Povežite se s nama

U fokusu

Radnicima Aquatehnike pao kamen sa srca: nema prodaje i stiže 200 milijuna kuna

Objavljeno:

- dana

Donosimo

Aquatehnika se neće prodavati i može se javljati na natječaje matične tvrtke, Varkoma bez straha od sukoba interesa.

To su rezultati tromjesečnih pregovora Grada Varaždina s resornim ministarstvom i Hrvatskim vodama.

Grad je želio saznati smije li Aquatehnika, kao tvrtka kćer  sudjelovati u velikom poslu varaždinske aglomeracije. Strahovali su da se tvrtka uključi, a kasnije se ustanovi da je to protupravno pa uslijedi plaćanje penala, koje si obje tvrtke ne mogu priuštiti.

Od Ministarstva su sad dobili dokument s pozitivnim odgovorom. Aquatehnika ne smije sudjelovati na EU natječajima – u slučaju kad je izvođač Varkom – ali se nakon nadmetanja smije javiti kao podizvođač  u poslovima do 30 posto vrijednosti ugovora.

Nema prodaje

Ova je vijest skinula kamen sa srca zaposlenicima Aquatehnike jer je prodaja tvrtke bila sasvim izvjesna. Međutim,  sa zaradom od oko 200 milijuna kuna – koliko će Aquatehnika zaraditi na poslu Aglomeracije – nema potrebe da se tvrtka proda i ta je tema je za ubuduće skinuta s dnevnog reda.

Umjesto prodaje, Aquatehnika kreće u konsolidaciju. Kako je novinarima danas u prostorijama Aquatehnike rekao gradonačelnik Ivan Čehok, uskoro će biti raspisan natječaj za direktora, a dotad će tvrtku voditi dr.sc Tomislav Bogović.

– Dobro mu je krenulo, nadamo se izlazu iz gubitaka koji su se gomilali dvije godine pa će Grad imati tvrtku s dovoljno tržišnog potencijala – rekao je gradonačelnik.

Aquatehnika je prvu polovicu godine završila sa šest milijuna kuna duga, ali v.d. direktor vjeruje da će već s novom godinom taj dug biti znatno smanjen. – Tvrtka je godinama bila jedna od vodećih u niskogradnji, no došla je u situaciju da se nije mogla javiti na pojedine natječaje. Činjenicom da može biti podizvođač j na projektu Aglomeracije otvaraju se nove perspektive. To će omogućiti restrukturiranje i nabavu nove mehanizacije, a i stotinu obitelji će mirnije spavat – zaključio je direktor.

Izlaz iz tunela

Aquatehnika zasad posluje stabilno, dugovi se pokrivaju iz tekućeg poslovanja, ali neće moći bez zaduženja za pokrivanje obaveza. Dobavljači ne rade pritisak zbog naplate, rekao je Tomislav Bogović, jer „nas prvenstveno doživljavaju kao tvrtku kćer Varkoma, koji je jači i normalno funkcionira“.

Vijest da se mogu javljati na iste domaće natječaje kao Varkom, on je slikovito opisao kao da su bili u tunelu pa je netko upalio svjetlo i vidi se izlaz.

Prošli tjedan je Grad potpisao ugovor s općinama partnerima u Aglomeraciji, a u srijedu će se potpisati i ugovor u Ministarstvu.

-To znači da Idući tjedan možemo započeti s uvođenjem izvođača u radove, a onda  Aquatehniku kao podizvođača – najavio je gradonačelnik Ivan Čehok , s kojim su odgovore u Ministarstvu potražili v.d direktora Varkoma, Tomislav Cesarec i gradski vijećnik Željko Bunić.

Gradonačelnik je još dodao kako je ovaj dokument najbolji odgovor na tvrdnju vijećnika SDP-a, Nevena Bosilja da gradonačelnik Čehok i njegova ekipa nemaju baš nikakve veze s Aglomeracijom. – Bez nas ne bi bilo ove dinamike i otvorenih mogućnosti – pohvalio se gradonačelnik i najavio da radovi mogu početi još ove godine.

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

U fokusu

Nova godina donosi nove poslove: Prilike i za kandidate bez iskustva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Iskoristite vaš potencijal i pronađite posao po vašoj mjeri! U suradnji s portalom posao.hr donosimo izdvojenu ponudu najboljih poslova ovaj tjedan. Prijavite se i sretno!

Nord Produkt d.o.o. zapošljava terenskog komercijalista (m/ž) na području Međimurske i Varaždinske županije. Ključne su odgovornosti vezane za realizaciju prodajnih ciljena po razdobljima, proizvodima i planiranim prihodima, prezentaciju asortimana prema kupcima, poslove realizacije prodaje i postprodajnih aktivnosti. Od kanidata se očekuju srednja stručna sprema te radno iskustvo od najmanje dvije godine na istim ili sličnim poslovima. Potrebno je izvrsno poznavanje rada na računalu, aktivno znanje engleskog jezika te aktivna vozačka dozvola B kategorije. Prijavite se.

NTH Mobile d.o.o. u potrazi je za Customer care agentom za slovački jezik (m/ž). Mjesto rada je Varaždin, a prijave se zaprimaju do 5.3. Od kandidata se očekuju napredne komunikacijske vještine i poznavanje slovačkog i engleskog jezika, poznavanje rada na računalu, inicijativna i ustrajnost, izuzetna preciznost te jasna i koncizna pisana i usmena komunikacija. Aplicirajte.

Workforce za potebe klijenta zapošljava referenta prodaje CNC strojeva i postrojenja za obradu metala (m/ž) u Međimurskoj i Varaždinskoj županiji. Prijaviti se možete najkasnije do 15.3. Posao obuhvaća aktivnu potragu za novim kupcima, obilazak terena zbog praćenja potreba kupaca, planiranje, primjenu i razvoj prodajnih aktivnosti. Potrebna je minimalno srednja stručna sprema tehničkog ili ekonomskog smjera, a poželjno je iskustvo rada. Traži se napredno znanje rada na računalu te poznavanje stručnog ili engleskog jezika u govoru i pismu. Aplicirajte ovdje.

Ljekarna Katica Vodopija – Štorga zapošljava magistra farmacije (m/ž). Mjesto rada je Novi Marof, a prijaviti se možete najkasnije do 19.3. Uvjeti su završen farmaceutsko-biokemijski fakultet i položen stručni ispit, posjedovanje licence za rad, usmjerenost na zadovoljstvo pacijenata te izvrsne komunikacijske vještine. Poslodavac nudi izvrsne uvjete rada i stimulirajuća primanja. Poslodavac isto tako nudi pomoć u traženju smještaja. Provjerite više putem linka.

Mehanika Štriga zapošljava prodavača rezervnih dijelova za traktore i građevinske strojeve (m/ž). Mjesto rada je Ljubešćica, a prijave se zaprimaju do 17.3. Uvjeti su minimalno završena srednja škola, poznavanje rada na računalu, komunikativnost i spremnost za rad s ljudima. Poslodavac nudi stimulativna primanja. Provjerite detalje ovdje.

MDV Plus d.o.o. zapošljava voditelja skladišta (m/ž) u Varaždinu. Prijave su otvorene do 5.3. Uvjeti su minimalno srednja stručna sprema ekonomskog ili tehničkog smjera te obvezno iskustvo s drvnim programom i građevinskim materijalom. Poslodavac nudi mogućnost rada na neodređeno. Više na linku.

Colas Hrvatska d.d. traži rukovatelja građevinskim strojem – rukovatelja grejderom (m/ž). Mjesto rada je Varaždin, a rok prijave je 26.3. Uvjeti su srednja stručna sprema tehničkog ili drugog odgovarajućeg usmjerenja, osposobljenost za rukovanje strojevima za polaganje asfalta te posjedovanje vozačke dozvole B kategorije. Detalje pronađite ovdje.

MIV d.d. traži vodoinstalatera (m/ž) u Varaždinu. Rok prijave je 25.3. Uvjeti za rad su razvijene radne navike, pozitivan odnos prema radu, predispozicija za timski rad. Potrebna je srednja stručna sprema. Posao obuhvaća postavljanje novih i održavanje postojećih vodovodnih instalacija, odvoda, montaža novih sanitarnih uređaja. Više na linku.

Utiliter d.o.o. traži komercijalista u prodaji (m/ž) u Varaždinu. Prijave se zaprimaju do 1.3. Potrebno je više osoba na poziciji. Očekuje se srednja stručna sprema i godinu dana radnog iskustva. Potrebna je vozačka dozvola B kategorije. Posao obuhvaća obilazak prodajnih mjesta, rad po unaprijed dogovorenim i definiranim dnevnim rutama obilazaka prodajnih mjesta i slično. Detalje pronađite ovdje.

LTH Alucast d.o.o. traži transportnog radnika (m/ž) u Čakovcu. Možete aplicirati do 31.3. Rad uključuje izvođenje unutarnjeg transporta, pravilno slaganje i preslagivanje robe u skladu s propisima, nadzor stanja viličara i uređaja na njemu. Potrebna je srednja stručna sprema. Provjerite više ovdje.

Sretno kandidatima!

Za dodatne poslove iz Međimurske i Varaždinske županije kliknite nalink i pretražite poslove koji su trenutno raspoloživi za prijavu. Sretno u pronalaženju posla. 

Vaš posao.hr. 

Nastavite čitati

U fokusu

Od 1. ožujka mijenja se i vozni red Vincekovih buseka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zbog nešto povoljnije epidemiološke situacije, mijenja se vozni red buseka tvrtke Vincek koja na temelju Ugovora o koncesiji obavlja komunalnu djelatnost prijevoza putnika u javnom prometu na području Grada Varaždina

Novi vozni red na svim linijama primjenjivat će se od 1. ožujka.

Koncesionar je dužan pridržavati se odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske te općih i posebnih preporuka HZJZ za sprječavanje zaraze.

Nastavite čitati