Povežite se s nama

Sport

Ana Hrešć druga na Velebit Ultra Trailu, najzahtjevnijoj utrci Treking lige

Objavljeno:

- dana

Najstarija utrka u Hrvatskoj

Prošlog vikenda održan je Velebit Ultra Trail, najstarija i najzahtjevnija utrka ovog tipa u Hrvatskoj. Na njoj su nastupili i članovi SRD 315 Sjeverozapad, a najbolji rezultat ostvarila je Ana Hrešć koja je stigla do drugog mjesta.

Petar Martinec i Marko Dugandžić sudjelovali na utrci u kategoriji Marathon duljine 45km s 2500m uspona i spusta. Utrka je startala u centru Starigrada te su se natjecatelji putem kanjona Velike Paklenice uspinjali do Anića kuka, zatim su se spuštali nazad u kanjon prema Planinarskom domu te su se zatim opet penjali preko Ivinih vodica na greben Velebita do Vaganskog vrha, najvišeg vrha Velebita. Nakon toga se  spustili preko Velikog Rujna do Starigrada.

Oni su držali dobar tempo na usponima sve do Vaganskog vrha gdje su na žalost zbog Petrove ozljede morali usporiti tempo. Unatoč ozljedi dečki su ostali skupa i u cilj su ušli s vremenom 10h44m te ostvarili 61. odnosno 62. mjesto. 

Na Half Marathon utrci, duljine 23km s 1300m uspona i spusta su nastupili Ana Hrešć i Vanja Šomođi. Staza Half Marathona prati stazu Marathona do planinarskog doma od kuda se uspinje do Velikog Rujna i spušta do Starigrada. Ana je pokazala veoma dobru formu i još jednom dokazala da koliko se dobro snalazi na teškim terenima te strmim usponima i spustevima kojima je ova staza obilovala, te je osvojila 2. mjesto s vremenom 3h58m. U cilj s Anom je ušao i Vanja te osvojio 32. mjesto u konkurenciji 200 natjecatelja.

Velebit Ultra Trail je centralna utrka Treking lige koja zbog teškog nepristupačnog terena s veoma malo vode i bez zaklona od sunca  slovi za najzahtjevniju utrku u Hrvatskoj, ove godine  je bila posebno teška zbog toplinskoga udara koji je taj dan pogodio Hrvatsku. Na stazi su temperature dosezale 40C što je rezultiralo velikim brojem intervencija liječničkih ekipa, ali i s dvije reanimacije natjecatelja.

Izvor:
Foto:

Sport

Županijski kup: Bednja uvjerljiva protiv Nedeljanca, slavlje i Varteksa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odigrani su prvi susreti polufinala Županijskog nogometnog kupa, a u oba susreta u srijedu, 17. travnja slavili su domaćini.

Na stadionu Sloboda Varteks je ugostio Ivančicu i slavio s 3:1. Ivančani su poveli već u 1. minuti preko Kostelca i s minimalnim vodstvom otišli su na odmor. No, u drugom dijelu Bumbari su okrenuli rezultat. Prvo je Glavica u 55. minuti svojim golom izjednačio rezultat, da bi ih isti igrač u 68. doveo u vodstvo Varteks. Konačni rezultat postavio je Kanceljak golom u 78. minuti.

U drugoj utakmici Bednja je ugostili Nedeljanec i pobijedila s 3:0. Beletinčani su poveli u 16. minuti golom Bosilja, a na 2:0 povisio je Pomper golom u 29. minuti, da bi treći gol za Bednju postigao Kareem Donovan u 64. minuti.

Uzvratni susreti na rasporedu su u srijedu, 1. svibnja.

Nastavite čitati

Sport

Dinamo je ipak bio prejak za nogometaše Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometaši Varaždina u srijedu, 17. travnja na Maksimiru su odigrali susret odgođenog 5. kola SuperSport HNL-a protiv zagrebačkog Dinama, a slavili su Zagrepčani s 2:1.

Trener Šafarić izveo je sastav:  Zelenika, Škaričić, Jelenić, Lamine Ba, Boršić, Lusavec, Marina – Šego, Belcar, Poldrugač – Dabro.

Modri su poveli su poveli 26. minuti preko Martina Baturine i s minimalnom prednošću otišli na odmor. Na 2:0 povisio je Gabriel Vidović u 53. minuti. Od 63. minute Varaždin je igrao s igračem manje nakon što je isključen Luka Jelinić, no Varaždinci su postali opasniji.

Domagoj Drožđek u 72. minuti uspio je smanjiti na 2:1 što je bio konačni rezultat.

Bio je to 11. poraz varaždinskog sastava koji u idućem kolu odlazi u goste Rudešu, momčadi koja je već ispala iz najvišeg ranga hrvatskog nogometa.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje