Povežite se s nama

Život i društvo

Aktivni u Dječjem vrtiću „Varaždin“: odgojiteljice sudjeluju u brojnim Erasmus+ projektima

Objavljeno:

- dana

Djelatnici Dječjeg vrtića „Varaždin“ prepoznali su koristi stručnih usavršavanja koje im nudi Europska unija kroz programe Erasmus+ i ranije kroz program Comenius.

Od 2013. djelatnici vrtića aktivno sudjeluju na različitim stručnim usavršavanjima u Europi pa su tako do danas imali prilike posjetiti Latviju, Grčku, Maltu, a u posljednje dvije godine aktivno su sudjelovali u Ključnim aktivnostima 1, mobilnostima u svrhu učenja pojedinaca, što je odgojiteljima koji su pokazali interes za ovakvim oblicima stručnih usavršavanja omogućilo sudjelovanja na strukturiranim tečajevima u Italiji, Španjolskoj i Cipru.

Prošle su godine priveli kraju njihov prvi projekt „Vrtić za budućnost“, a upravo je u tijeku projekt „Danas edukacija, sutra inovacija“ kojim žele podići kompetencije odgojitelja u različitim područjima. Projektom žele djeci polaznicima njihovih programa osigurati inovativno okruženje te doprinijeti modernizaciji i internacionalizaciji vrtića.

Boravak u Španjolskoj

U okviru projekta, četiri odgojiteljice imaju prilike učiti o primjeni informacijsko-komunikacijske tehnologije u obrazovanju, različitim pristupima učenju o zdravlju i prehrani te metodama preveniranja stresa te rješavanja konfliktnih situacija.

One će po povratku organizirati radionice za kolege unutar ustanove i djecu u odgojno-obrazovnim skupinama.

Za boravka u Španjolskoj njihova je odgojiteljica imala prilike posjetiti osnovnu školu u Puerto de la Cruzu te s njihovom ravnateljicom i odgojiteljima razmjeniti iskustva i usporediti obrazovne sustave u Hrvatskoj i Španjolskoj.

– Prema našim iskustvima, odgojitelji koji odlaze na mobilnosti u okviru Erasmus+ projekata, osim podizanja kompetencija u specifičnim područjima jednako tako podižu i kompetencije u korištenju engleskog jezika, a kao rezultat jest osnažen odgojitelj spreman na različite izazove u odgojno-obrazovnim skupinama u kojima radi. Jednak tako, mobilnosti u okviru naših projekata omogućili su odgojiteljima umrežavanje sa sustručnjacima iz Europe i razmjenu različitih iskustava iz različitih obrazovnih sustava te buduće prakse u inozemstvu – poručuju iz Dječjeg vrtića „Varaždin“.

Život i društvo

Pred nama je uglavnom sunčani tjedan, ali moguće je da još nismo “pobjegli” snijegu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Danas se otvaraju terase, a na sjeveru Hrvatske bit će ugodno za sjedenje vani tijekom tjedna. Ipak, prema vikendu vrijeme će se pogoršati.

Sedmodnevna prognoza DHMZ-a za Varaždin najavljuje sunčano vrijeme do petka, 5. ožujka, prijepodne. Najniža jutarnja temperatura u ovom će periodu biti -2 °C, a najviša dnevna 15 °C.

U petak popodne očekuje nas kiša, a oblačna će biti i subota. Tijekom vikenda dnevna temperatura neće prelaziti 7 °C.

Weather.com pak najavljuje kišu za utorak i srijedu, 9. i 10. ožujka, a moguće je i malo snijega.

Nastavite čitati

Život i društvo

Varaždinac Audijem pokosio psa kod Finčevca, vlasnica (61) prekršajno prijavljena

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu, 27. veljače, oko 19.40 sati, u Finčevcu je 31–godišnji vozač upravljao osobnim automobilom Audi varaždinske registarske oznake krećući se u smjeru Križevaca.

Tom prilikom na ulicu je istrčao pas vlasništvo 61-godišnjakinje, koja nije poduzela sve mjere da pas ne izađe na cestu bez nadzora te je vozilo udarilo u psa.

Protiv vlasnice psa će biti pokrenut prekršajni postupak.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!