Povežite se s nama

Život i društvo

Agencija dodijelila OPG-u iz Slanja 113,8 tisuća kuna

Objavljeno:

- dana

Martijanec

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju pozitivno je ocijenila projekt za nabavu opreme za OPG Pokos Brankica iz Slanja – Općina Martijanec – pa OPG-u, koji se bavi uzgojem vinove loze i prodajom vina, bespovratno dodijelila 113,8 tisuća kuna.

Trud se isplatio. Ovom investicijom podići ćemo OPG na višu razinu te se zahvaljujem LAG-u „Izvor“, koji je pripremio, razradio i prijavio ovaj projekt na natječaj Ministarstva Poljoprivrede.

Novac je namijenjen za postavljanje zaštitne mreže na nasadima vinove loze i promijeni krovišta na obiteljskoj vinariji.

Lag izvor

– Trud se isplatio. Ovom investicijom podići ćemo OPG na višu razinu te se zahvaljujem LAG-u „Izvor“, koji je pripremio, razradio i prijavio ovaj projekt na natječaj Ministarstva Poljoprivrede. Zahvalni smo i Općini Martijanec, na čelu sa načelnikom Marijanom Horvatom, koji svojom podrškom LAG-u omogućuju nama, obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima s područja Općine da koristimo njihove usluge bez ikakve naknade, rekla je Brankica Pokos.

– Ovo je samo jedan u nizu prijavljenih projekata koje je vodio LAG „Izvor“ za poslovni sektor

s područja LAG-a, te očekujemo još pozitivno ocijenjenih projekata od strane Agencije. Time bi se povečala konkurentnost i opremljenost poslovnog sektora s područja LAG-a „Izvor“ –kazao je voditelj LAG-a Matija Zamljačanec.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Uz pomoć Općine Sračinec još 40 učenika naučilo plivati

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nastavljen je projekt škole plivanja, koju za učenike i učenice Osnovne škole Sračinec u cijelosti financira Općina Sračinec.

Na ovogodišnjoj školi plivanja sudjelovali su učenici 4. a i 4. b razreda OŠ Sračinec, sveukupno 40 učenika.

Zbog epidemioloških mjera bili su podijeljeni u dvije grupe, a škola se odvijala od 17. do 21. siječnja na bazenima u Varaždinu.

– Ponovno smo uradili nešto dobro za budućnost ove djece, a i razveselili ih. Općina više od desetljeća u potpunosti financira školu plivanja i prijevoz učenika u Varaždin, a s tim ćemo nastaviti i u budućnost. Vještina plivanja koju su djeca stekla kroz ovu školu, koristit će im cijeli život – rekao je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Nastavite čitati

Život i društvo

U “staroj ambulanti” u Lepoglavi besplatan prostor za rad udruga

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Objekt “stare ambulante” u Lepoglavi, koji se do prije nekoliko godina koristio za potrebe održavanja čipkarskih festivala, do daljnjeg će moći koristiti organizacije civilnog društva.
Naime, Grad Lepoglava je odlučio prenamijeniti njegovu funkciju te je raspisao natječaj za dodjelu slobodnih gradskih prostora koji se nalaze u navedenom objektu na besplatno korištenje udrugama.

Tako je, nakon provedenog javnog natječaja, udruzi P.A.S. Lepoglava dodijeljen prostor od gotovo 50 četvornih metara koji će članovi ove aktivne lepoglavske udruge besplatno koristiti u naredne tri godine.

– Uvažavajući aktivnosti, rad i potrebe udruga s područja Grada Lepoglave, koje čine dodatno bogatstvo našeg grada, donijeli smo odluku da se objekt tzv. stare ambulante, koji se prethodno koristio za potrebe održavanja čipkarskih festivala, prenamijeni za potrebe udruga – pojasnio je gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić prilikom potpisivanja ugovora o korištenju dodijeljenog prostora.

Pri tom je istaknuo kako se ovime neće utjecati na projekt Centra za posjetitelje koji bi trebao biti izgrađen upravo na mjestu objekta stare ambulante, a za čiju izgradnju Grad Lepoglava potrebna sredstva nastoji osigurati iz drugih izvora. Do tada, navedeni prostor neće biti prazan i neiskorišten već će ga za svoj rad moći koristiti udruge.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje