Povežite se s nama

U fokusu

Antonio Tkalec promovirao novi album: Nije mi cilj slava, ni bogatstvo, zahvalan sam što pomažem drugima

Objavljeno:

- dana

O ALBUMU “OPROSTI MI”

– Iza ovog CD-a su suze, molitve, nadanja, osjećaji, usponi i padovi.

U ovom CD-u je tolika rijeka emocija i proživljavanja, jednostavno moj život i život mojih suradnika u posljednje dvije godine, koliko smo radili album i doista se nadam da ćete u njemu uživati – rekao je Antonio Tkalec, pjevač, skladatelj, kantautor i producent moderne duhovne glazbe na promociji svojeg novog, četvrtog samostalnog albuma “Ohrabri me” koja je održana jučer u Franjevačkom samostanu u Varaždinu.  

Promocija je započela s pjesmom “Ohrabri me”, što je i naziv najnovijeg Tkalecovog albuma kojeg je želio promovirati, kako je istaknuo, s njemu dragim ljudima.

Album umalo da nije izašao!

– Svi su me pitali kad će koncert? No, ja sam odlučio održati promociju s meni dragim osobama. Možda s vama nisam svaki dan, ne vidim se jako često, no niste ovdje jer je bilo praznih mjesta, nego zato jer ste mi dragi – rekao je Tkalec koji je na promociji otkrio da se umalo dogodilo da album nije izašao.  

– Prvo se Nevenu, mom gitaristu dan prije promocije “zacvikala” desna ruka, pa me sat vremena poslije nazvao fra Tihomir, koji mi svira bas gitaru. Njemu se “zacvikala” lijeva ruka. Kad smo krenuli na probu, dan prije promocije, zove me proizvođač i kaže “Čuj, imamo problem, CD neće biti gotov”. Ipak, na kraju se sve se nekako posložilo i ovdje je novi album, moje četvrto dijete – rekao je Tkalec.  

Pjesma “Hej ti” posvećena je mojem najmlađem bratu koji je prije nekoliko godina doživio jednu napast i pokušao počiniti samoubojstvo.

Za svoj najnoviji Tkalec kaže da je dublji i sažetiji u odnosu na prethodna tri.

– Pjesme su protkane porukama koje trebaju svakome i vjerujem da će se svatko naći u nekoj pjesmi.  Primjerice, pjesma “Zar me više ne čuješ?” doslovno je moja svađa s Bogom. U jednom trenutku, kad mi je bilo izrazito teško, doslovno sam vikao na dragog Boga. Pjesma “Oprosti mi”“ govori o tome koliko se trudim da ne izađe na vidjelo sve što ne treba, sve moje slabosti i gluposti. Pjesma govori o tim nekim segmentima odrastanja i zato bih je preporučio tinejdžerima, kao i pjesmu “Hej ti”, koja je posvećena mojem najmlađem bratu koji je prije nekoliko godina doživio jednu napast i pokušao počiniti samoubojstvo. Bog ga je spasio i siguran sam da će jednog dana izrasti u prekrasnu osobu  i zato mislim da je nekako najviše namijenjena mladima – rekao je Tkalec koji je otkrio da često u svom radu susreće ljude za koje ni ne zna da su mu njegove pjesme pomogle.

– Meni nije cilj slava i bogatstvo. Kada saznam da su moje pjesme pomogle nekome, u teškim trenucima života, za mene je to najveća plaća i nagrada. Nadam se  da će i moj novi album pomoći ljudima – zaključio je na kraju Tkalec.

Antonio Tkalec se na promociji svog novog albuma zahvalio ekipi koja ga je, kako je istaknuo “trpjela” i podržavala u zadnje dvije godine, koliko je nastajao novi CD.  

– Na albumu je sudjelovala jedna prekrasna ekipa. Na čelu mog tima je moj producent Ivan Mikulić, tu je i Nebojša Buhin, poznat kao gitarist Nine Badrić, dva basista Mario Vilić i Robert Vrbančić, a ne smijem zaboraviti ni mojeg violinistu Martina Pokosa, što je novost na mom CD-u. Na novom albumu Nikola Mikulić je prosvirao bubnjeve na svim pjemama. U ovom CD išli smo korak dalje, mastering je napravio Steve Corrao, koji je dao obol albumu. Tu je i velečasni Tihomir koji mi na koncertima svira bas gitaru, ali i Sanja, Anita i moj anđeo čuvar, Agneza. One su doista najduže sa mnom u ovome skupa, proživljavaju najžešće moje uspone i padove te im se ovom prilikom javno ispričavam za sve ove godine kad sam bio ljut na vas, makar je ponekad to bilo i s razlogom – našalio se Tkalec.

Kako je bilo jučer na promociji pogledajte u fotogaleriji Ivana Agnezovića.

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

U fokusu

Kaznena prijava protiv pilota zločinačke JNA koji su raketirali Koprivnicu, a prije toga Varaždin i Čakovec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) podnijela je Državnom odvjetništvu RH kaznenu prijavu protiv N.N. počinitelja, odnosno pilota zločinačke JNA, koji su 7. listopada 1991. sa dva aviona (po promatračima) tipa „Jastreb“ oko 15,45 sati raketirali Koprivnicu, koja se nije nalazila u borbenoj, ratnoj zoni.

Cilj ovog zločinačkog napada bila je vojarna, koju su pripadnici JNA 30. rujna 1991. bez ispaljenog metka prepustili Hrvatskoj vojsci, u kojoj se tom prigodom nalazilo i zapovjedništvo i  nekoliko stotina vojnika slavne 117. Koprivničko-križevačke brigade.

>>Varaždin: ratnom pilotu Danijelu Boroviću svečano uručeno priznanje “Junak Domovinskog rata“

Međutim, sa avionima su napali   i područja oko vojarne nastanjene civilnim stanovništvom.

Tom prigodom smrtno je stradao David Piskor (izvan kruga vojarne), a nekoliko branitelja je ranjeno. Učinjena je i relativno velika materijalna šteta. Sve je moglo i mnogo teže završiti da pravovremeno i učinkovito nije svoj obol dala protuzračna obrana.

Važno je također istaknuti da su nakon Koprivnice ti ili drugi zločinački avioni raketirali i područje Čakovca i Varaždina, koji se također nisu nalazili u tzv. ratnoj zoni!

– U Beogradu su podigli optužnicu protiv četvorice hrvatskih ratnih pilota za navodne ratne zločine iz 1995. Oni očito znaju  tko je sve letio i činio ratne zločine na području Republike Hrvatske, pa će se stoga pretpostavljamo iznimno brzo sjetiti i optužiti  srpske, odnosno jugoslavenske ratne zločince koji su i u zrakoplovima ubijali i nanosili veliku štetu hrvatskom narodu, koji u to vrijeme nije imao ni osnovnog naoružanja, a kamoli ratne zrakoplove. Tm prije što je zločin-zločin. Nu, ako nije ratni zločin to što se 7. listopada 1991. dogodilo u Koprivnici, onda što je? – zapitao se Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.).

Nastavite čitati

U fokusu

Aerodrom Lučko zatvoren. Je li Varaždin letačima jedina (prava) alternativa?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Brojni problemi koji duže vrijeme opterećuju normalno funkcioniranje zagrebačkog Aerodroma Lučko, ovih dana su eskalirali do te mjere da je zatvoren za sve operacije do 31. kolovoza, a to se može i produžiti.

Kako javlja portal AvioRadar, najveći aerodrom generalnog zrakoplovstva u Hrvatskoj i dalje je zatvoren, i to usred ljetne sezone letenja. Odnosno, zatvoren je u razdoblju kada bi se na Lučkom da čekao red na polijetanje ili slijetanje.

Podsjećamo Aerodrom Lučko je u suvlasništvu/suoperatorstvu MORH-a i Aerokluba Zagreb. Grad Zagreb nema sekundarnog aerodroma, kao niti aerodroma za generalno zrakoplovstvo u pravom smislu te riječi.

Jedina prava – najbliža alternativa letačima koji već sele svoje avione je LDVA. Međutim, tek će se vidjeti hoće li varaždinski Parkovi ovu situaciju uopće znati iskoristiti.

Više o svemu pročitajte OVDJE

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje