Povežite se s nama

Život i društvo

Akrobacije varaždinskih cheerleadersice oduševile Europu

Objavljeno:

- dana

Vrhunski rezultati

Varaždinske cheerleadersice iz kluba Bravo nezaustavljivo osvajaju Europu

Nakon odličnih rezultata s brojnih natjecanja i nastupa na dva Europska prvenstva u Varaždin su donijele i zlatnu medalju s prvenstva Njemačke u  Goppingenu. Varaždinke su u žestokoj konkurenciji od preko 1000 cheerleadera bile najbolje  u grupnim akrobacijama i grupnoj koreografiji.

Na natjecanje je putovalo 36 djevojčica od 18 do 16 godina, između kojih je najmlađa bila osmogodišnja Nina Mrkonjić. Cure međusobno ističu Helenu Sakač kao jednu od najvrednijih jer ona nikad, iako je iz Ljubešćice, ne izostaje s treninga koji su tri puta tjedno.

Cheerleading je jedan od najpopularnijih sveučilišnih i srednjoškolskih sportova u Americi pa njihovo finalno natjecanje, takozvani National prate milijuni gledatelja.  U zadnjih nekoliko godina proširio se na sve svjetske kontinente i doživio veliki procvat.

Svjetska cheerleading federacija, sa više od sto nacionalnih saveza i 4,5 miliona cheerleadera, primljena je u Međunarodni olimpijski odbor. Ako bude sve kako se nadaju u federaciji,  cheerleaderi će nastupiti  na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020.

Za okupljanje varaždinskih cheerleadersica i treninge zaslužna je trenerica Dunja Šćapec.   

Osim što nastupaju cure se bave i prezentacijama pa će tako uskoro održati i državnu prezentaciju cheerleadinga na Kineziološkom fakultetu u sklopu kolegija iz akrobatike.

Kako to sve skupa izgleda može se vidjeti sutra u dvorani varaždinske Strukovne škole. Cure spremaju spektakularan nastup i iznenađenje za svoju profesoricu.  

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Građani Novog Marofa uskoro će dobiti spremnike za odvojeno prikupljanje otpada

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Novi Marof i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sklopili su ugovor o nabavi spremnika za odvojeno prikupljanje otpada.

Njime je predviđena nabava 1751 spremnika zapremine 120 l za papir i 1439 spremnika iste zapremine za plastiku, 60 spremnika zapremine 120 l i 10 spremnika zapremine 1100 l za biootpad te 30 spremnika zapremine 1100 l za staklo, odnosno ukupno 3290 spremnika za odvojeno prikupljanje otpada.

Spremnici su isporučeni i uskoro će biti podijeljeni korisnicima usluge prikupljanja otpada, a građani će na vrijeme biti obavješteni o podjeli.

Gradonačelnik Siniša Jenkač podsjeća da je za zaštitu okoliša i gospodarenje otpadom posljednjih godina, što se tiče financiranja europskim sredstvima, riječ o oko 40 milijuna investicija na području Novog Marofa.

– Novo reciklažno dvorište, čija je izgradnja sufinancirana sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda, vrijedno je nešto više od 3 milijuna kuna, a iznos koji sufinancira EU je 2,5 milijuna. Osim toga, sanirali smo naše odlagališta otpada „Čret“, što je ukupno koštalo 17 milijuna kuna, a to uključuje i 30 godina monitoringa. Nabavili smo i spremnike za odvajanje otpada, a ujedno smo i educirali građane kako pravilno odvajati otpad te kako koristiti reciklažno dvorište. Pokazujemo da vodimo brigu o okolišu i odgovorno gospodarimo otpadom – istaknuo je gradonačelnik Jenkač.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO U Murskome Središću na Majčin dan darovali mame karanfilima!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Mursko Središće

– One zaslužuju sve najbolje. Hrabre, snažne, jedinstvene …. Jednom riječju: majke!

Majčin dan je prilika da im iskažemo zahvalnost za sve što su činile i što čine za nas. Ima li ljepšeg osjećaja od zagrljaja mame ili njenog osmijeha? Nema, ona je samo jedna i sve što činila za nas, uvijek radi najbolje kako zna. Mame su odvažne, iskrene, mame su superheroji koji i ono nemoguće učine mogućim. Majčina ljubav nema granica! – poručuju iz Grada Murskoga Središća.

Simbolično na Majčin dan, nakon sv. mise, Grad Mursko Središće prigodno je darovao majke karanfilima. Uoči Majčina dana, gradonačelnik Dražen Srpak posjetio je dječje vrtiće „Maslačak“ i „Pahuljica“ kako bi im zahvalio na predanosti u njihovom radu s djecom, jer osam sati na dan one su djeci „zamjenske mame“.

Ujedno je znak zahvale uputio i Udruzi “Serjojnske mame i bebe”, koja u svoje programe uključuje djecu i mlade, ali i njihove roditelje.

Nastavite čitati