Povežite se s nama

U fokusu

Radnicima Aquatehnike pao kamen sa srca: nema prodaje i stiže 200 milijuna kuna

Objavljeno:

- dana

Donosimo

Aquatehnika se neće prodavati i može se javljati na natječaje matične tvrtke, Varkoma bez straha od sukoba interesa.

To su rezultati tromjesečnih pregovora Grada Varaždina s resornim ministarstvom i Hrvatskim vodama.

Grad je želio saznati smije li Aquatehnika, kao tvrtka kćer  sudjelovati u velikom poslu varaždinske aglomeracije. Strahovali su da se tvrtka uključi, a kasnije se ustanovi da je to protupravno pa uslijedi plaćanje penala, koje si obje tvrtke ne mogu priuštiti.

Od Ministarstva su sad dobili dokument s pozitivnim odgovorom. Aquatehnika ne smije sudjelovati na EU natječajima – u slučaju kad je izvođač Varkom – ali se nakon nadmetanja smije javiti kao podizvođač  u poslovima do 30 posto vrijednosti ugovora.

Nema prodaje

Ova je vijest skinula kamen sa srca zaposlenicima Aquatehnike jer je prodaja tvrtke bila sasvim izvjesna. Međutim,  sa zaradom od oko 200 milijuna kuna – koliko će Aquatehnika zaraditi na poslu Aglomeracije – nema potrebe da se tvrtka proda i ta je tema je za ubuduće skinuta s dnevnog reda.

Umjesto prodaje, Aquatehnika kreće u konsolidaciju. Kako je novinarima danas u prostorijama Aquatehnike rekao gradonačelnik Ivan Čehok, uskoro će biti raspisan natječaj za direktora, a dotad će tvrtku voditi dr.sc Tomislav Bogović.

– Dobro mu je krenulo, nadamo se izlazu iz gubitaka koji su se gomilali dvije godine pa će Grad imati tvrtku s dovoljno tržišnog potencijala – rekao je gradonačelnik.

Aquatehnika je prvu polovicu godine završila sa šest milijuna kuna duga, ali v.d. direktor vjeruje da će već s novom godinom taj dug biti znatno smanjen. – Tvrtka je godinama bila jedna od vodećih u niskogradnji, no došla je u situaciju da se nije mogla javiti na pojedine natječaje. Činjenicom da može biti podizvođač j na projektu Aglomeracije otvaraju se nove perspektive. To će omogućiti restrukturiranje i nabavu nove mehanizacije, a i stotinu obitelji će mirnije spavat – zaključio je direktor.

Izlaz iz tunela

Aquatehnika zasad posluje stabilno, dugovi se pokrivaju iz tekućeg poslovanja, ali neće moći bez zaduženja za pokrivanje obaveza. Dobavljači ne rade pritisak zbog naplate, rekao je Tomislav Bogović, jer „nas prvenstveno doživljavaju kao tvrtku kćer Varkoma, koji je jači i normalno funkcionira“.

Vijest da se mogu javljati na iste domaće natječaje kao Varkom, on je slikovito opisao kao da su bili u tunelu pa je netko upalio svjetlo i vidi se izlaz.

Prošli tjedan je Grad potpisao ugovor s općinama partnerima u Aglomeraciji, a u srijedu će se potpisati i ugovor u Ministarstvu.

-To znači da Idući tjedan možemo započeti s uvođenjem izvođača u radove, a onda  Aquatehniku kao podizvođača – najavio je gradonačelnik Ivan Čehok , s kojim su odgovore u Ministarstvu potražili v.d direktora Varkoma, Tomislav Cesarec i gradski vijećnik Željko Bunić.

Gradonačelnik je još dodao kako je ovaj dokument najbolji odgovor na tvrdnju vijećnika SDP-a, Nevena Bosilja da gradonačelnik Čehok i njegova ekipa nemaju baš nikakve veze s Aglomeracijom. – Bez nas ne bi bilo ove dinamike i otvorenih mogućnosti – pohvalio se gradonačelnik i najavio da radovi mogu početi još ove godine.

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

U fokusu

Kaznena prijava protiv pilota zločinačke JNA koji su raketirali Koprivnicu, a prije toga Varaždin i Čakovec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) podnijela je Državnom odvjetništvu RH kaznenu prijavu protiv N.N. počinitelja, odnosno pilota zločinačke JNA, koji su 7. listopada 1991. sa dva aviona (po promatračima) tipa „Jastreb“ oko 15,45 sati raketirali Koprivnicu, koja se nije nalazila u borbenoj, ratnoj zoni.

Cilj ovog zločinačkog napada bila je vojarna, koju su pripadnici JNA 30. rujna 1991. bez ispaljenog metka prepustili Hrvatskoj vojsci, u kojoj se tom prigodom nalazilo i zapovjedništvo i  nekoliko stotina vojnika slavne 117. Koprivničko-križevačke brigade.

>>Varaždin: ratnom pilotu Danijelu Boroviću svečano uručeno priznanje “Junak Domovinskog rata“

Međutim, sa avionima su napali   i područja oko vojarne nastanjene civilnim stanovništvom.

Tom prigodom smrtno je stradao David Piskor (izvan kruga vojarne), a nekoliko branitelja je ranjeno. Učinjena je i relativno velika materijalna šteta. Sve je moglo i mnogo teže završiti da pravovremeno i učinkovito nije svoj obol dala protuzračna obrana.

Važno je također istaknuti da su nakon Koprivnice ti ili drugi zločinački avioni raketirali i područje Čakovca i Varaždina, koji se također nisu nalazili u tzv. ratnoj zoni!

– U Beogradu su podigli optužnicu protiv četvorice hrvatskih ratnih pilota za navodne ratne zločine iz 1995. Oni očito znaju  tko je sve letio i činio ratne zločine na području Republike Hrvatske, pa će se stoga pretpostavljamo iznimno brzo sjetiti i optužiti  srpske, odnosno jugoslavenske ratne zločince koji su i u zrakoplovima ubijali i nanosili veliku štetu hrvatskom narodu, koji u to vrijeme nije imao ni osnovnog naoružanja, a kamoli ratne zrakoplove. Tm prije što je zločin-zločin. Nu, ako nije ratni zločin to što se 7. listopada 1991. dogodilo u Koprivnici, onda što je? – zapitao se Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.).

Nastavite čitati

U fokusu

Aerodrom Lučko zatvoren. Je li Varaždin letačima jedina (prava) alternativa?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Brojni problemi koji duže vrijeme opterećuju normalno funkcioniranje zagrebačkog Aerodroma Lučko, ovih dana su eskalirali do te mjere da je zatvoren za sve operacije do 31. kolovoza, a to se može i produžiti.

Kako javlja portal AvioRadar, najveći aerodrom generalnog zrakoplovstva u Hrvatskoj i dalje je zatvoren, i to usred ljetne sezone letenja. Odnosno, zatvoren je u razdoblju kada bi se na Lučkom da čekao red na polijetanje ili slijetanje.

Podsjećamo Aerodrom Lučko je u suvlasništvu/suoperatorstvu MORH-a i Aerokluba Zagreb. Grad Zagreb nema sekundarnog aerodroma, kao niti aerodroma za generalno zrakoplovstvo u pravom smislu te riječi.

Jedina prava – najbliža alternativa letačima koji već sele svoje avione je LDVA. Međutim, tek će se vidjeti hoće li varaždinski Parkovi ovu situaciju uopće znati iskoristiti.

Više o svemu pročitajte OVDJE

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje