Povežite se s nama

Kist i pero

Advent uz knjigu

Objavljeno:

- dana

Biblioteka 21. stoljeće

Dok danas gotovo svi govore o potrebi očuvanja okoliša i zelenoj ekonomiji, budite korak ispred i saznajte kako živjeti i poslovati sukladno plavoj ekonomiji koja ne gleda tek na uštede, nego i kvalitetu života, ali i ne samo to.  U ovoj biblioteci niz je drugih knjiga i priručnika namijenjenih cjeloživotnom učenju i to u prigodnoj ponudi.

Lektira

Lektira je nekima radost, a nekima baš i ne, ali i jedni i drugi susreću se s najboljim djelima svjetske i domaće književnosti tijekom školovanja koje uzimamo i kasnije u ruke  ili ih poklanjamo novim generacijama zbog njihove trajne vrijednosti.  A upravo takvih ne manjka ni u našoj ponudi zahvaljujući kojoj možete djeci osigurati vrijedna djela književne baštine.

Slikovnice

Slikovnice u boji najmlađima su najbolja vrata za ulazak u svijet knjiga, pa i život, osobito ako su sadržajno zanimljive i edukativne te prikladno ilustrirane. Uz slikovnice u ponudi je i priručnik za roditelje – praktični vodič za odgoj djece u prvih sedam godina kako bi stekli vještinu uspostavljanja dobrih odnosa sa svojom djecom.

Enciklopedije

Ima li smisla kupovati enciklopedije mladima kada je gotovo sve na internetu i može se dobiti putem računala? Naravno, ima jer su tiskane enciklopedije provjerena kolekcija znanja koja zanimljivim i poučnim sadržajima mogu ne samo pomoći u širenju horizonata, nego i odmaknuti mlade od ekrana uz koji su previše .

Kako naručiti

Naručiti možete: 
putem web shopa

e-mailom: [email protected]

telefonom: 042/290-770
ponedjeljak – petak
9 – 16 sati

PLAĆANJE POTREBNI PODACI  
Za fizičke osobe: pouzećem Za fizičke osobe: Za pravne osobe:
Za pravne osobe: predračunom Ime i prezime Naziv tvrtke, OIB
Rok isporuke: od 3 do 7 dana Adresa Adresa
Troškovi dostave: 30kn Telefon Telefon

 

Blagdanska akcija vrijedi od 10. do 30. 12. 2013. ili do isteka zaliha. Cijene su iskazane s PDV-om. U cijenu nisu uključeni troškovi dostave, koji iznose 30 kuna po pojedinoj narudžbi. Pisani prigovori: [email protected].

Izvor:
Foto:

Kist i pero

Thompsonov koncert odgođen za nedjelju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

CRAZY HILL FESTIVAL

Nakon vrlo uspješnog Fjaka Music Festivala, održanog od 8. do 11. svibnja 2014. u Splitu, ovog vikenda bit će održan Crazy Hill Festival na otoku Mladosti u Ludbregu.

CHF neće započeti velikim koncertom Marka Perkovića Thompsona, kako je prvobitno najavljeno, već će tim koncertom završiti. Naime, Thompsonov se koncert s četvrtka 15. svibnja, prebacuje  na nedjelju 18. svibnja radi meteorološke najave lošeg i kišovitog vremena, a kupljene će ulaznice za koncert posjetitelji umjesto u četvrtak moći iskoristiti u nedjelju 18. svibnja.  Ovu promjenu organizator CHF-a uvodi radi zaštite publike koja će ispred pozornice biti na otvorenom nenatkrivenom prostoru.
Program CHF-a stoga neće započeti u četvrtak 15. svibnja kako je prvobitno najavljeno,  već u petak 16. svibnja, a odvijat će se tri dana – u petak 16., subotu 17. i u nedjelju 18. svibnja 2014.

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Kist i pero

Perić: “Nema sumnje da su slike najraniji Stančić”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

STANČIĆ

Sa svakom slikom koja se vraća u grad, u Varaždin se vraća i Miljenko Stančić, rekao je svojedobno ravnatelj Galerijskog centra Ivan Mesek. Prema njegovom slikovitom opisu, Stančić se ovih dana s dvije „nove“, bezimene slike iznova vratio u svoj grad, gdje je živio i radio do prerane smrti u dobi od samo 51 godine.

Crtež konjanika i akvarel iz ciklusa Križni put, u Centar su stigli sa zida zagrebačkog stana novinara, pisca i prevoditelja Borisa Perića.

– Slike je djed ostavio mojoj majci, sestrični Miljenka Stančića. Crtež konjanika je iz njezinog spomenara. U razgovoru s tetom, Stančićevom sestrom, pokojnom Milicom, saznao sam da je jedna od prvih likovih narudžbi za Miljenka Stančića bila od strane varaždinskog župnika da nacrta ciklus Križni put.

Te slike, njegovi najraniji radovi, slove kao izgubljene. Kasnije umire moj djed i u njegovoj ostavštini nađem jednu koja bez ikakve sumnje pripada tom ciklusu – Motiv raspeća, akvarel. Ispod raspela ima jednog onog konjanika s kopljem, kao u majčinom spomenaru. Stančić se u to vrijme potpisivao inicijalima – S i M preko toga – u spomenaru je isti taj potpis. Znači jedna slika ide s drugom – čine neku cjelinu. Više nema sumnje da je to rani, možda najraniji Stančić. Sliku sam pokazivao nekim povjesničarima umjetnosti koji su također potvrdili autentičnost. Gdje su ostale, ne znam – možda Crkva zna. No, eto, ta koja je ostala kod djeda dopala je mene – priča Perić.

Veseli “mračnjak”

Slikar, uz kojega više ne bismo mogli vezati samo pridjev „varaždinski“ jer je svojim značajem odavno prešao granice mjesta rođenja, još uvijek nema svoju galeriju. Stančićeva zbirka je, unatoč stalnim obećanjima, još uvijek „podstanar“.

– Oko ‘74. godine u jednom su intervjuu u tadašnjem Startu pitanje o Galeriji postavili i samome Stančiću. Odgovorio je u svom stilu – slikao je inače dosta „mračne slike“ unatoč veseloj prirodi – rekao je da će kad naprave Galeriju stati ispred nje sa šeširom i prositi. Naravno da je šteta što nema svoj prostor, ali nadam se da će se sve to riješiti – rekao je Boris Perić, na čijemu zidu visi još jedna Stančićeva slika za koju ne zna kako se zove, prikaz dviju marioneta; replike slike nekada su bile dio interijera zagrebačkih knjižnica, ali nikad mi nije palo na pamet pitati kako se zove. Ne skupljam slike. Moje bavljenje likovnom umjetnošću je pisane prirode – priznaje Perić. Ističe nadu da će netko možda prepoznati slike i znati nešto više o njima i njihovu stvaranju.

Dvije nove slike u Galerijskom centru nema u katalozima, pa niti nije procijenjena njihova vrijednost, unatoč nesumnjivoj kolekcionarskoj vrijednosti.

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje