Povežite se s nama

Crna kronika

Anici tri godine zatvora, njen sin Kristijan Igrec nije kriv

Objavljeno:

- dana

GOTOVO SUĐENJE IGRECIMA ZA UPROPAŠTAVANJE PEKARNI IVANEC

Anici Igrec i njenom sinu Kristijanu na varaždinskom Županijskom sudu sudilo se za izvlačenje novaca iz Pekarna Ivanec. Optužba je tvrdila da su “muljanjem” s pozajmicama iz propalih Pekarni od 2003. do 2007. godine izvukli nešto više od milijun kuna.

Nepravomoćnom presudom Županijskog suda izrečenom danas bivša direktorica Pekarni Anica Igrec proglašena je krivom i osuđena je na tri godine zatvora. Uz zatvorsku kaznu presuda joj nalaže da vrati 609 tisuća kuna u državni proračun koliko je izvukla pozajmicama te još 273 tisuće kuna u stečajnu masu Pekarna Ivanec. Njen sin Kristijan Igrec, bivši prokurist propalih Pekarni, oslobođen je svih optužbi kao i poduzeća Kruhek, Apartmansko naselje Lavande te Averatec.

Uzimala pozajmice kad su Pekarne poslovale loše

– Anica Igrec nije imala namjeru vratiti pozajmice koje je uzimala iz Pekarni Ivanec, a uzimala ih je za sebe. Sud nije uvažio njenu obranu da je u vrijeme kada je uzimala pozajmice očekivala uspjeh u drugim sporovima kao i da će brakorazvodnom parnicom doći do bračne stečevine. Njena očekivanja ne mogu opravdati uzimanja pozjamica jer u to vrijeme poslovanje Pekarni bilo loše, a djelomično vraćanje novaca bilo je samo prikrivanje njenih namjera – pojasnila je odluku sutkinja Božica Mišak.
Anica je proglašena i krivom što nije reagirala kada društva Kruhek nisu plaćali isporučenu robu Pekarnama Ivenac, što Apartmansko naselje Lavande nije vraćalo novac i što tvrtka Avertec (sve društva njenog sina) nije plaćala dogovoreni najam.

Uzimao pozajmice za mamu, pa nije kriv

Krisitjan Igrec nije kriv što je kao prokurist Pekarni Ivanec uzimao pozajmice jer su one završile u rukama njegove majke. – I sam drugooptuženi rekao je da je pozajmice uzimao po nalogu svoje majke te da nije znao za što joj treba, a detalje je saznao tijekom ovog postupka. On ih je dizao s ciljem da ih preda majci – pojasnila je Mišak. Optužba će podnijeti žalbu na dio presude koja je oslobađajuća za Kristijana Igreca.

Izvor:
Foto:

Crna kronika

Barbara Bešenić i njezin sin u zatvor na 3 i pol godine

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Barbara Bešenić, nekadašnja kraljica PET ambalaže, i njezin sin Krunoslav Bešenić nepravomoćno su osuđeni na po tri i pol godine zatvora, piše 24 sata.

Krivi su jer su od 2006. do kraja 2009. zlouporabom u sustavu prikupljanja PET ambalaže oštetili Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za 105 milijuna kuna te si nezakonito pribavili 21,5 milijuna kuna. Novac moraju uplatiti u državni proračun u roku od 15 dana od pravomoćnosti presude. Miho Zrnić Marinović nepravomoćno je osuđen na sedam mjeseci zatvora uvjetno jer je svojoj tvrtki, Odlagalište sirovine, nezakonito pribavio 54.000 kuna, a Dragan Mijoč i Vinko Mladineo, bivši šef Fonda, oslobođeni su zbog nedostatka dokaza.

USKOK ih, podsjećamo,  tereti da su se od početka 2006. do 2009. u Podrutama, Metkoviću i Zadru povezali u zločinačko udruženje čiji je cilj bio da kroz sustav prikupljanja PET ambalaže sebi i svojim društvima pribave znatnu imovinsku korist, i to tako što su dvostruko naplaćivali PET ambalažu koja nije bila prikupljena i predana koncesionaru, čime su oštetili Fond za gotovo 105 milijuna kuna.

Bivšeg direktora Fonda Vinka Mladinea terete i da je poduzeću bivše saborske zastupnice HDZ-a Barbare Bešenić neosnovano otpisao dug od 1,3 milijuna kuna oštetivši za taj iznos Fond.

Izvor: 24 sata

Nastavite čitati

Crna kronika

Vozačica (28) u Sračincu izazvala sudar triju auta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Jučer, 1. prosinca, oko 17 sati u Sračincu u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba.

Osobnim vozilom je iz smjera Petrijanca u smjeru Varaždina upravljala 28-godišnjakinja. Brzinu vozila nije prilagodila stanju i uvjetima prometovanja uslijed čega je prednjim djelom vozila udarila u zadnji dio u koloni zaustavljenog vozila, kojim je u istom smjeru upravljala 66-godišnjakinja, javila je PU varaždinska.

Uslijed udara vozilo ispred je odbačeno u naprijed, te je udarilo u zaustavljeno u kolni vozilo ispred sebe, a kojim je prije toga upravljao 55-godišnjak.

U prometnoj nesreći ozljede je zadobila 54-godišnja putnica u vozilu. Medicinska pomoć pružena joj je u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede joj za sada nisu okvalificirane.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje