Povežite se s nama

Međimurje

Aeroklub Međimurje slavi 70. rođendan uz spektakl na nebu

Objavljeno:

- dana

Pribislavec

Čakovec Airshow 2017., naziv je to dvodnevne manifestacije koja će na aerodromu u Pribislavcu biti održana u subotu, 3. i nedjelju, 4. lipnja.

Naime, Aeroklub Međimurje nakon dugih devet godina ponovno organizira aeromiting, a ovog puta zrakoplovni entuzijasti imaju i dobar povod, jer slave 70. obljetnicu postojanja Aerokluba. Iako je program zasad još uvijek nepoznanica, organizatori najavljuju neodigranu predstavu u svom zračnom prostoru. Inače, u subotu, 3. lipnja, svi zainteresirani pozivaju se na “Dane otvorenih vrata”. Posjetitelji će moći razgledati aerodrom i zrakoplove koji će nastupati idućeg dana. Članovi Aerokluba će im biti na raspolaganju za eventualna pitanja i stručno vodstvo.

– Pravi dar-mar na nebu posjetitelje očekuje u nedjelju, kada će se za zagrijavanje predstaviti modelari, a potom slijede nastupi motornih zrakoplova, jedrilica, nadzvučnih borbenih aviona i zmajeva. Trenutno dogovaramo nastupe padobranaca, i bit će tu još svega, za svakoga ponešto – naglasio je Zlatko Železnjak, predsjednik Aerokluba Međimurje. Posjetitelje aeromitinga očekuje adrenalinski vikend uz bogatu gastronomsku ponudu, i sve to uz simboličnu ulazninu.

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO Poturnska popevka odzvanjala Matulovim gruntom na zadnjem ovogodišnjem druženju!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: "Međimurska priroda"

Završnicu ovogodišnjeg druženja javnosti na Matulovu gruntu u Frkanovcu u nedjelju, 12. rujna, oplemenilo je gostovanje Kulturno-umjetničkog društva Podturen.

Sa sobom su donijeli sjajno raspoloženje, pjesmu i prezentacije starih vještina. Njihove marljive ruke pokazale su kako se brzo i jednostavno može napraviti ukras od krep-papira. Prigodno, najviše su se izrađivali ukrasi u obliku cvijeća. Prpošni članovi Kulturno-umjetničkog društva Podturen pokazali i su tradicionalan način obrade lana u pređu, a sve to su začinili spontanim izvedbama međimurskih popevki.

Leptir se mota…

Peto jubilarno druženje na frkanovečkom sve poznatijem gruntištu donijelo je i edukaciju za najmlađe. Organizirana je prirodoslovna radionica “Leptir se mota oko plota‟ za djecu uzrasta od 7 do 12 godina. Osnovnoškolci su istraživali leptire na obližnjoj livadi. Na radionici su sudjelovali i ovogodišnji dobitnici nagrade u kategoriji za najbolju čuvaricu i čuvara prirode, Gita Radiković i Niko Kozar.

Svi posjetitelji koji su na Matulov grunt pristizali pješke, biciklom ili automobilom upoznali su i razgledali edukacijsko-istraživački centar kojim su ih provele djelatnice Javne ustanove “Međimurska priroda” koja upravlja Gruntom. Nova otvorena druženja za javnost u organizaciji Javne ustanove za zaštitu prirode “Međimurska priroda” planiraju se za iduću, 2022. godinu.

Nastavite čitati

Međimurje

Međimurje ove subote broji 13 novozaraženih koronavirusom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata obrađeno je 111 uzoraka, od čega je evidentirano 11 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2, što je 9,9 % od broja testiranih.

Iz drugih županija prijavljena su 2 pozitivna slučaja kod osoba s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji.

U protekla 24 sata oporavilo se 14 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 122. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 67 584 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 8 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitaliziran je 1 pacijent, nema otpuštenih pacijenta, nema pacijenata na respiraciji te nema preminulih osoba.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje