Povežite se s nama

U fokusu

Vlašić stjeran u kut priznao: Moj račun je blokiran, protiv mene je pokrenuto više ovrha

Objavljeno:

- dana

OKRIVIO SVOJU SUPRUGU

Direktor Varkoma Vlado Vlašić je bio pod ovrhom jer devet mjeseci nije platio račune za odvoz i zbrinjavanje otpada. Riječ je o dugu od 590 kuna.

Iznio je to sam Vlašić na hitno sazvanoj konferenciji za novinare u sjedištu Varkoma nakon što smo objavili rješenje Općinskog suda u Varaždinu koje potvrđuje da je protiv njega bila pokrenuta ovrha. Nakon toga je varaždinski SDP zatražio da podnese ostavku zbog neplaćanja računa za otpad, a varaždinski HDZ zbog poništenih natječaja za gradnju pročistača i kanalizacije te štete od pola milijuna kuna.

– Iako ovdje govorim kao direktor Varkoma, moram reći da smatram da je očito da sve ovo objavljeno ima politički kontekst i da je kampanja počela. Vidljivo je da je počelo žestoko i da se ide na ljude. O ovrhama se piše već u nastavcima – rekao je Vlašić.

<< Ima plaću 16.000 kuna, a ne plaća račune: ovo je tekst o ovrsi Vlašića zbog kojeg su političari na nogama

U rujnu je, podsjećamo, rekao da „možda nije platio pokoji račun“, ali da nije pod ovrhom.

<< Habijan: Prvo treba smijeniti cijeli Nadzorni odbor Varkoma, a onda i direktora Vlašića!

<< SDP traži smjenu ili ostavku direktora Varkoma Vlade Vlašića jer je pod ovhom zbog neplaćanja računa

– Ne lažem! Vidljivo je da ovrha nije dostavljena i da nisam tad lagao. Po prvoj informaciji, naravno da sam ženu pozvao na red i možete misliti kako sam prošao, jer ona je ta koja vodi o tome računa. Sljedeći dan smo platili račun, jer se ispostavilo da računi nisu plaćeni. Tek nakon toga je došla obavijest od odvjetničkog društva, neki obračun i to. Smatrajući da je to prvi dokument za ovrhu, ja sam prigovorio da mi ovo što sam platio ne može biti predmet ovrhe – rekao je Vlašić pokušavajući za neplaćene račune okriviti svoju suprugu, a za „napade“ političke suparnike.

<< Vlašić: Nisam pod ovrhom, možda nisam platio pokoji račun za smeće

Ustvrdio je da je tek tada saznao da je ovrha bila pokrenuta u svibnju ove godine.

– Nisam jedini od Varaždinaca koji je dužan i ispričavam se svima onima koji smatraju da je normalno da ja svoje obveze uredno rješavam. Ispričavam se svima zbog nesmotrenosti, u neznanju je protiv mene pokrenuti ovršni postupak. Nije u redu i nije mi se trebalo dogoditi – rekao je Vlašić.

Međutim, direktora Varkoma smo pitali je li Čistoća jedina tvrtka koja je protiv njega pokrenula ovršni postupak. – Što se tiče gradskih usluga, to je jedina ovrha. Za ostale nemam saznanja, možda vi znate više – odgovorio je.

Možda još neki račun nije platio ili sve druge obveze plaća na vrijeme?, zanimalo nas je.

– Ne, bilo je i tog karaktera pretplate koje smo imali, i tu je bilo problema, ali ćemo to ili jesmo riješili – naveo je.

Znači li to da je protiv njega pokrenuto još ovršnih postupaka?

– Da, u tijeku – kratko je naveo, pri čemu je rekao da ne zna o kolikom broju ovrha je riječ.

<< Direktor Varkoma pod ovrhom jer ne plaća račune za odvoz smeća?!

Pitali smo ga funkcionira li njegov bankovni račun uredno ili je zbog ovrha možda pod blokadom? Bilo je to pitanje na kojem je čelni čovjek Varkoma potvrdio da ima problema s plaćanjem različitih računa.

– Ne, ne funkcionira normalno i pod blokadom je – priznao je direktor Varkoma, koji je potom potvrdio da upravo zbog ovrha ima otvoren zaštićeni račun.

Kako to da s plaćom od 16.000 kuna, koliko prima od 2013. kada je postao direktor Varkoma, ne uspijeva podmirivati sve račune te da ima otvoreni zaštićeni račun?  

– Rješavam, rješavam. Eto, s takvom plaćom rješavam obveze koje imam prema ovrsi – rekao je i naveo da očekuje da bi tijekom iduće godine mogao otplatiti sve dugove po ovrhama.

Na pitanje hoće li podnijeti ostavku, što su zatražili gradski SDP i HDZ, Vlašić je rekao da nema komentara.

– Poznato je kako je izabran direktor Varkoma, a tako će i otići – poručio je Vlašić.

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

U fokusu

FOTO Mraz uništio kulture i na području Varaždinske županije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Pad temperature proteklih nekoliko dana opet je pogodio poljoprivrednike.

Naime, tijekom 21. i 22. travnja na nekim je mjestima temperatura otišla u minus, a povrće i voće oštetio je mraz.

– Šteta od mraza je 100 % i to drugu godinu zaredom. U ponedjeljak, 22. travnja, ujutro u voćnjaku je bilo – 3 stupnja – rekao nam je proizvođač jabuka, krušaka i šljiva te vinogradar Josip Žmegač iz Donje Voće.

Ove fotografije su s njegovog imanja u Donjoj Voći, ali kako saznajemo štete od mraza je bilo na području susjednih općina kao i diljem Hrvatske.

Nastavite čitati

U fokusu

Državni revizori utvrdili hrpu nepravilnosti u poslovanju Međimurske županije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Revizori su u Međimurskoj županiji utvrdili poduži popis onoga što je napravljeno krivo, a Matija Posavec, u službenom očitovanju kaže da je dio nepravilnosti u međuvremenu već ispravljen.

Sada je objavljeno i službeno izvješće Ureda državne revizije u kojem mu se nalaže što sve mora promijeniti u poslovanju županije. Zbog utvrđenih nepravilnosti Međimurska županija je za 2022. dobila uvjetno mišljenje, piše n1info.hr.

Među ostalim, revizori su otkrili da u poslovnim knjigama Međimurske županije rashodi u iznosu od 2.837.430 kuna odnosno nešto više od 378 tisuća eura nisu evidentirani na propisanim računima Računskog plana. Osim toga, pogrešno su iskazani i u financijskim izvještajima.

Također, tijekom 2022. Međimurska županija naručila je razne usluge od tvrtki u svom vlasništvu. Računi su im plaćeni, no revizori su utvrdili da za gotovo 1,6 milijuna kuna odnosno oko 212 tisuća eura nije bilo priloženih specifikacija.

Otkriveni su i ozbiljni propusti u ugovoru o financiranju Županijske bolnice. U pitanju je ugovor za sufinanciranje dijela troškova projekta “Rekonstrukcija i opremanje bolnice za potrebe dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije”. Županija je, prema revizorskom izvješću, u prijašnjim razdobljima Županijskoj bolnici doznačila 8.343.804 kuna odnosno oko 1,1 milijun eura, a od 2021. prestala je plaćati preuzetu obvezu sufinanciranja. Krajem 2022. ostao je dug od 6,4 milijuna kuna odnosno oko 855 tisuća eura, ali on nije evidentiran u poslovnim knjigama niti je iskazan u financijskim izvještajima. Županijska bolnica je iz vlastitih sredstava podmirila ovaj iznos, umjesto Međimurske županije.

Više čitajte OVDJE.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje