U subotu, 20. lipnja,od 16 do 24 sata policijski službenici u sastavu mobilnog tima Policijske uprave međimurske provest će aktivnosti iz akcija „Nadzor vozača pod utjecajem alkohola i/ili droga”.

Akcija je usmjerena prvenstveno na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili droga. Ujedno, tijekom akcije utvrđivat će se prekršaji upravljanja vozilom nepropisnom ili neprilagođenom brzinom. Također, policijsko postupanje bit će usmjereno na suzbijanje svakog grubog kršenja prometne discipline, kao i ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama. Posebna pozornost posvetit će se sudionicima u prometu mlađe životne dobi, a koji su i najčešći počinitelji spomenutih prometnih prekršaja.

Također, policijski službenici Policijske uprave varaždinske provodit će operativnu akciju “Alkohol i/ili droga“ sa subote na nedelju, 20./21. lipnja 2020. godine od 20 do 2 sata.

Akcija će se provoditi na cjelokupnom području policijske uprave, ovisno o mjestima i vremenima događanja prometnih nesreća, prvenstveno onih s najtežim posljedicama, a kontrola prekršaja vršit će se na mjestima gdje je zabilježeno učestalo činjenje istih.
Akcija će se istovremeno provoditi i na području PU međimurske i PU krapinsko-zagorske.

Komentari

Komentara