Povežite se s nama

Sport

AK Sloboda ne mora brinuti za svoju budućnost – nikada u povijesti toliko mladih rekordera

AK Sloboda mlade snage 1

Objavljeno:

- dana

U subotu 29. prosinca 2018. održan je u Osijeku 2. Memorijal Josip Gašparac, posljednje atletsko natjecanje u dvorani ove godine.

Mladi atletičari varaždinske AK Slobode iskoristili su ga na najbolji mogući način.

Marko Kušter završio je svoju vladavinu u kategoriji mlađih kadeta s još dva rekorda Hrvatske u dvorani i to na utrci 55 metara s preponama (8,76 s) i u skoku u dalj (5,89 m). Marko je tako sada vlasnik četiri državna rekorda, a na tablicama sezone ima u još četiri discipline najbolji rezultat, uz još dva u sastavu štafeta.

Klara Koščak je u Osijeku postavila novi rekord Hrvatske u kategoriji kadetkinja na 60 metara s preponama (8,94), a u skoku u dalj je s osobnim rekordom (5,48 m) zasjela na vrh tablica sezone u dvorani. Klara već sada ima dva državna rekorda, a i još jednu godinu vremena da popravi postojeće kadetske rekorde.

Martin Mlinarič skakač u vis koji iz AK Nedelišća u 2019. godini prelazi u AK Slobodu nakon preskočenog osobnog rekorda od 1,90 m imao je tri pokušaja na 1,96 m što bi također bio novi rekord Hrvatske, no ovaj put nije bilo dovoljno smirenosti.

Osobne rekorde postigli su još Jana Koščak (9,01 s) i Janko Kišak (9,19 s) u utrci na 55 metara s preponama. U skoku u dalj je u njihovom osobnom nadmetanju Janko (5,10 m) bio bolji od Jane (4,98m). Treba napomenuti da je Jana na preponama bila samo šest stotinki do rekorda Hrvatske, iako je veću grešku napravila već na prvoj preponi, no ima kao i sestra, još jednu godinu u svojoj kategoriji da se upiše na listu državnih rekorda.
Raspoloženi na natjecanju u Osijeku bili su i trkači na 60 metara. Osobne rekorde popravili su Karlo Bogdan (7,53 s) koji u 2019. godini u AK Slobodu dolazi iz AK Mursko Središća, Valentino Bečeheli (7,55 s), Karlo Glavač (7,91 s) i Viktorija Vujović (8,16 s). Blizu osobnih rekorda nastupe su završile Rahela Leščak na 60 m (8,28 s) i 60 m s preponama (9,51) i Andrea Vuradin u skoku u vis (1,50 m) i skoku s motkom (1,80 m).

Ovim natjecanjem završena je vjerojatno najplodnija godina u povijesti AK Slobode u mlađim uzrastnim kategorijama. Četiri mlađe kadetska (Marko Kušter 200 m pr., 400 m, 55 m pr. i skok u dalj) i četiri kadetska državna rekorda (Klara Koščak višeboj i 60 m pr., Valentino Bečeheli (200 m i 400 m u dvorani)) rezultat su prije svega talentiranih članova kluba koji su popraćeni dobrim vodstvom kluba i vrhunskim stručnim radom kao i razumijevanjem i podrškom njihovih roditelja.

Sport

FOTO Više od 500 trkača u Varaždinu na Zimskom polumaratonu i druge dvije utrke

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

DHMZ je jutros u 8 sati u Varaždinu izmjerio 0.5 stupnjeva, ali to nije zaustavilo trkače 6. Hervis Zimskog polumaratona.

Trče se još dvije utrke; Mrzli cener (10 km) i nova utrka Ledena petica (5 km).

Organizator je Trkački klub Marathon95, a Zimski polumaraton počeo je u 11 sati. Start i cilj su kod Arene Varaždin.

Za sve tri utrke prijavilo se više od 500 trkača.

Nastavite čitati

Sport

Golman Božidar Radošević na izlaznim je vratima NK Varaždina, kao problem istaknuo ponašanje trenera

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Bivši golman Hajduka Božidar Radošević je na izlaznim vratima Varaždina.

Iako je sjajno branio zadnje dvije utakmice, trener Mario Kovačević vratio ga je na klupu, piše 24sata.hr.

Bio je razočaran i uvidio jasan znak da se na njega ne računa u klubu pa je od sportskog direktora Nikole Šafarića tražio da ga pusti. Razgovarao je s čelnicima kluba i dogovorili su se da mi neće praviti probleme.

– Nije problem biti rezerva, uostalom šest mjeseci sam bio na klupi dok je branio Zelenika i to mi ne predstavlja problem. Stvar je u tome što ne želim i ne mogu prijeći preko ovakvog ponašanja trenera. Jednostavno, na takav način s njim ne mogu surađivati. To sam i rekao čelnicima kluba i oni su prihvatili moje objašnjenje. Na svu sreću, dovoljno sam u karijeri zaradio da ovakve stvari ne moram trpjeti, da se mogu držati svojih životnih principa. Želim da se prema meni ljudi ponašaju korektno, a ako to nije slučaj onda ću potražiti drugu sredinu – pojasnio je Radošević.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje