Povežite se s nama

Međimurje

Aeroklub Međimurje slavi 70. rođendan uz spektakl na nebu

Objavljeno:

- dana

Pribislavec

Čakovec Airshow 2017., naziv je to dvodnevne manifestacije koja će na aerodromu u Pribislavcu biti održana u subotu, 3. i nedjelju, 4. lipnja.

Naime, Aeroklub Međimurje nakon dugih devet godina ponovno organizira aeromiting, a ovog puta zrakoplovni entuzijasti imaju i dobar povod, jer slave 70. obljetnicu postojanja Aerokluba. Iako je program zasad još uvijek nepoznanica, organizatori najavljuju neodigranu predstavu u svom zračnom prostoru. Inače, u subotu, 3. lipnja, svi zainteresirani pozivaju se na “Dane otvorenih vrata”. Posjetitelji će moći razgledati aerodrom i zrakoplove koji će nastupati idućeg dana. Članovi Aerokluba će im biti na raspolaganju za eventualna pitanja i stručno vodstvo.

– Pravi dar-mar na nebu posjetitelje očekuje u nedjelju, kada će se za zagrijavanje predstaviti modelari, a potom slijede nastupi motornih zrakoplova, jedrilica, nadzvučnih borbenih aviona i zmajeva. Trenutno dogovaramo nastupe padobranaca, i bit će tu još svega, za svakoga ponešto – naglasio je Zlatko Železnjak, predsjednik Aerokluba Međimurje. Posjetitelje aeromitinga očekuje adrenalinski vikend uz bogatu gastronomsku ponudu, i sve to uz simboličnu ulazninu.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Grad Čakovec donirao Odjelu otorinolaringologije Županijske bolnice Čakovec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Županijska bolnica Čakovec, točnije Odjel otorinolaringologije, zahvaljujući donaciji Grada Čakovca bogatiji je za tri televizora.

Oni su kupljeni sredstvima programa Grada Čakovca – prijatelja djece, a Koordinacijski odbor odlučio je da se ove godine donira pacijentima odjela za uho, grlo i nos.

Prilikom predaje donacije, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini rekla je da iako Grad nema zakonske obveze financirati zdravstveni sustav, ovakvim akcijama nastoji poboljšati ne samo kvaliteta usluge, već i olakšati boravak na bolničkim odjelima, posebno onim najmlađima. Naša bolnica među najboljima je u Hrvatskoj, a želimo da, djeci koja se moraju bolnički liječiti, boravak bude što ugodniji.

Na donaciji su se zahvalili ravnatelj Županijske bolnice dr. med. Igor Šegović te voditelj Odjela otorinolaringologije dr. med. Danko Blažeka.

UNICEF i Svjetska zdravstvena organizacija 1989. godine pokrenuli su inicijativu Bolnice – prijatelji djece, a Grad Čakovec od 2002. godine u sklopu programa Grad – prijatelj djece financira nabavu određene opreme u skladu s potrebama naše Županijske bolnice, Doma zdravlja i Zavoda za javno zdravstvo. Tako se 2021. godine pomoglo u opremanju Odjela abdominalne i dječje kirurgije, a lani su na istom odjelu oslikani zidovi te kupljene majice.

U Republici Hrvatskoj provodi se program pod nazivom “Za osmijeh djeteta u bolnici” koji ima za cilj humanizaciju bolničkog liječenja djece stvaranjem najviših standarda kako bi mališani što lakše prebrodili boravak u bolnici. Ovo je samo jedan mali korak prema tome.

Nastavite čitati

Međimurje

Sveti Nikola iznenadio vrtićarce s područaja Murskog Središća

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na snježno jutro 6. prosinca jasličke skupine dječjih vrtića s područja grada Mursko Središće Maslačak i Pahuljica iznenadio je dolazak svetog Nikole.

I dok su oni najmanji bojažljivo primali slatke paketiće, oni nešto stariji klinci čekali su dolazak u Centru za kulturu „Rudar“. Da bi njihova nestrpljivost bila manja pobrinuli su se članovi Dječjeg gradskog kazališta iz Čakovca s predstavom „Luckasti klaunovi“. Smijeha i veselja nije nedostajalo. Tijekom same predstave u prepunoj dvorani Centra za kulturu, oko 150 mališana bodrilo je svoje klaunove, a neki sretnici od njih zajedno s klaunovima sudjelovalo su u predstavi. Na samom kraju predstave klaunovi su završili i poručili djeci da mogu natrag u vrtiće.

No djeca se nisu dala smesti, te su glasno dozivala svetog Nikolu koji je došao na pozornicu i darivao ih sa slatkim paketićima.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje