Povežite se s nama

Život i društvo

Anđelko Mihalić novi predsjednik županijske Zajednice utemeljitelja HDZ-a

Objavljeno:

- dana

Skupština u Knegincu

U Knegincu Gornjem održana je izborna Skupština Zajednice utemeljitelja Hrvatske demokratske zajednice Varaždinske županije.

Nakon 27 godina, utemeljitelji ove političke stranke su se prisjetili vremena kad su izgrađeni prvi temelji na kojima i danas počiva domovina Hrvatska. Dosadašnji predsjednik Krešimir Čop ukratko se osvrnuo na teško razdoblje s početka 90-tih godina prošlog stoljeća.

– Tada je, naime, pod vodstvom dr. Franje Tuđmana hrvatskom narodu ponovno vraćen i usađen snažan osjećaj domoljublja. Upravo nas je ono nosilo u vrijeme početka Domovinskog rata – naglasio je Čop.

Na njega se nadovezao Mario Kapulica, izaslanik i savjetnik premijera Andreja Plenkovića, koji je govorio o značaju tih prvih dana stvaranja hrvatske države pod izuzetno teškim okolnostima.

Nakon što je prisutnima čestitao na svemu što je do sada učinjeno, skupštinari su  jednoglasno za novog predsjednika utemeljitelja HDZ-a izabrali Anđelka Mihalića, dok će dužnost tajnika obavljati Ivan Mihalić.

Izabrana su i četiri potpredsjednika – Ivica Baksa, Zvonko Puškadija, Krešimir Čop i Branko Dretar, dok je glasnogovornik Ivica Dolenec. Na kraju je izabrano i 18 članova Izvršnog odbora.

Inače, na sjednici Skupštine Zajednice utemeljitelja HDZ-a “Dr. Franjo Tuđman” koja je održana u Zagrebu 28. siječnja, iz Varaždinske županije je u njeno novo  predsjedništvo izabran Anđelko Mihalić.

Osim njega, za članove Nacionalnog odbora Zajednice utemeljitelja HDZ-a izabrani su Krešimir Čop, Branko Dretar i Vladimir Kurečić.    

Izvor:
Foto: GK

Život i društvo

Danas se slavi Svjetski dan djedova, baka i starijih osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Varaždinska biskupija

Papa Franjo proglasio je krajem siječnja Svjetski dan djedova, baka i starijih osoba koji će se u sveopćoj Crkvi slaviti četvrte nedjelje u srpnju, najbliže spomendanu svetih Joakima i Ane, Isusovih „djeda i bake”, u ovoj Godini obitelji Amoris Laetitia 25. srpnja.

U povodu prve proslave uputio poruku naslovljenu „Ja sam s vama u sve dane“ (Mt 28, 20).

Upozoravajući da su bake i djedovi često zaboravljeni, Papa je krenuo od blagdana Prikazanja Gospodinova u hramu, 2. veljače, kada upravo dvije starije osobe, starac Šimun i proročica Ana, prosvijetljeni Duhom Svetim, u Isusu prepoznaju Mesiju.

Oni nas podsjećaju da je starost dar, a bake i djedovi spona koja povezuje naraštaje da bi se mladima prenijelo iskustvo života i vjere. Veza djedova i baka s mladima vrlo je uska te stoga i dijalog među njima treba biti stalan. Vrlo je važno da se bake i djedovi susreću s unucima.

Izvor: Varaždinska biskupija

Nastavite čitati

Život i društvo

DVD Šćepanje uskoro slavi 70. rođendan, pa stiglo novo vatrogasno vozilo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U zagrebačkom Vatroprometu jučer je DVD-u Šćepanje obavljena predaja vatrogasnog vozila Nissan Navara pick up, u kojeg je ugrađen Vallfirest visokotlačni modul.

Svečanosti predstavljanja novoga navalnog vozila u Šćepanju nazočio je i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak u pratnji načelnika Općine Breznički Hum Zorana Hegedića, predsjednika Općinskog vijeća Marka Fištera, tajnika Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Zvonka Videca, predsjednika VZO Breznički Hum Marija Šargača i zapovjednika VZO Breznički Hum Alenka Vnučeca. Predsjednik DVD-a Šćepanje Vjekoslav Rusek tom je prilikom zahvalio svim vatrogascima, a posebice županu, načelniku na realizaciji ovog projekta kao i gostima koji su posjetili Šćepanje i uveličali ovaj događaj.

Načelnik Zoran  Hegedić tom je prilikom rekao kako je ovo dio ostvarenja vatrogasnog sna jer se članovi DVD-a godinama trude da svojim aktivnostima, radom i odvajanjem slobodnog vremena budu što spremniji, pa je ovo vrijedno vatrogasno vozilo ubuduće zasigurno uvelike pomoći u slučajevima potrebe. Zahvala je upućena i svima koji su DVD Šćepanje podržali u nabavi i opremanju vozila, bilo financijski, logistikom ili na drugi način. Blagoslov vozila upriličit će se povodom proslave 70. obljetnice DVD-a Šćepanje planirane posljednje subote mjeseca kolovoza.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!