Povežite se s nama

Međimurje

Aktivno Mursko Središće

Objavljeno:

- dana

Nacionalni projekt

Nacionalni projekt Aktivna Hrvatska u subotu, 11. ožujka, dolazi u Mursko Središće.

– Pozivamo sve građane Murskog Središća da nam se pridruže u zajedničkom treningu. Prvi put dolazimo u Međimurje i s velikim ćemo zanimanjem provjeriti u kakvom su stanju Međimurci. Bit će naporno ali i zabavno! – poziva voditelj trenerskog tima Ivan Antunović. Sportsko-edukativni projekt održava se pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović te uz podršku Središnjeg državnog ureda za šport te zajedničkim treninzima diljem Hrvatske aktivira građane i motivira ih na zdraviji život. U Murskom Središću održava se u suradnji s Gradom i gradonačelnikom Draženom Srpakom te uz podršku Međimurske županije.

Drugi trening u petoj sezoni bit će održan u Sportskoj dvorani Mursko Središće u subotu, 11. ožujka, s početkom u 12 sati. Trening će voditi tim iskusnih trenera s Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, dok će sam program voditi Renata Sopek. Trening sadrži vježbe vlastitom težinom, tako da mu mogu pristupiti i početnici, ali i već iskusni vježbači, kojima će sigurno biti izazov. Liječnici Hrvatske liječničke komore savjetovat će o zdravlju i zdravom načinu života, nutricionisti iz Definicije hrane će educirati o pravilnoj prehrani, dok će o važnosti redovite tjelesne aktivnosti informirati stručnjaci Biotreninga. Treningu će se pridružiti i osobe iz sportskoga i javnog života Hrvatske koje će s vježbačima podijeliti svoje iskustvo.

Izvor:
Foto:

Crna kronika

Na autobusnom stajalištu u Pribislavcu vandali uništili naljepnice

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Pribislavcu je javna imovina opet bila na meti vandala.

Ovoga puta potrgane su naljepnice na autobusnom stajalištu.

– Radi se o šteti od oko 1000 kuna. Počiniteljima poručujem da idući put roditeljima uzmu 1000 kuna iz novčanika pa ih uredno poderu, jer su to isto napravili i sad, samo na “facerski” način – ogorčen je načelnik Općine Pribislavec Matija Ladić.

Popravak će, naravno, pasti na leđa Općine, iz koje pak poručuju i da će se u pronalasku počinitelja poslužiti videonadzorom. Iako se ne radi o izrazito velikom iznosu štete, ovakva su djela prilično česta i u konačnici mogu uzrokovati velike, a potpuno nepotrebne troškove koje, u krajnjoj liniji, mještani opet plaćaju iz vlastitog džepa.

Nastavite čitati

Međimurje

Općina Goričan povećala naknadu za novorođenu djecu na 4000 kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Općina Goričan odlučila je povećati naknade za novorođenu djecu i to čak 100 posto. Naime, umjesto dosadašnjih 2000 kuna koje su dobila roditelji za svoju novorođenčad, iz općinskog proračuna će se ubuduće za svako novorođeno dijeti isplaćivati po 4000 kuna. Takva je odluka donijeta na 2. sjednici Općinskog vijeća Općine Goričan, koja je održana u utorak, 14. rujna.

– Vodeći računa o svojim mještanima, nakon uvođenja usluge „e-novorođenče“, Općina Goričan za 100 posto je povisila jednokratne naknade za novorođenu djecu, te će naknada sada iznositi 4000 kuna – poručili su iz Općine Goričan.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje