Povežite se s nama

Život i društvo

Adventski sajam u nedjelju u Čalincu

Objavljeno:

- dana

DOĐITE I UŽIVAJTE

Božićni nakit, čestitke, aranžmani, tradicionalno božićno pecivo, ručni radovi s božićnim motivima i heklani nakit za jelku bit će dio ponude tradicionalnog Adventskog sajma koji će se u nedjelju, 13. prosinca, od 9 do 16 sati održati u Domu kulture u Čalincu.

Za zabavu na sajmu pobrinut će se KUD Klaruš i Ženski vokalni sastav “Đurđice”, koji će izvesti tradiconalne božićne pjesme, a za najmlađe posjetitelje održat će se radionice izrade božićnih čestitki i ukrasa. Inače, sajam je dio programa Adventa u Maruševcu, koji i ove godine organiziraju Općina Maruševec, KUD Klaruš i Kuburaške udruge.

U sklopu ovog programa u subotu, 19. prosinca, održat će se kićenje bora ispred crkve sv. Jurja s početkom u 14 sati. Očekuje se i dolazak Djedova Mrazova na motorima, a za posjetitelje je pripremljeno kuhano vino i čaj.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Mlinčeni kolač sve je zanimljiviji, a nekad je bio težačka hrana lepoglavskog kraja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U okviru aktivnosti koje se provode s ciljem, nedavno pokrenute inicijative, zaštite izvornosti mlinčenog kolača, u Lepoglavskoj Vesi održana je promocija njegove pripreme “Kako se sprema ovaj jedinstveni kolač”, koji se kroz povijest blagovao u lepoglavskim obiteljima i bio težačka hrana brojnim Lepoglavčanima, snimale su kamere Hrvatske radiotelevizije i ekipa Jutarnjeg lista.

Prikaz pripreme mlinčenog kolača održan je u novoizgrađenom društvenom domu u Lepoglavskoj Vesi gdje su članovi KUD-a Lepoglavski pušlek zorno prikazali izradu mlinčenog kolača u čiju se zaštitu izvornosti krenulo temeljem inicijative koju je Grad Lepoglava pokrenuo u suradnji s KUDom Lepoglavski pušlek i Agro-turističkim klasterom Lepoglava, a koja je dobila potporu Varaždinske županije.

Nastavite čitati

Život i društvo

Varaždinski policajci u srijedu kontroliraju bicikliste i pješake

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske će sutra, 27. listopada, od 6 do 9 i 19 do 23 sata provoditi preventivno-represivnu akciju “Pješaci i biciklisti“.

Akcija će se provoditi na cjelokupnom području policijske uprave, ovisno o mjestima i vremenima događanja prometnih nesreća, prvenstveno onih s najtežim posljedicama, a kontrola prekršaja provodit će se na mjestima gdje je zabilježeno učestalo činjenje istih.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje