Povežite se s nama

U fokusu

Smoljanec iz varaždinske bolnice došao na čelo Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije

Objavljeno:

- dana

ROŠADE U ZDRAVSTVENIM USTANOVAMA

– Bivši sanacijski upravitelj varaždinske bolnice Mladen Smoljanec imenovan je v. d. ravnateljem Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije.

Dosadašnja ravanateljica Jasminka Begić podnijela je zahtjev za razrješenje dužnosti iz osobnih razloga, što je Upravno vijeće i prihvatilo, pa me zanima je li raspisan natječaj za kakvo radno mjesto u Zavodu na kojeg se javio Smoljanec i bio zaposlen prije nego je imenovan v. d. ravnateljem? Je li istina da je dosadašnja ravnateljica ostala raditi u Zavodu na drugom rukovodećem mjestu? Ako je to točno, koliko je opravdano da jedna takva ustanova ima dva rukovoditelja, oboje aktivnih članova SDP-a i ne radi li se tu o klasičnom političkom uhljebljivanju podobnih?- pitao je HDZ-ov vijećnik Željko Dvekar na današnjem aktualnom satu Županijske skupštine.

Štromar: Begić sama zatražila razrješenje, Smoljanec kvalitetan

Župan Predrag Štromar pojasnio je da je dosadašnja ravnateljica Begić sama zatražila razrješenje dužnosti.

Za v. d. ravnatelja može se izabrati osoba koja ima uvjete za ravnatelja. Smoljanec može kvalitetno voditi Zavod – rekao je župan

– Za v. d. ravnatelja može se izabrati osoba koja ima uvjete za ravnatelja. S obzirom da je bivši sanacijski upravitelj varaždinske bolnice dobro odradio posao u smislu da je jako smanjio obveze bolnice i uredio način poslovanja, za v. d. ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije postavljen je Mladen Smoljanec. On može adekvatno i kvalitetno voditi Zavod, a ostalo ne želim komentirati – poručio je župan.

Sada već bivša ravnateljica Zavoda hitnu medicinu Varaždinske županije potvrdila je da je sama zatražila razrješenje dužnosti ravnateljice.

– Sama sam zatražila razrješenje zato jer je moj redovni mandat bio pri kraju i nisam imala namjeru javiti se ponovno za to mjesto na javnom natječaju. Smatram da sam svoj doprinos Zavodu dala. To je naporan i vrlo odgovoran posao i možda je potrebno da se mijenjaju ljudi koji imaju nove ideje za daljni razvoj Zavoda. To je bila moja osobna odluka – naglasila je Begić i dodala da i dalje radi u Zavodu.

– Radim poslove koje sam radila sve četiri godine, a to su poslovi pravnika te administracije – istaknula je.

Bivši sanacijski upravitelj varaždinske bolnice Mladen Smoljanec je pak rekao da ga imenovanje za v. d. ravanatelja županijskog Zavoda za hitnu medicinu nije iznenadilo.

– Nema tu iznenađenja. Već sam šest godina u zdravstvu i mislim da moj dosadašnji rad jedna od garancija da će se dalje nastaviti raditi kao do sada ili nešto bolje – poručio je Smoljanec.

Najavio je da su mu planovi da Zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije ustroji po svim postojećim planovima razvoja i nacrtima koji se predviđaju za ubuduće.

– Predstoje nam značajnija restrukturiranja, ali to će biti po donošenju zakonskih propisa – rekao je Smoljenec.

No, hoće li se javiti na natječaj za ravnatelja Zavoda koji će se raspisati?

– Vidjet ćemo tko će se javiti – rekao je i dodao da će natječaj biti raspisan u zakonskom roku.

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

U fokusu

Niste sigurni na koje biralište sutra trebate izaći? Ovdje provjerite koje je vaše biračko mjesto

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Sutra, 17. travnja, održavaju se parlamentarni izbori. Birališta se otvaraju u 7 sati i moći će se glasovati do 19 sati.

Službena promidžba završila je u ponoć, nakon čega je u Hrvatskoj nastupila izborna šutnja. Na parlamentarnim izborima bira se 151 zastupnik i to u 12. izbornih jedinica. Varaždinska, Međimurska, Krapinsko – zagorska i mali dio Zagrebačke županije pripada III. izbornoj jedinici.

Tako je u našoj izbornoj jedinici predano čak 16 pravovaljanih kandidacijskih listi parlamentarnih stranaka i nezavisnih lista. S obzirom da postoji mogućnost preferencijalnog glasanja, u srijedu 17. travnja, moći ćete zaokružiti bilo koje od 224 ponuđenih imena kandidata. Druga je mogućnost naravno zaokružiti samo broj liste.

Svi oni koji žele provjeriti svoje podatke u registru birača te koje je točno njihovo biračko mjesto mogu to učiniti na posebnim stranicama Ministarstva uprave.

Ukoliko niste sigurni, provjerite na kojoj je adresi vaše biračko mjesto. Popis svih biračkih mjesta po izbornim jedinicama možete pronaći OVDJE.

Nastavite čitati

U fokusu

Varaždinska županija, Mali Bukovec i Bukotermal kreću u realizaciju prve geotermalne elektrane na sjeveru Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinska županija, Općina Mali Bukovec i njihova tvrtka Bukotermal kreću s projektiranjem i ishođenjem dozvola za izgradnju prve geotermalne elektrane na sjeveru i druge u Hrvatskoj.

Bukotermal je, naime, ostvario i posljednji uvjet da se krene u realizaciju ovog najvećeg projekta u povijesti Varaždinske županije: potpisan je ugovor s INA-om o kupoprodaji zemljišta na kojem se nalazi bušotina Lunjkovec-1, čime su riješeni svi imovinsko-pravni odnosi.

– Riječ je o čestici koja je izrazito važna jer se na njoj nalazi bušotina Lunjkovec-1 koja će u proizvodnji električne energije služiti kao utisna bušotina za povrat ohlađene vode natrag u geotermalni rezervoar, odnosno u geotermalno ležište. Riješeni imovinsko-pravni odnosi sada omogućuju projektiranje i ishođenje građevinske dozvole za izgradnju geotermalne elektrane, vrelovoda te pripadajućih naftno-rudarskih, elektro-energetskih i strojarskih objekata. Također, kupnja ovog zemljišta je važna i za projektiranje te ishođenja lokacijskih, naftno-rudarskih i građevinskih dozvola za nove parove proizvodno–utisnih bušotina, jer se upravo na tom zemljištu planiraju dvije nove utisne bušotine – navodi direktor Bukotermala Alen Požgaj.

Ovo važno ulaganje se pokreće nakon što su istraživanja potvrdila da se na eksploatacijskom polju Lunjkovec – Kutnjak na dubini od 2.345 metara nalazi nalazište geotermalne vode topline 142 stupnja Celzija, što je odličan potencijal za proizvodnju električne energije.

Uz proizvodnju električne energije, moći će se koristiti toplinska energija snage oko 90 megavata u agrotermalne svrhe, odnosno za grijanje staklenika i plastenika za proizvodnju cvijeća, voća i povrća.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje