Povežite se s nama

Međimurje

Antonia Ružić i Filip Ude najbolji su sportaši Međimurske županije u 2022. godini

Objavljeno:

- dana

Tenisačica Antonia Ružić i gimnastičar Filip Ude najbolji su sportaši Međimurja u 2022. godini. Nagrade su im uručene na prigodnoj svečanosti koja je održana u Domu kulture u Prelogu. Osim Antonie i Filipa, nagrade su primili i ostali sportaši i sportski sastavi koji su svojim radom i rezultatima osvojili pozornost javnosti.

Tako je nagrada za najbolju žensku ekipu primio sastav Ženskog rukometnog kluba Zrinski, dok su najbolja muška momčad, igrači Odbojkaškog kluba Međimurje Centrometal. Najboljim parom proglašeni su kuglači Denis Košak i Franjo Gosarić iz Kuglačkog kluba Željezničar.

Najbolji sportaš u kategoriji osoba s invaliditetom u Međimurju je Nino Baša, a nagradu za promociju sporta u medijima primio je Dejan Zrna. Posebna priznanja uručena su Mihaelu Pongracu, Luki Požegi i Mensuru Rošiću.

Svečanost u Prelogu bila je prilika i za uručivanje Godišnjih nagrada Franjo Punčec koje su završile u rukama Gorana Kolarića, Matije Novaka i Dragutina Petera, dok su Nagradu Franjo Punčec za životno djelo primili Miljenko Topličanec i Srećko Bogdan.

Nisu se zaobišli niti oni najmlađi pa su već tradicionalno dodijeljene nagrade za najperspektivnije sportaše koje su primili: Mario Beliga, Ema Čurin, Lea Marodi, Arian Crnčec, Lara Bel, Petar Balunović, Petar Tkalec, Dino Slaviček, Dora Kolmanić, Ervin Šoltić i Tino Panić.

– Godina 2022. ostat će zlatnim slovima ispisana u povijesti međimurskog sporta ne samo zbog odličnih rezultata već i zato što je naše Međimurje ponosno nosilo titulu „Europske regije sporta“ kao prva regija u Hrvatskoj s ovim prestižnim naslovom. Nagrada je to i za više od 430 sportskih udruga te oko 16.000 registriranih sportaša u našem kraju. Ono što je ostalo nakon titule jest činjenica da se još više građana različite dobi bavi sportom i rekreacijom – rekao je Mato Kljajić, predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije.

Župan Međimurske županije Matija Posavec osvrnuo se na masovnost bavljenja sportom i rekreacijom u Međimurju smatrajući tu činjenicu najvećim postignućem svih sportskih djelatnika, promotora i Županije.

– Mnogo se govorilo o tituli „Europske regije sporta 2022.“, no ključno je da smo tada dobili i iskoristili priliku da dodatno omasovimo sport, da motiviramo stanovništvo na zdrav način života i to je ideja koja nas je nosila. U ovakvim prigodama kada odjekuju aplauzi upućeni najboljima, zaboravljamo da iza sportskih odličja stoje godine i godine rada, odricanja i ulaganja energije. To je težak put, a oni koji na tom putu ustraju i pobjeđuju zaslužuju posebne čestitke i ovakve večeri organiziramo da bismo njima odali priznanje – poručio je župan Posavec, čestitavši pritom sportašima i zahvalivši svim sportskim djelatnicima, mentorima i trenerima na njihovoj predanosti.

Tijekom govora istaknuto je da će Međimurska županija nastaviti s ulaganjima u razvoj sporta.

– U tijeku su radovi na uređenju interijera i opremanju dvorane Graditeljske škole u Čakovcu, naše najveće sportske građevine, obnavljaju se i sportski tereni diljem Međimurja, a uredit će se i sportska igrališta u Prelogu, Murskom Središću i Dekanovcu. Međimurska županija provodi vrijedne programe poput besplatne škole plivanja za treće razrede osnovnih škola te će takve modele razvijati i dalje – zaključio je međimurski župan.

Međimurje

Grad Mursko Središće dodijelio 10 poticaja za uređenje nekretnina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Početkom siječnja ove godine Grad Mursko Središće je raspisao Javni natječaj za dodjelu poticaja za uređenje nekretnina.

Pravo na ostvarivanje poticaja imali su vlasnici nekretnina uz uvjet da je vlasnik ili supružnik vlasnika stalno zaposlena osoba neprekinuto najmanje dvije godine do dana isteka roka za dostavu prijava na natječaj te da u slučaju da se na nekretnini u kojoj je izgrađen stambeni objekt nepogodan za stanovanje kojeg namjeravaju urediti za stanovanje vlasnik ima prebivalište na području grada Mursko Središće te nema u vlasništvu drugi stan ili kuću pogodnu za stanovanje i/ili bez obzira na prebivalište vlasnika ili činjenicu da korisnik poticaja ima ili nema u vlasništvu drugi stan ili kuću pogodnu za stanovanje u slučaju da se radi o nekretnini na kojoj se nalazi stambeni objekt u ruševnom stanju kojeg namjeravaju ukloniti i na istoj parceli izgraditi novi stambeni objekt.

U zadanom roku zaprimljeno je 11 pravodobnih prijava. Povjerenstvo za dodjelu poticaja je iste razmotrilo te predložilo gradonačelniku na usvajanje. Gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak 31. ožujka u Gradskoj vijećnici s prijaviteljima je potpisao Ugovore o dodjeli poticaja za uređenje nekretnina na području grada za stambene objekte u ruševnom stanju ili za stambene objekte koji će se obnoviti.

Gradonačelnik Dražen Srpak istaknuo je: “Cilj i želja je napraviti nešto korisno za mlade obitelji za koje želimo da u gradu ostanu i da se doseljavaju u naš grad, a da stare ruševne kuće koje narušavaju vizuru i izgled da se uklone ili obnove.“

Tako je ukupno dodjeljeno 10 poticaja i to u iznosu od 9954,20 eura za obnovu nekretnina i 6636,15 eura za rušenje to jest sveukupno 16.590,35 eura. Jedan poticaj za rušenje nekretnine u iznosu od 1990,84 eura uvjetovan je promjenom prebivališta.

Nastavite čitati

Međimurje

Kros za vrtićarce te učenike u Perivoju Zrinskih okupio stotine trkača

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Grad Čakovec

Jedna od najmasovnijih sportskih aktivnosti u Međimurju svakako je kros za vrtićarce te učenike osnovnih i srednjih škola koji se održava dva puta godišnje u Čakovcu, u organizaciji Atletskog kluba Međimurje.

U subotu, 1. travnja, je održano novo izdanje proljetnog krosa koji je okupio velik broj mališana i učenika, a trčalo se na poznatoj lokaciji u jezeru podno zidina Starog grada te Perivojem Zrinski.

Snage su odmjerili brojni osnovnoškolci, svaki razred zasebno te dječji vrtići s područja Međimurja, u dvije kategorije- posebno predškolci i posebno mlađi.

Najuspješnijima u pojedinačnim uzrasnim kategorijama podijeljene su medalje, kao i pehari školama najboljih trkačica i trkača.

Proljetni i jesenski krosevi za učenike osnovnih i srednjih škola Međimurja te polaznike vrtića održavaju se u čakovečkom parku od 2005. godine, a kontinuitet je prekinut samo tijekom pandemije.

Međimurska županija u duhu Europske regije sporta, odnosno regije koja sustavno pomaže te podržava sport i rekreaciju i ove je godine pomogla u organizaciji i pripremi masovnog natjecanja koje je odavno preraslo u veliko obiteljsko druženje brojnih žitelja našega kraja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje