Povežite se s nama

Međimurje

Andreja Knežević nova predsjednica Upravnog odbora Međimurske zaklade “Katruža”

Objavljeno:

- dana

Međimurska zaklada solidarnosti „Katruža“ aktivno je krenula u 2021. godinu te su članovi Upravnog odbora održali dvije sjednice na kojima je dodijeljeno 16 pomoći u vrijednosti od 65.000 kuna.

Već punih dvadeset godina „Katruža“ pruža pomoć građanima s područja Međimurske županije za potrebe liječenja, rehabilitacije, operacija, nabave pomagala i lijekova kada zdravstveno osiguranje ne podmiruje troškove ili ih ne podmiruje u cijelosti.

Na sjednici održanoj 7. siječnja 2021. godine dodijeljena je jedna pomoć u iznosu od 15.000 kuna, a na 196. sjednici održanoj 3. veljače 2021. godine dodijeljeno je 15 pomoći u ukupnom iznosu od 48.199 kuna. Nakon uspješnog predsjedanja Upravnim odborom Katruže, Miroslavu Horvatu, dr. med., završio je mandat, a članovi su za novu predsjednicu izabrali Andreju Knežević, mag. pharm., ravnateljicu Ljekarne Čakovec. Članovi Upravnog odbora ostaju Miroslav Horvat, Danica Pongrac-Krhač, Emil Vibović, Mislav Čonkaš, Božena Malekoci Oletić i Štefica Martinez, dok je upravitelj Zaklade i dalje župan Međimurske županije Matija Posavec.

Članovi Upravnog odbora Katruže upućuju zahvale svim dobrim ljudima koji na bilo koji način pomažu rad Zaklade. Samo zahvaljujući njima Zaklada može pomagati onima koji je to najpotrebnije: našim bolesnim sugrađanima.

Međimurje

Prvi od boraca za poziciju međimurskog župana najavio objavu kandidature

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Poznat je prvi službeni kandidat za župana Međimurske županije.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Čakovca Darko Zver iz stranke Fokus uputio je, naime, poziv na predstavljanje svoje kandidature u ponedjeljak, 18. listopada, u 10 sati ispred Doma sindikata u Čakovcu.

Konferenciji će prisustvovati predsjednik stranke Fokus Davor Nađi, gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec, gradonačelnica Samobora Petra Škrobot, gradonačelnik Svetog Ivana Zeline Hrvoje Košćec, gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian i načelnik Općine Križ Marko Magdić.

Nastavite čitati

Međimurje

Danas u Međimurju 36 novozaraženih koronom, oporavile su se 24 osobe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 180 uzoraka, od čega je evidentirano 36 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2, što je 20% od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavile su se 24 osobe. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 197. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 71.679 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirana su 23 pacijenta pozitivna na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata nema hospitaliziranih pacijenta, nema otpuštenih pacijenata, nema pacijenata na invazivnoj respiraciji te nema preminulih osoba.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje