Povežite se s nama

U fokusu

Andreja Blazinarić  nova je predsjednica Ženske inicijative HNS-a podružnice Varaždin.

Objavljeno:

- dana

HNS

Andreja Blazinarić  nova je predsjednica Ženske inicijative HNS-a podružnice Varaždin.

“Puno ćemo raditi, posebno na osnaživanju žena i njihovoj punoj participaciji u svim društvenim područjima, a sve s ciljem jednakosti u društvu”, Andreja Blazinarić

Uz predsjednicu, na Izbornoj su skupštini izabrane i potpredsjednice – Maja Šipek i Štefica Golubić.

– Podružnica HNS-a Varaždin uvijek je imala snažnu i aktivnu Žensku inicijativu i moj cilj je nastaviti s radom u tom smjeru. Nadam se da ćemo i dalje biti primjer ženama kako aktivno sudjelovati u političkom i društvenom životu grada, rekla je Andreja Blazinarić te pozvala sve zainteresirane sugrađanke da se im se pridruže. – Puno ćemo raditi, posebno na osnaživanju žena i njihovoj punoj participaciji u svim društvenim područjima, a sve s ciljem jednakosti u društvu – istaknula je predsjednica.

Ženski interesi

Izbornoj su sjednici nazočili i gradonačelnik Goran Habuš, predsjednica Ženske inicijative HNS-a Varaždinske županije i gradonačelnica Varaždinskih Toplica Goranka Štefanić te tajnik Županijske organizacije HNS-a Zlatan Mošmondor.

Gradonačelnik Habuš je istaknuo da je za kvalitetan rast i razvoj društva važna raznolikost karakteristika muškaraca i žena koje donose u – Ozbiljne stranke poput HNS-a uključuju žene i uvažavaju njihove interese u svakom segmentu. One su neizostavan dio naše politike, čemu svjedoči i današnja skupština gdje se okupilo mnoštvo članica. Dajem punu potporu članicama Ženske inicijative HNS-a u budućem radu, aktivnostima i projektima u novom mandatu. Uz sjajan tim žena i Mlade podružnica HNS-a Varaždin bit će još jača – istaknuo je Habuš.

Izvor:
Foto:

U fokusu

Od idućeg tjedna postupno otvaranje škola? Odluka će se donositi na lokalnoj razini

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

nastava

Prema pisanju Jutarnjeg lista, na jučerašnjem sastanku ministra znanosti i obrazovanja Radovana Fuchsa s epidemiolozima dogovoreno jest da je situacija u učeničkoj populaciji u ovom trenutku dovoljno povoljna da bi se od idućeg tjedna postupno moglo ići u otvaranje škola.

U Ministarstvu su kazali da je dogovor da će županije, kao što je to bilo i dosad, donositi odluke na lokalnoj razini, u konzultaciji s lokalnim stožerima, ravnateljima škola i Ministarstvom obrazovanja.

Stoga će župani tijekom ovoga tjedna organizirati sastanke s lokalnim stožerima i epidemiolozima, a nakon toga će donijeti odluke o daljnjim oblicima nastave.

Više župana za Jutarnji list potvrdilo je da smatraju da su, zbog povoljne epidemiološke situacije, skloni otvoriti svoje osnovne i srednje škole već idući tjedan, za što se zalažu i ravnatelji škola.

Nastavite čitati

U fokusu

Zatvorenici u Lepoglavi godišnje pojedu tonu čokoladnog namaza i 82.000 jaja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kaznionica u Lepoglavi jedan je od najstrožih zatvora u Hrvatskoj, a tamo boravi oko 500 zatvorenika.

Ovo je ogroman “pogon”, kojeg treba konstantno opskrbljivati namirnicama. Što se sve nabavlja i po kojoj cijeni može se vidjeti u podacima o javnoj nabavi.

Neki od tih podataka su vrlo zanimljivi.

Tako smo naišli na podatke za “Opskrbu čokoladom, kakaom, čajevima, voćnim sokovima u 2021.”, a ukupno se za ovaj mali dio prehrane planira potrošiti 87.500 kuna.

U planu je kupnja 1000 komada čokolade 80 do 100 grama, 100 komada čokolade bez šećera te još 1800 komada manjih čokoladnih dijetnih pločica s punjenjem.

U zatvoru u Lepoglavi se godišnje pojede jedna tona čokoladnog namaza.

Također, kupit će se i 3000 komada keksa s nugatom, u pakiranjima između 90 do 100 grama.

Naišli smo i na podatak da troškovnik za kupnju jaja za Kaznionicu i njihov komercijalni restoran. Tijekom tekuće godine trebalo bi na jaja biti potrošeno 55.000 kuna. A plan je da se kupi 82.000 jaja, od toga 32.000 iz njihove vlastite djelatnosti.

Nastavite čitati