Povežite se s nama

Život i društvo

Antolić Vupora ostaje na čelu varaždinske Županijske organizacije SDP-a

Objavljeno:

- dana

U subotu su  održani unutarstranački izbori u SDP-u na kojima su članovi stranke birali vodstva u svim lokalnim organizacijama. Izbore je nadgledalo  Županijsko izborno povjerenstvo u sastavu Roman Veršić, Dubravka Biberdžić i Štefica Španić.

Unutarstranački izbori su statutarna obaveza jer se u roku od šest mjeseci od održavanja lokalnih izbora u Hrvatskoj moraju održati i oni stranački.

Na čelu varaždinske Županijske organizacije SDP-a i u narednom će mandatu biti Barbara Antolić Vupora, dok su za potpredsjednike izabrani Luka Zrinski, Željko Posavec i Mario Klapša

Predsjednik Gradske organizacije SDP-a Varaždin ostaje Miroslav Marković, a potpredsjednici su Gordana Marsenić i Lovro Lukavečki.

– Županijska organizacija u općinama i gradu gdje obnaša vlast biti će i dalje okrenuta prema potrebama građana, poput veće dostupnosti vrtića, skrbi za starije i nemoćne i pomoći mladima.

Kao stranka ćemo podupirati bolju prometnu povezanost županije kao preduvjeta za jači gospodarski razvoj, uz željeznički i cestovni i zračni promet. Kao i do sada, posebnu ćemo brigu voditi, uz obrazovanje, i o dovoljnoj razini zdravstvene zaštite koja je sada, uslijed covid krize, među prioritetima – izjavila je Antolić Vupora.

Zahvalila je svima koji su izašli na izbore i birali novo vodstvo, istaknuvši da ukazano povjerenje iziskuje odgovornost za nove i bolje rezultate. 

Život i društvo

Općina Belica raspisala natječaj za dodjelu poticaja kod ovogodišnje izrade toplinskih fasada

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Belica 15. studenoga raspisala je natječaj kojim mještanima omogućava sufinanciranje izrade toplinskih fasada u 2023. godini. Pravo na ostvarivanje poticaja imaju vlasnici zakonito izgrađene nekretnine uz uvjet da imaju prebivalište na području Općine Belica, na istoj adresi za koju se traži poticaj.

Općina Belica će vlasnicima nekretnina koji su ove godine izradili toplinsku fasadu, dodijeliti poticaj u iznosu od 500,00 eura. Odobrena sredstva doznačuju se na račun korisnika i mogu se ostvariti samo jedanput. Za sudjelovanje na natječaju treba dostaviti dokumentaciju propisanu u prijavi koja je dostupna na mrežnim stranicama Općine.

Riječ je o popunjenoj prijavi na natječaj, kopiji osobne iskaznice, rješenju kojim se potvrđuje da je objekt zakonito izgrađen, zemljišno – knjižnom izvatku za nekretninu za koju se traži potpora (ne stariji od tri mjeseca!), računu za izvedene radove, kopiji bankovne kartice, te fotodokumentaciji trenutnog stanja objekta.

Prijave se primaju do 15. prosinca 2023. godine, a svi podnositelji prijava bit će obaviješteni o rezultatima natječaja najkasnije u roku 5 dana od dana donošenja Odluke o dodjeli poticaja.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Općini Belica, ili na telefon 040/846-067.

Nastavite čitati

Život i društvo

Organizatori Adventa u Beretincu pozivaju na najbolje kuhano vino koje ste ikada pili

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ove godine posjetite Advent u Beretincu.

Kako bi se pripremili za najradosniji kršćanski blagdan pobrinut će KUD Ježek u suradnji s udrugom VIV-BER i Općinom Beretinec kroz četiri adventske subote s početkom u 17 sati, kod općinske zgrade.

Čeka vas tradicionalno najbolje kuhano vino koje ste ikada pili, garantirano najslađe fritule koje ste ikada probali i puno iznenađenja, gostiju, žaruljica i ukrasa, objavili su organizatori.

Ove godine na sajmu ćete moći pronaći domaće proizvode i rukotvorine lokalnih OPG-ova i udruga.

Paljenje prve adventske svijeće je 2. prosinca, a 9. prosinca bit će upaljena druga adventska svijeća te će doći sveti Nikola.

Treća adventska svijeća bit će upaljena 16. prosinca, a održat će se i humanitarna akcija. Žive jaslice na rasporedu su 23. prosinca, a tada će biti zapaljena i četvrta adventska svijeća.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje