Povežite se s nama

Međimurje

Antunovo u Čakovcu završilo uz ‘Eliam’ i Dixieland band te dodjelom nagrada sudionicima ‘Cvjetića sv. Antuna’

Objavljeno:

- dana

U organizaciji Turističke zajednice grada Čakovca te u suradnji s Gradom Čakovcem i Župom sv. Antuna Padovanskog Čakovec i ove je godine održana događanjima bogata manifestacija „Antunovsko proštenje” na jugu Čakovca.

Od 10. do 13. lipnja čakovečki Jug posjetio je velik broj Čakovčana, Međimuraca i gostiju, a uz duhovni, pritom su mogli biti dio i kulturnog, glazbenog, literarnog i zabavnog programa, uživati u tradicionalnom lunaparku, štandovima, prezentaciji OPG-ova i drugom, uza zanimljiv sadržaj za sve uzraste.

Uz raznolike žanrove glazbe pritom su koncertima ovogodišnje Antunovo zatvorili Mješoviti zbor “Eliam” kao dio projekta skladanja i izvođenja nove duhovne kršćanske glazbe na hrvatskom jeziku te dobro poznati Dixieland band Čakovec koji od 1998. godine publici diljem Hrvatske i šire donosi glazbu s početka dvadesetog stoljeća.

Blagdan sv. Antuna bio je prilikom da se dodjele i nagrade u okviru IV. Susreta duhovnog dječjeg stvaralaštva „Cvjetići sv. Antuna“. Tema natječaja bila je „Blažena Djevica Marija – naša nebeska Majka“, a nagrađeni u crkvi sv. Antuna Padovanskog izabrani su kao najuspješniji u kategorijama literarni i likovni radovi djece predškolske dobi te radovi učenika osnovne škole uz zadanu tematiku. Ove je godine sudjelovalo je više od 120 djece.

Spomenimo kako su Antunovskim proštenjem počela ljetna događanja na čakovečkom području koja su uvertira za Porcijunkulovo, najveću međimursku kulturno-turističku manifestaciju.

Međimurje

Mursko Središće: Šetnica sv. Barbare širit će se nizvodno prema Podturnu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Mursko Središće nastavlja s projektom proširenja kapaciteta i sadržaja na popularnoj Šetnici sv. Barbare. Naime, već dulje vrijeme postoji ideja za njezino proširenje i nizvodno od Murskog Središća sve do Podturna.

Tim je povodom u Murskom Središću održan sastanak na kojem je projektant Lorand Klemenčić koji je dosad projektirao sve sadržaje na Šetnici sv. Barbare prezentirao idejno rješenje njezina produžetka kroz naselja Peklenica, Križovec, Miklavec, Ferketinec i Podturen, a u budućnosti i sve do ušća Mure u Dravu kod Legrada. Na sastanku su bili gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak, gradski pročelnik Josip Sršan i načelnik Općine Podturen Perica Hajdarović.

Već za ovaj tjedan je planiran sastanak s predstavnicima Hrvatskih voda s kojima se surađivalo na uređenju šetnice prema Svetom Martinu na Muri. Želja je urediti servisne puteve Hrvatskih voda koji bi također bili u funkciji pješačkih i biciklističkih staza.

– I kod ovog projekta na prvome mjestu bit će zaštita prirode jer niti jedan zahvat neće zadirati u prirodni okoliš rijeke Mure – poručuju iz Grada Murskog Središća.

Nastavite čitati

Međimurje

Započelo trasiranje buduće atraktivne planinarske staze pod nazivom „Pješke oko Međimurja“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Članovi Hrvatskog planinarskog društva Međimurje u petak ujutro krenuli su trasirati buduću planinarsku stazu pod nazivom „Pješke oko Međimurja“.

Staza se trasira u okviru projekta „Međimurje Europska regija sporta 2022.“, a donijet će dodatnu prepoznatljivost međimurskoj sportskoj, ali i turističkoj ponudi. Kako je objasnio predsjednik HPD-a Međimurje Željko Poljak u prvoj fazi tijekom tri dana prešla se dionica od mosta u Donjoj Dubravi pa uzvodnu uz Muru do Prhovca.

– Riječ je o oko 100 kilometara staza. Imali smo dobar tempo i smo u petak smo prešli 34 kilometra. U Murščaku kod Domašinca smo prenoćili u šatorima nakon čega smo se zaputili dalje prema Hlapičini – otkrio je predsjednik Poljak.

Staza „Pješke oko Međimurja“ zamišljena je da ide od Pažuta preko Donje Dubrave uzvodno uz Muru do Čestijanca i preko Štrigove, Mađerkina brega, Stanetinca i Badličana završit će u Gornjem Kuršancu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje