Povežite se s nama

Događanja

Apsolutno savršen – rođendan

Objavljeno:

- dana

COLD SNAP U DOMU ŽELJEZNIČARA

Slavlje povodom 10. rođendana Cold Snapa prošlo je apsolutno savršeno!

Za vrijeme nastupa Cold Snapa u dvorani Doma željezničara zabavljalo se čak 400 ljudi, a Cold Snap je svirao više od 20 pjesama sa sva tri albuma, a najviše pjesama ipak se moglo čuti s novog albuma “World War 3”.

Jedan od najljepših glazbenih dana

Atmosferu je na početku zagrijao Under Melody iz Goričana, zatim rock-bend Muscle Tribe Of Danger And Excellence iz Zagreba, pa odličan Zoran Mišić & Fireball koji su publiku iznenadili s nekoliko sjajnih obrada i pripremili za Cold Snap.

– Ovaj događaj pamtit ćemo kao jedan od najljepših glazbenih dana ikada – poručuju iz Cold Snapa.

Kulturna udruga mladih “Centar Scena” izuzetno je zadovoljna organizacijom. Organizatorima je pomogao i Savjet mladih Grada Varaždina, a financijska pomoć stigla je od Derme d. d. Varaždin, PZC-a d. d. Varaždin i Koncertnog ureda Varaždin, dok su varaždinski vatrogasci pomogli u pripremi prostora i provjeri sigurnosti prostora, a Grad Varaždin ustupio je gradsku zaštitnu ogradu.

– Bez svih vas sve ovo bilo bi nemoguće – poručuju iz kulturne udruge mladih Centar Scena te zaključuju kako nakon koncerta Cold Snapa treba krenuti dalje, ne vraćati se natrag ni preispitivati treba li taj prostor mladima jer je jasno da treba i da ga mladi zaslužuju, samo im treba prilika da pokažu da mogu i znaju brinuti se o njemu.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA/UDRUGA CENTAR SCENA

Događanja

Zlatne Gorice: Loza je “potkupljena” darovima i pjesmom, fino se jelo i pilo i nova godina u vinogradu počinje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zlatne Gorice na Varaždin Bregu bile su danas nezaobilazan domaćin za sve koji vole Vincekovo.

Udruga vinogradara i voćara „Varaždinbreg“, u suradnji sa Turističkom zajednicom Općine Gornji Kneginec, organizirala je ovo tradicionalno obilježavanje „Svetog Vinka“, zaštitnika vinogradara i vinograda.

Ceremonija obilježavanja početka još jedne marljive godine rada u vinogradu popraćena je glazbom tamburaša, finom hranom i jasno, najukusnijim kaljicama.

Da bi se umilili trsovima za najbolje grožđe, gosti su svi zajedno, praćeni tamburašima, otpjevali pučku „Trsek moj zbudi se”. Na trsje su povješani darovi, svećenik je blagoslovio lozu i nova vinogradarska godina službeno je započela.

Nastavite čitati

Događanja

Topličanci uživaju u svojoj Božićnoj priči, a mališani s nestrpljenjem čekaju sutrašnji dolazak Motomrazova

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

“Toplička Božićna priča” jutros se nastavila u najljepšoj mogućoj vizuri u ovo doba godine – snježni pokrivač prekrio je grad.

Prava je to atmosfera za brojna događanja Božićne priče.Tijekom trodnevne priredbe Toplićanci i njihovi gosti mogu razgledavati Mali sajam eko proizvoda i rukotvorinama kao stvorenima za originalne božićne poklone.
U predahu šetnje u kućici restorana “Bernarda” nudi se kuhano vino, bezalkoholni i onaj jači, alkoholni punč, Križevačko craft pivo, domaća pita, hrana s roštilja i vrući, šarf gulaš.
Sinoć su posjetitelje zabavljali Neven i Leo, a večeras je na redu iznova jedan duo, Mirta i Emerik.
Poslijepodne će klinci, ali i svi koji se tako osjećaju sjesti u toplo kino i pogledati predstavu “Patuljci pojma nemaju pa se Djedici hitro spremaju”.
Nedjelja je rezervirana za svima one najdraže na Topličkom Božićnom sajmu – u 15  sati stižu Motomrazovi, čija je uzajamna ljubav s djecom velika.
Kakvi bi to Motomrazovi bili bez darova, pa će iz svojih vreća na motorima slatkim poklonima darivati mališane.
Paljenjem treće adventske svijeće u 16 sati završava se službeni dio ovogodišnje “Topličke Božićne priče”.

 

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje