Povežite se s nama

Zabava & Stil

Amira Medunjanin na prvi pogled osvojila, raspjevala i ganula publiku u Čakovcu

Objavljeno:

- dana

SEVDAH

Bila je to ljubav na prvi pogled ili bolje rečeno, na prvi refren. Amira Medunjanin i čakovečka publika odmah su osjetili onu zajedničku žicu koja ih povezuje, a to je osjećaj za pjesmu koja se pjeva s bolnom čežnjom iz srca i želuca dok ti suze cure niz stisnuto grlo, a osmijeh ne silazi s lica.

Sarajevska kraljica sevdaha prvi je puta gostovala u Čakovcu na sinoćnjem koncertu u prepunoj dvorani Centra za kulturu, a publika je imala priliku uživati u izvornom sevdahu začinjenom jazzom u melodičnoj i emotivnoj izvedbi cijenjene umjetnice koja je krajem prošle godine objavila novi studijski album Damar.

I dok su prijašnjih godina njezini nastupi u sklopu varaždinskog Špancirfesta uglavnom bili popraćeni raskošnijom instrumentalnom pratnjom, u Čakovec je stigla u pratnji dva instrumenta, sjajne gitare Zagrepčanina Ante Gele i kontrabasa u izvedbi Zvonimira Šestaka. Zaigrani trio pokazao je kako su zapravo dobra atmosfera i pjesma iz srca ključni da se napravi sjajan koncert.

Svojim otvorenim i jednostavnim pristupom odmah je osvojila publiku pa je dvosatni koncert više izgledao kao dolazak u goste k Sarajki koja ti “s guštom pripovijeda priče iz mahale dok te časti kafom i razvlači pitu”. Već je na prvoj pjesmi dobila burni pljesak pa nije odustajala dok nije i raspjevala publiku. Kad im je zapjevala domaće međimurske “Ko ljubiti ne zna” i “Klinčec stoji pod oblokom” i publika je pokazala svoj glazbeni talent.

Osim sevdalinki poput legendarne “Kad ja pođoh na Bembašu” i “Stade se cvijeće rosom kititi”, svoj je repertoar proširila i na druge klasike od “Dušo moja” Kemala Montena do Olivera Dragojevića i njegove “Što to bješe ljubav”.

Jedna od glazbenih poslastica svakako je bila i njezina izvedba Štulićeve “Ako znaš bilo što”, od koje su se sigurno mnogi naježili, a svoj je glazbeni kolaž kao i uvijek završila Šantićevom “Što te nema”, poželjevši da joj ovo ne bude prvi i posljednji nastup u Čakovcu.

Izvor:
Foto: Andreja Krobot

Zabava & Stil

Pjesma „Ova ljubav“ Jelene Žnidarić Zsa Zse i Hiljsona Mandele pobjednički je hit godine

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

jelena znidaric zsa zsa

Četvrto izdanje Cesarice održano je jučer, 22. siječnja, a zbog epidemiološke situacije proteklo je bez dodjela uživo.

Pjesma „Ova ljubav“ Jelene Žnidarić Zsa Zse i Hiljsona Mandele dobila je najviše glasova publike ikad u finalu ove glazbene nagrade, a pobjednički Hit godine potpisuju Ante Pecotić, Bojan Šalamon Shalla i Ivan Hilje.

– Srce mi je počelo upravo lupat – rekla je Zsa Zsa nakon proglašenja i primitka statue Cesarica za Hit godine, dok je mladi traper Hiljson dodao: „Suludo, suludo, suludo, tek mi dopire polako do glave!“, prenosi Cesarica.

Cjelovit popis dobitnika nalazi se klikom na OVDJE.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

“Za klizalište u Varaždinu termini su bili rasprodani danima, a prodano je oko 8000 ulaznica”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Klizalište u Varaždinu trebalo je biti otvoreno do 10. siječnja, ali na kraju je odlučeno da će raditi do 18. siječnja. Odlična prodaja ulaznica i to što su produženi zimski praznici bili su razlog što se ove godine moglo klizati nešto duže.

Klizalište je i ove godine postavila Gradska tržnica Varaždin i to na Kapucinskom trgu, a o njegovom poslovanju razgovarali smo s Predragom Ciglarom, direktorom Tržnice.

– Klizalište je radilo od 4. prosinca prošle godine i svakoga dana klizalo se u osam termina, izuzev na Božić i Novu godinu kada se radilo samo poslijepodne. S obzirom na epidemiološku mjeru kojom je bio dozvoljen boravak samo 25 osoba na ledu u jednom terminu, prodano je nešto manje od 8000 ulaznica. Svi termini su bili rasprodani danima unaprijed. Odluka o produljenju rada klizališta donesena je zbog produljenja školskih praznika do 18. siječnja. Nakon tog datuma neće biti otvoreno – rekao je Ciglar.

Najčešće su klizala djeca, roditelji s djecom i tinejdžeri, a Ciglar dodaje da ga baš to posebno veseli jer je upravo to bio i smisao; da se djeci tijekom školskih praznika pruži mogućnost rekreacije i boravka na svježem zraku te da u okolnostima kojima svakodnevno svjedočimo ne ostanu zakinuti za baš sve zimske radosti.  

– Zadovoljni smo klizališnom sezonom jer je u svima nam poznatim okolnostima učinjeno maksimalno što se moglo. Klizalište je bilo jedino “živo” mjesto u gradu tijekom adventa. Iako je bilo dvojbi i mnogi su smatrali da klizalište ove godine ne bi trebalo postavljati, pokazalo se da je ovo bila dobra odluka. Uz pridržavanje epidemioloških mjera rizika za zdravlje građana nije bilo, a pored svih loših vijesti i nemilih događaja kojima smo svakodnevno svjedočili, klizalište na Kapucinskom trgu bilo je jedna svjetla točka i itekako poželjan sadržaj, posebno za djecu. Na klizalištu je zbog epidemioloških mjera moglo boraviti samo 25 osoba u istom terminu. Znamo da je u normalnim okolnostima interes jako velik jer na ledu je ranijih sezona nekad bilo i više od 300 ljudi, naravno da se nisu mogli zadovoljiti sve potrebe. Ulaznice se nisu mogle rezervirati, ali su se mogle kupiti unaprijed, da bi se izbjegla nepotrebna čekanja i razočaranja pred blagajnom. Na našim Facebook stranicama korisnici su mogli pratiti koji su termini popunjeni jer smo te informacije redovito ažurirali nekoliko puta dnevno. Trebalo se dakle samo malo bolje organizirati i svi koji su to željeli, mogli su doći do ulaznica. Nije bilo idealno, ali u ovim uvjetima jedino moguće. Osim ograničenja broja osoba, vodili smo računa o redovitoj dezinfekciji klizaljki i druge opreme, te upozoravali na preporuku nošenja maski za lice i držanja odgovarajućeg razmaka. Drago mi je što mogu reći da su naši građani bili disciplinirani, držali se mjera i poštovali pravila. Zahvaljujem svima na razumijevanju i nadam se da iduće sezone ponovo kližemo bez ograničenja te da nam se vraća naše “staro normalno” – o poslovanju pod strogim epidemiološkim mjerama istakao je Ciglar.

Direktora Tržnice pitali smo i gdje će sljedeće sezone biti klizalište, na Kapucinskom trgu ili kod Starog grada, ako se stvari vrate u normalu.

– Odgovor na ovo pitanje ne ovisi samo o Gradskoj tržnici. Obje lokacije imaju svojih prednosti i nedostataka, a izbor je stvar dogovora s Gradom Varaždinom i Turističkom zajednicom Grada Varaždina – završio je Predrag Ciglar.

Nastavite čitati