FOTOIvan Agnezović

Posebnu je čast svim mještanima Ljubešćice svojim dolaskom odao u četvrtak hrvatski premijer Andrej Plenković, jer dosad za svog mandata, takvim povodom nije posjetio ni jednu Općinu u Varaždinskoj županiji.

 

Prisustvom na svečanoj sjednici Općinskog vijeća dokazao je da su rezultati rada vodstva Općine i svih njenih marljivih žitelja ono na što i predsjednik Vlade Republike Hrvatske može biti iznimno ponosan. Uz premijera Plenkovića u Ljubešćicu su s dobrim razlogom stigle i ministrica poljoprivrede Marija Vučković – koja je donijela odluku o financiranju 12 kilometara vodovoda na području Općine s bespovratnih 6,7 milijuna kuna, te ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek.

– Podsjećam da smo u veljači dobili odluku o financiranju projekta izgradnje Poduzetničke zone ukupne vrijednosti 7,3 milijuna kuna, još 450.000 kuna dobili smo od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije za izgradnju vodovoda, a za sanaciju klizišta iz Hrvatskih voda dodijeljeno nam je 600.000 kuna.  Kada tim sredstvima dodamo naš proračun od oko 6 milijuna kuna i milijun kuna, koliko je proračun Dječjeg vrtića Leptirić, onda dolazimo do toga da prvi put u povijesti Općine Ljubešćica proračun, nakon što je konsolidiran, iznosi čak 15 milijuna kuna. To je tri puta više od izvornog općinskog proračuna – ističe općinski načelnik Nenad Horvatić.

Poduzetnička zona

Na svečanoj je sjednici potpisan i Ugovor s izvođačima radova na opremanju Poduzetničke zone, tvrtkama Colas i Zagorje Gradnja, koje će početi nakon 15. kolovoza. Izgradit će se kilometar ceste s okretištima, parkiralištima, oborinskom odvodnjom, slivnicima, nogostupima, pješačkim stazama i javnom rasvjetom.

– U Zoni su već izgrađeni kanalizacija i priključci za svaku parcelu, magistralni vodovod i trafostanica od jednog megavata, pa će završetkom opremanja Poduzetničke zone svaki poduzetnik u potpunosti imati ispunjene sve infrastrukturne i komunalne uvjete za nesmetano bavljenje svojom djelatnosti – rekao je Horvatić napomenuvši kako od četiri investitora u Zoni dva već rade.

Dodao je da je posljednja investicija bila vrijedna oko  15 milijuna kuna i otvoreno je 13 novih radnih mjesta.

– Pregovaramo s jednom tvrtkom koja bi kod nas radila istraživanja i razvoj. Ona bi okupila desetak inženjera i u Ljubešćici bi nastao Regionalni centar kompetencije za istraživanje razvoja , a vezano uz industriju. Naša je želja da svakom investitoru koji dođe u Poduzetničku zonu pomognemo u lobiranju za njegove potrebe, te  daako treba, s njim obiđemo i potrebna ministarstva i budemo pravi partner – zaključio je Horvatić.

– Jako je ohrabrujuće i izvrsno vidjeti danas na primjeru vaše Općine sve ovo što radimo na nacionalnoj razini i s europskim projektima, vi provodite ovdje izravno i svaki od ovih novih projekata i objekata potvrđuje kako iskorištavete šansu i potvrđujete povjerenje koje ste dobili na izboriuma. U tom kontekstu naša Vlada će vam i dalje biti prijatelj i partner, s poštovanjem će se odazvati na vaše nove ideje, a kada se prilika ukaže i sami ćemo se doći uvjeriti koliko toga ste realizirali – istaknuo je u svom obraćanju premijer Andrej Plenković.

 

 

Komentari

Komentara

loading...