Mlada tenisačica Antonia Ružić i iskusni gimnastičar Filip Ude najbolji su sportaši Grada Čakovca za 2018. godinu. Njima su nagrade uručene na prigodnoj svečanosti u zgradi Scheier u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Čakovca.

Antonia Ružić kao članica Teniskog kluba Franjo Punčec tenisku je godinu završila na 1. mjestu europske juniorske rang liste uz osvajanje priznanja za europsku igračicu godine „Player of the year“. Antonia se može pohvaliti i naslovima prvakinje Hrvatske u kategoriji igračica do 16 i 18 godina, kao i titulom doprvakinje Hrvatske u seniorskoj konkurenciji. U 2018. godini osvojila je i nekoliko međunarodnih turnira u Rakovniku, Novom Sadu, Pančevu i Budimpešti.

Filip Ude tijekom prošle godine je osvojio 1. mjesto na Otvorenom prvenstvu Izraela s vježbom na konju s hvataljkama, dok je u višeboju bio srebrni. Redovito je nastupao na turnira Svjetskoga kupa, dok je na Europskom prvenstvu u Glasgowu natjecanje završio na 6. mjestu.

Najbolja ekipa je Ženski rukometni klub Zrinski, koji je natjecanje u Prvoj rukometnoj ligi okončao na 5. mjestu, a izborio je i osminu finala rukometnog Kupa. Najbolja čakovečka momčad u prošloj godini su osvajači 1. mjesto na dvoranskom Prvenstvu Hrvatske, Streličarski klub Katarina Zrinski.

Posebno priznanje uručeno je Martini Bezek, članici Atletskog kluba Međimurje, za izborenu normu za nastup na Svjetskom prvenstvu u trčanju na 24 sata. Martina je uspješno nastupila i na Svjetskom prvenstvu u trčanju na 100 kilometara. Prigodna priznanja uručena su i sportskim klubovima za višedesetljetnu aktivnost, Stolnoteniskom klubu Čakovec za 90 godina djelovanja, Kuglačkom klubu Zanatlija za 60 godina i Kuglačkom klubu Željezničar za 40 godina.

Komentari

Komentara