Povežite se s nama

Zabava & Stil

Anica iz okolice Varaždinskih Toplica preselila u Dalmaciju: Zbog bikova pronašla ljubav svog života

Objavljeno:

- dana

Pazi bika od 900 kilograma

Anica Prstec (63) iz Poljane Gornje Kod Varaždinskih Toplica preselila  je u Radošić prije šest mjeseci i to zbog ljubavi na prvi pogled, piše 24 sata.

Njezin partner Mijo Đirlić (63) ima tri bika, Šaronju, Zekonju i Lastu, a nju je dopalo da čuva Šaronju, bika od 900 kilograma koji je nastupio jučer u Radošiću u zaleđu Kaštela na Seoskoj Olimpijadi i bikijadi.

– Iako je nabrijan, ja ga se ne bojim. Imam štap, ali ja ne tučem bikove, ja ih pazim i mazim – kaže nam Anica koja se u Miju zaljubila vidjevši ga na reportaži na televiziji.

– Vidjela sam ga na priči o bikovima. Spomenuo je da bi volio naći ženu – rekla je za 24 sata.

– Nakon toliko godina samoće željela sam nekog uz sebe. Moji sinovi i kćer su odrasli, imaju svoje živote. Bilo im je neobično što želim otići, ali su naposljetku prihvatili. Marko Škopljanac, organizator bikijade, spojio me s Mijom. Godinu dana smo se čuli, održavali prijateljstvo na daljinu i onda sam u studenom prošle godine doselila u Radošić – kaže Anica i dodaje da se svi osim nje boje Šaronje.

– Naša tri bika se znaju uhvatiti u borbu u polju, a ja uđem među njih. Onda Mijo viče jer se boji za mene. A ja jako volim te bikove i ne volim ih gledati kako se bore. Odmah mi suze krenu. Šaronja je sad malo nervozan jer je bio na dijeti. Imao je 40 kilograma viška, ali uspio je spustiti na 900 kilograma – zaključila je Anica.

Izvor: 24 sata

 

Izvor:
Foto: 24 sata

Zabava & Stil

VIDEO Nesvakidašnji prizori: krava lagano šetala igralištem Mladosti u Biškupcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Igralište varaždinske Mladosti već godinama je jedan od najboljih travnjaka varaždinskih nogometnih niželigaša.

Klub se trenutno natječe u 1. županijskoj ligi (šesti rang hrvatskog nogometa), a nedavno su ispali u četvrtfinalu Županijskog kupa od Novog Marofa.

Travnjak je gotovo uvijek besprijekoran, a u to se u četvrtak, 6. listopada uvjerila i krava.

Ona je prošetala opušteno travnjakom i prigrizla malo trave.

Video: Buffet Mladost Biškupec

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Tri žene iz Varaždinske županije i Ivanka Horvat iz Međimurja u Izboru za najuzorniju hrvatsku seosku ženu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prošlogodišnja pobjednica Mateja Vranović iz Gardinovca. FOTO: Katarina Novak/Facebook

Međimurje je domaćin ovogodišnjeg 22. izbora za najuzorniju hrvatsku seosku ženu, koji će se održati u subotu, 8. listopada u 17 sati u sportskoj dvorani Graditeljske škole Čakovec (Športska ulica 1, Čakovec).

Organizator je Udruga “Uzorne hrvatske seoske žene”, a domaćin Međimurska županija. Među pokroviteljima su Grad Čakovec i Općina Belica. Nakon što je pobjedu na prošlogodišnjem izboru odnijela Mateja Vranović iz Gardinovca, Međimurje će ugostiti predstavnice 18 hrvatskih županija koje će se natjecati za titulu Najuzornije hrvatske seoske žene.

Projektom se želi pripomoći promociji vrijednosti i važnosti žene na selu s ciljem afirmacije i podizanja kvalitete življenja na hrvatskom selu, očuvanju obitelji i kulturne baštine, ali i sudjelovanjem u obilježavanju Svjetskog dana seoske žene koji se obilježava svake godine 15. listopada diljem svijeta.

Međimurje će na ovogodišnjem izboru predstavljati Ivanka Horvat iz Malog Mihaljevca, a sve posjetitelje čeka zanimljiv program koji započinje od 14 sati, dok sam izbor najuzornije seoske žene počinje u 17 sati.

Varaždinska županija ima tri predstavnice.

Maju Ferenčak koja dolazi iz Ledinca i nositeljica je OPG-a koji se bavi uzgojem batata.
Nikolinu Cafuk iz Nedeljanca i članicu je OPG-a Cafuk koji se bavi proizvodnjom cvijeća, presadnica povrća i povrćem. Treća predstavnica je Marina Hulama iz Kelemena. Ima OPG na kojem obrađuje zemlju i vinograd na principu malog gospodarstva na zemlji od 1,5 hektara.

– Dođite u dvoranu Graditeljske škole Čakovec, podržite našu predstavnicu i uživajte u predstavljanju običaja, pjesme i autohtonih proizvoda – poručuju iz Međimurske županije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje