Povežite se s nama

Zabava & Stil

Amira Medunjanin na prvi pogled osvojila, raspjevala i ganula publiku u Čakovcu

Objavljeno:

- dana

SEVDAH

Bila je to ljubav na prvi pogled ili bolje rečeno, na prvi refren. Amira Medunjanin i čakovečka publika odmah su osjetili onu zajedničku žicu koja ih povezuje, a to je osjećaj za pjesmu koja se pjeva s bolnom čežnjom iz srca i želuca dok ti suze cure niz stisnuto grlo, a osmijeh ne silazi s lica.

Sarajevska kraljica sevdaha prvi je puta gostovala u Čakovcu na sinoćnjem koncertu u prepunoj dvorani Centra za kulturu, a publika je imala priliku uživati u izvornom sevdahu začinjenom jazzom u melodičnoj i emotivnoj izvedbi cijenjene umjetnice koja je krajem prošle godine objavila novi studijski album Damar.

I dok su prijašnjih godina njezini nastupi u sklopu varaždinskog Špancirfesta uglavnom bili popraćeni raskošnijom instrumentalnom pratnjom, u Čakovec je stigla u pratnji dva instrumenta, sjajne gitare Zagrepčanina Ante Gele i kontrabasa u izvedbi Zvonimira Šestaka. Zaigrani trio pokazao je kako su zapravo dobra atmosfera i pjesma iz srca ključni da se napravi sjajan koncert.

Svojim otvorenim i jednostavnim pristupom odmah je osvojila publiku pa je dvosatni koncert više izgledao kao dolazak u goste k Sarajki koja ti “s guštom pripovijeda priče iz mahale dok te časti kafom i razvlači pitu”. Već je na prvoj pjesmi dobila burni pljesak pa nije odustajala dok nije i raspjevala publiku. Kad im je zapjevala domaće međimurske “Ko ljubiti ne zna” i “Klinčec stoji pod oblokom” i publika je pokazala svoj glazbeni talent.

Osim sevdalinki poput legendarne “Kad ja pođoh na Bembašu” i “Stade se cvijeće rosom kititi”, svoj je repertoar proširila i na druge klasike od “Dušo moja” Kemala Montena do Olivera Dragojevića i njegove “Što to bješe ljubav”.

Jedna od glazbenih poslastica svakako je bila i njezina izvedba Štulićeve “Ako znaš bilo što”, od koje su se sigurno mnogi naježili, a svoj je glazbeni kolaž kao i uvijek završila Šantićevom “Što te nema”, poželjevši da joj ovo ne bude prvi i posljednji nastup u Čakovcu.

Izvor:
Foto: Andreja Krobot

Zabava & Stil

Radionica sviranja gitare voditelja Damira Tomičića u novim prostorima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Radionica sviranja gitare voditelja Damira Tomičića, nakon 23 godine postojanja, preselila je u nove, moderne prostore i počinje samostalno djelovati na adresi Miroslava Krleže 20 u Varaždinu.

Povodom preseljenja u nove prostore organiziraju i veliku nagradnu igru s vrijednom nagradom – poklonit će GITARU! Detalji nagradne igre nalaze se na Facebook stranici “Radionica sviranja gitare”.

Kroz radionicu je prošlo više od 1000 gitarista, od onih koji su željeli naučiti samo osnove sviranja gitare, do onih koje su zanimale i napredne tehnike na putu da postanu vrhunski gitaristi.

– Prije svega presretan sam jer su naši svi gitaristi nastavili zajedno s nama u novom prostoru i još više me veseli da su oduševljeni njime. Zahvaljujem svim gitaristima i njihovim roditeljima što i dalje imaju veliko povjerenje u mene i moj način rada. Protekle 23 godine uvijek sam se trudio da satovi sviranja gitare budu, osim svirkom, ispunjeni smijehom i veseljem, da djeci budem i učitelj i prijatelj i mislim da sam u tome uspijevao. Iduće 23 godine nastavljamo u istom tonu, ali u našim novim prostorima – poručio je Damir Tomičić.

Preporučena donja granica za upis je 7 godina starosti, a gornje granice nema. Uz grupe za djecu i mlade raspoređene prema dobi, postoje i grupe za odrasle tako da za sviranje gitare nikada nije kasno.

– Želite li naučiti samo osnove sviranja ili svladati i napredne tehnike te postati dobar gitarist pridružite se našoj velikoj veseloj ekipi. Naš program prilagođavamo svakom učeniku prema njegovoj dobi, željama, potrebama i afinitetima. U programu imamo brojne vježbe i tehnike sviranja gitare i više od 800 pjesama te svaki dan proširujemo listu pjesama koje možemo učiti – pojasnio je Tomičić.

Polaznici radionice imaju puno nastupa tijekom godine, na kojima dobiju priliku pokazati što su naučili. Tako nastupaju na koncertima povodom Božića, Valentinova, na Špancirfestu i drugim manifestacijama.

– Želite li i vi postati dio naše velike gitarističke obitelji, vidimo se u našoj Radionici sviranja gitare – poziv je koji se ne odbija.

Upis novih polaznika na broj 098 939 55 78 (Damir) ili na Facebook stranici “Radionica sviranja gitare”

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Varaždinske mažoretkinje briljirale u Glini pa osvojile 11 zlata

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon desetljeća izbivanja Varaždinske su se mažoretkinje vratile natjecateljskim nastupima te su prošle nedjelje u Glini sudjelovale na Državnom prvenstvu u mažoret plesu u organizaciji Hrvatskog Mažoret Saveza.

U kategoriji dječjeg i kadetskog uzrasta na motivacijskom natjecanju nastupilo je ukupno 20 Varaždinskih mažoretkinja sa solo izvedbom Prvi odnosno Viši korak, za što su nagrađene natjecateljskim medaljama. Kadetski pak je sastav u formaciji 7 mažoretkinja za svoj vrlo dobar nastup osvojio natjecateljske bodove i sveukupno 9. mjesto.

– Veliki je trud uložen u pripreme za odlazak na ovo natjecanje – govori voditeljica i licencirana trenerica Varaždinskih mažoretkinja Anita Mikac Grabarić te ističe kako su proteklih tjedana mukotrpno trenirale po tri sata dnevno.

Sve to je rezultiralo odličnim izvedbama u solo nastupima i konačno osvojenim medaljama.

– Za bolji plasman na Državnom natjecanju trebat ćemo uložiti još malo više truda i energije, te naš nastup dotjerati do savršenstva, i ono najvažnije – povećati broj cura u formaciji za što se dobivaju i dodatni natjecateljski bodovi – napominje voditeljica koja ujedno zahvaljuje svim mažoretkinjama na uloženom trudu, a njihovim roditeljima na punoj podršci.

Varaždinske mažoretkinje treninge za novu jesensku sezonu nastavljaju od 20. rujna u dvorištu 2. Osnovne škole (u slučaju lošeg vremena u dvorani dječjeg vrtića Graberje) i to ponedjeljkom i petkom od 17.30 do 19 sati, a u isto će vrijeme obavljati upise novih djevojčica i djevojaka koje im se žele priključiti u radu i nastupima.

Varaždinske mažoretkinje očekuju novi revijalni nastupi za vrijeme posljednjeg rujanskog vikenda, kada u subotu 25. rujna gostuju na proslavi Miholja u Sračincu, a u nedjelju 26. rujna kao gošće Zagrebačkih mažoretkinja na Zagreb festu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje