Povežite se s nama

Život i društvo

Anđelko Mihalić novi predsjednik županijske Zajednice utemeljitelja HDZ-a

Objavljeno:

- dana

Skupština u Knegincu

U Knegincu Gornjem održana je izborna Skupština Zajednice utemeljitelja Hrvatske demokratske zajednice Varaždinske županije.

Nakon 27 godina, utemeljitelji ove političke stranke su se prisjetili vremena kad su izgrađeni prvi temelji na kojima i danas počiva domovina Hrvatska. Dosadašnji predsjednik Krešimir Čop ukratko se osvrnuo na teško razdoblje s početka 90-tih godina prošlog stoljeća.

– Tada je, naime, pod vodstvom dr. Franje Tuđmana hrvatskom narodu ponovno vraćen i usađen snažan osjećaj domoljublja. Upravo nas je ono nosilo u vrijeme početka Domovinskog rata – naglasio je Čop.

Na njega se nadovezao Mario Kapulica, izaslanik i savjetnik premijera Andreja Plenkovića, koji je govorio o značaju tih prvih dana stvaranja hrvatske države pod izuzetno teškim okolnostima.

Nakon što je prisutnima čestitao na svemu što je do sada učinjeno, skupštinari su  jednoglasno za novog predsjednika utemeljitelja HDZ-a izabrali Anđelka Mihalića, dok će dužnost tajnika obavljati Ivan Mihalić.

Izabrana su i četiri potpredsjednika – Ivica Baksa, Zvonko Puškadija, Krešimir Čop i Branko Dretar, dok je glasnogovornik Ivica Dolenec. Na kraju je izabrano i 18 članova Izvršnog odbora.

Inače, na sjednici Skupštine Zajednice utemeljitelja HDZ-a “Dr. Franjo Tuđman” koja je održana u Zagrebu 28. siječnja, iz Varaždinske županije je u njeno novo  predsjedništvo izabran Anđelko Mihalić.

Osim njega, za članove Nacionalnog odbora Zajednice utemeljitelja HDZ-a izabrani su Krešimir Čop, Branko Dretar i Vladimir Kurečić.    

Izvor:
Foto: GK

Život i društvo

Parkovi intenzivirali obnovu klupa u varaždinskoj gradskoj jezgri

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Iako im vremenske prilike ne idu na ruku, varaždinska gradska komunalna tvrtka Parkovi intenzivirala je obnovu klupa u užem centru grada.

Započeli su s klupama na Trgu slobode, a do kraja godine obnovit će se klupe  u Pavlinskoj i Habdelićevoj ulici te na Trgu bana Jelačića.

Dodajmo da zaposlenici spomenute tvrtke marljivo rade i na uređivanju gredica u centru grada te na rotoru kod Bauhausa.

– Sadimo maćuhice, potočnice i tratinčice, te lukovice narcisa i tulipane koji će procvjetati na proljeće – ističu vrijedni vrtlari.

Nastavite čitati

Život i društvo

Grad Lepoglava mladim obiteljima sufinancira izgradnju kuća ili kupnju stana

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nastavljajući s provođenjem demografskih mjera Grad Lepoglava će i ove godine pružiti potporu mladim obiteljima koje žele riješiti svoje stambeno pitanje.

Za tu je namjenu u tekućoj 2023. godini u proračunu osigurao 26.540,00 eura koje će, do kraja tekuće godine, zainteresiranim mladim obiteljima Grad Lepoglava podijeliti u okviru raspisanog Javnog poziva za dodjelu potpora mladim obiteljima za rješavanje njihovog stambenog pitanja.

Mlade će obitelji moći, u okviru navedenog Javnog poziva, ostvariti potporu u iznosu do 50 % prihvatljivih troškova, a najviše 5.308,91 eura za sufinanciranje izgradnje obiteljske kuće odnosno za sufinanciranje kupnje obiteljske kuće ili stana na području Grada Lepoglave.

Rok za podnošenje zahtjeva za sufinanciranje traje do zatvaranja Javnog poziva koji je dostupan na službenoj internet stranici Grada Lepoglave (www.lepoglava.hr).

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje