Povežite se s nama

Crna kronika

Afera Stanoing se nastavlja: nove kaznene prijave za Brumena i Strmečki!

Objavljeno:

- dana

ZLOUPORABA POLOŽAJA I OVLASTI

Zbog osnovane sumnje da su banci davali u zalog stanove koje su već prodali, nova kaznena prijava protiv Eduarda Brumena i Ivanke Strmečki, čelnika varaždinskog Stanoinga, dugo godina najvećeg investitora u stanogradnju ne samo na području Varaždinske županije, nego i na sjeveru Hrvatske.

Još jedna kaznena prijava vezana uz kriminalistička istraživanja koje je prošle godine započela varaždinska policija u Stanoingu, najvećem investitoru u stanogradnji na sjeveru Hrvatske i upravitelju 500-tinjak zgrada.

varaždinska policija kazneno prijavljuje čelnike poduzeća  Eduarda Brumena i Ivanku Strmečki

Nakon prijava zbog sumnji u muljanja s novcem pričuve više zgrada kojima je upravljao Stanoing, odnosno prodaje stanova koji su bili pod hipotekama, varaždinska policija kazneno prijavljuje čelnike poduzeća Eduarda Brumena i Ivanku Strmečki jer postoji osnovana sumnja da su kao odgovorne osobe početkom studenog prošle godine, prilikom sklapanja sporazuma o osiguranju novčane tražbine za zasnivanje založnog prava na nekretninama prema ugovoru o dugoročnom kreditu s jednom bankom, dali pravo zaloga na nekretninama koje u tom trenutku više nisu bile u vlasništvu Stanoinga jer su ih tijekom 2010. i 2011. godine, temeljem sklopljenih kupoprodajnih ugovora, otkupili i u cijelosti isplatili kupci.

Riječ je o ukupno 12 kupaca, a vrijednost založenih nekretnina procjenjuje se na oko šest milijuna kuna.

Nisu mogli upisati vlasništvo

bivši članovi uprave Stanoinga odgađali izdavanje tabularnih isprava na temelju kojih bi stvarni vlasnici mogli upisati pravo vlasništva

Tijekom kriminalističkog istraživanja, kako su izvijestili iz PU varaždinske, utvrđeno je da su bivši članovi uprave Stanoinga odgađali izdavanje tabularnih isprava na temelju kojih bi stvarni vlasnici mogli upisati pravo vlasništva u zemljišnim knjigama, tako da su prilikom sklapanja sporazuma o osiguranju novčane tražbine odgovornoj osobi banke mogli predočiti zemljišno-knjižne izvatke na kojima je kao jedini vlasnik bilo upisano njihovo poduzeće.

Tek nakon što je u zemljišnim knjigama bilo upisano založno pravo u korist banke, svim oštećenim kupcima izdano je očitovanje na temelju kojeg su upisali pravo vlasništva, čime su spriječeni u slobodnom raspolaganju kupljenim nekretninama.

Zbog ovih otkrića odgovorni u Stanoingu, gdje se nastavlja istraga, bit će kazneno prijavljeni za zlouporabu položaja i ovlasti.

Izvor:
Foto: Arhiva RT-a

Crna kronika

Dvojac u Trnovcu provalio u obiteljsku kuću pa ukrao razne predmete, dio vraćen vlasnici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Čakovec su dovršili kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom i 20-godišnjakom s područja Općine Nedelišće, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo teške krađe.

Naime, 6. rujna oko 10.21 u Trnovcu su provalili u obiteljsku kuću, odakle su ukrali novac, mobilni telefon i razni alat u vrijednosti od nekoliko tisuća kuna.

Dio ukradenih predmeta vraćen je vlasnici, a protiv počinitelja će se nadležnom odvjetništvu podnijeti posebno izvješće kao dopuna kaznenoj prijavi.

Nastavite čitati

Crna kronika

Na području Međimurja u 24 sata sedam prometnih nesreća: 47-godišnjakinja vozila s dva promila…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Policijska uprava međimurska javlja da je u protekla 24 sata na njezinu području evidentirano čak sedam prometnih nesreća!

Od toga, u šest nesreća zabilježena je samo materijalna šteta, dok je u jednoj evidentirana i ozlijeđena osoba. Čak petero vozača pritom je konzumiralo alkohol.

– Najveća koncentracija u količini od 2 g/kg utvrđena je kod 47-godišnje vozačice osobnog automobila s područja Grada Čakovca. Ona je sudjelovala u prometnoj nesreći s nastalom materijalnom štetom do koje je došlo u ponedjeljak, 6. prosinca, oko 12.50 u Čakovcu u Preloškoj ulici.

Vozilom se nije kretala što bliže desnom rubu kolnika. Zbog toga je u zavoju vozilom prešla na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera, gdje je udarila osobni automobil kojim je iz suprotnog smjera upravljala 63-godišnja vozačica s područja Grada Čakovca – opisuju iz PU međimurske.

U prometnoj nesreći vozačice nisu zadobile tjelesne ozljede. Protiv 47-godišnje vozačice pokrenut je prekršajni postupak.

– Pozivamo i upozoravamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih pravila i propisa, a posebno da prilagode brzinu vožnje osobinama i stanju ceste, gustoći prometa, nailasku na raskrižje, da ne voze pod utjecajem alkohola, kao i drugih propisa čije kršenje uzrokuje prometne nesreće – apeliraju iz međimurske policije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje