božićne jelke po cijelom Varaždinu, djelo je talentiranih studentica treće godine Studija tekstilne, odjevne i obućarske tehnologije Tekstilno tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu: Lee Jurak i Kristijane Barić. One su, u okviru stručne prakse pod mentorstvom višeg predavača dipl. ing. Josipa Petrica, izradile predivne mašne koje će dodatno uljepšati Varaždin tijekom Adventa.

Ovu suradnju između Turističke zajednice grada Varaždina, organizatora Adventa i Tekstilno tehnološkog fakulteta pomogla je i Srednja strukovna škola iz Varaždina donacijom posebnog materijala koji će ovim lijepim mašnama dati čvrstinu i kompaktnost bez umanjivanja njihove estetske vrijednosti.

Zabava & Stil

FOTO Počela zabava na ledu, Varaždinke i Varaždinci uklizali u najljepše doba godine

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: IVAN AGNEZOVIĆ

Kapucinski trg postao je mjesto zabave na ledu. Danas je, naime, otvoreno klizalište, koje je očekivano privuklo velik broj Varaždinki i Varaždinaca.

Smijeh, adrenalin, ples na ledu i druženje uz topli napitak i neki fini zalogaj na gastro kućicama nezaobilazan su varaždinski adventski običaj, a Ledena čarolija, kako se ovaj adventski prostor zove, jedno je od najpupularnijih mjesta varaždinskog zimskog festivala.

Uz samo klizalište, tu je i ledeni tobogan koji će pružati adrenalinsku zabavu svaki dan od 10.00 do 21.30 sati.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

FOTO Varaždinska adventska bajka uz tisuće lampica, karusel i zanimljiv program

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: IVAN AGNEZOVIĆ

Varaždin se večeras pretvorio u pravu adventsku bajku. Na tisuće lampica zasjalo je na ulicama grada, a mnogi su iskoristili priliku za šetnju i dobru zabavu. Novina ovogodišnjeg Adventa je karusel postavljen na Korzu, a sve posjetitelje očekuje i zanimljiv program.

Subotnju večer dodatno će osvijetliti i prva adventska svijeća koja će se, već tradicionalno, uz nastup zbora “Via”, upaliti pred varaždinskom katedralom u 18.30.

Advent u Varaždinu održava se na osam lokacija u povijesnoj jezgri, a srce adventske zabave bit će Korzo i Trg Miljenka Stančića, na kojima će se vikendima svirati.

Središnji koncertni program bit će organiziran na Korzu, a prvog vikenda tamo nastupaju predivni, gotovo anđeoski glasovi Code u petak 25. studenog i sjajni Queen Real Tribute, koji nakon ogromnih svjetskih pozornica stižu u Varaždin stvoriti sjajnu „kraljevsku“ atmosferu prve adventske subote 26. studenog u 19 sati.

Svirat će se, naravno, i na Stančiću. Tamo će u petak 25.11. u 18 sati ljude rasplesati izvrsni Scifidelithy orchestra, a u nedjelju 27.11., u isto vrijeme, odlične Boje Indiga.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje