Povežite se s nama

Zabava & Stil

Advent u Varaždinu osvojio 2. mjesto u Hrvatskoj: “Ujedinio se sjever Hrvatske”

Objavljeno:

- dana

Na službenom Facebook profilu portala Gradonacelnik.hr, Grad Varaždin je sudjelovao u natjecanju za najljepši advent u 2021. godini. Manifestacija Advent u Varaždinu u, do samog kraja, neizvjesnoj utrci za najveći broj glasova (lajkova) ostvarila je 2. mjesto iza Osijeka.

Više od 1,1 milijun ljudi u osam dana pregledalo je po desetak fotografija adventa iz 36 hrvatskih gradova, a Advent u Varaždinu uspio je skupiti 25.798 lajkova!

U kampanju varaždinskog tima, Grada Varaždina, Turističke zajednice Grada Varaždina i suradnika u manifestaciji, priključili su se brojni Varaždinci i Varaždinke, ali i naše susjedne općine, gradovi i županije.

– Podrška Varaždinu stizala je iz cijele Hrvatske i inozemstva, od gostiju koji su imali prilike uživati u prelijepoj atmosferi koja ih je dočekala prilikom posjete našem adventu – pohvalili su iz Grada Varaždina i dodali da se zbog Adventa u Varaždinu ujedinio sjever Hrvatske.

– Za ovakvo zajedništvo zaslužni su najprije odlični rezultati odlično osmišljene i organizirane manifestacije varaždinske Turističke zajednice koja je učinila da Varaždin u blagdansko vrijeme bude među najboljim zimskim destinacijama u Hrvatskoj. Ponosni smo na naš advent, na naše sugrađane te svima zahvaljujemo na velikoj podršci! Čestitamo Adventu u Osijeku na osvojenom 1. mjestu kao i svim ostalim općinama i gradovima koji su sudjelovali! – ističu iz Grada Varaždina.

Zabava & Stil

FOTO Oduševili učenike: profesori čakovečke Gimnazije rekreirali kultne scene iz filmova i serija

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO Petar Pavlic/Gimnazija Josipa Slavenskog

Profesori čakovečke Gimnazije Josipa Slavenskog uoči početka novog polugodišta oduševili su učenike, ali i sve ostale svojim fotografskim projektom koji su predstavili na društvenim mrežama.

Naime, prerušili su se u likove iz poznatih filmova i serija kako bi, kako kažu, pokazali da su i oni samo ljudi, veseli, duhoviti i dobronamjerni.

Inicijatori ovog zabavnog foto-projekta su profesorica hrvatskog jezika Zlatka Grahovec Soldat i profesor engleskog jezika Petar Pavlic, koji je ujedno i fotografirao rekreirane scene iz poznatih TV naslova.

– E. T. još uvijek želi kući, plavuša s Harvarda ruši stereotipe, u Paklenom šundu i dalje se izvrsno pleše, Peaky Blindersi šire strah i trepet, banda crvenokapuljaša željna je akcije… Ne, ne bojte se, niste zapeli u prazničnom bingeanju! Vaši profesori, prerušeni u junake iz poznatih filmova i serija, očekuju vaš povratak želeći vam pokazati da su, unatoč svim izazovima koje pred vas stavljaju, i oni samo ljudi, veseli, duhoviti i dobronamjerni. Dobro nam došli u školske klupe u novoj 2022. i neka nam i ona bude ovako vesela! – napisali su na Facebooku iz Gimnazije.

Profesori su za Večernji rekli da već više od 10 godina povodom božićne humanitarne akcije „Sajam dobrote“ u školi na kraju prvog polugodišta na neki način sudjeluju u programu, nastojeći se tako još više približiti učenicima, zabaviti se i pokazati svoje vrline i mane.

– Tako smo organizirali svoje inačice poznatih programa, primjerice, Ples s profesorima, Profesori pjevaju, Tvoje lice zvuči poznato, Profesori glume i slično. Ove smo godine u Organizacijskom odboru za obilježavanje 60. obljetnice osnutka škole, uz poticaj i podrškuravnateljice škole Sandre Breka-Ovčar, odlučili da ćemo ideju o fotografijama konačno realizirati u okviru „Sajma dobrote“ i da ćemo napraviti kalendar. Pozvali smo kolegice i kolege da se uključe i javilo se zaista mnogo njih, više od 40. Razmišljali smo o različitim mogućnostima, npr. o rekreiranju poznatih umjetničkih djela, slika i sličnom, no na kraju su nam filmovi i serije bili najzanimljivije rješenje – objasnili su profesori.

Dodali su da su tražili poznate i popularne scene koje se mogu uvjerljivo ili smiješno iskopirati, napravili izbor scena i ponudili ih kolegama koji su rado prihvatili ideju i odmah shvatili bit.

Pritom su se dobro zabavljali i smijali, pomagali si u nabavljanju rekvizita i odjeće te je cijeli proces bio vrlo spontan i jednostavan.

Profesori su pozitivno iznenađeni odjekom koji je projekt izazvao i brojnim pozitivnim komentarima – objavu na društvenim mrežama vidjelo je više od 100.000 ljudi, a dijeljena je oko 260 puta, što dokazuje da su postigli cilj, a to je međusobno se povezati, razbiti predrasude o nastavnicima, zabaviti se i nasmijati u ovim bremenitim vremenima.

Više o neobičnom i vrlo zabavnom projektu pročitajte ovdje.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Anica i Slavko Plantić iz Cargovca proslavili zlatni pir

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Slavko i Anica Plantić iz Cargovca proslavili su 50. godišnjicu braka u krugu obitelji i prijatelja.

Njihovo vjenčanje održano je 1. siječnja 1972. godine, a zavjete povodom zlatnog pira obnovili su u crkvi svetog Vida u Vidovcu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje