Povežite se s nama

U fokusu

Atlantic Grupa u Knegincu gradi pogon Argete, otvorit će se do 150 novih radnih mjesta

Objavljeno:

- dana

Atlantic Grupa odlučila je ulagati u izgradnju nove tvornice proizvoda pod robnom markom Argeta i to na području općine Kneginec u okolici Varaždina.

Izvijestili su to na službenoj web stranici, gdje navode i to da je investicija ukupne vrijednosti od 50 milijuna eura započela kupnjom zemljišta i odvijat će se u nekoliko faza, a novi proizvodni pogon prema planu bi trebao biti pušten u rad u roku od 15 mjeseci od ishođenja građevinske dozvole. Realizacijom svih faza projekta planirano je otvaranje i do 150 novih radnih mjesta.

Za izgradnju tvornice i prateće infrastrukture kupljeno je građevinsko zemljište u poslovnoj zoni Kneginec veličine 41.000 četvornih metara, a novi proizvodni pogon bit će temeljen na najvišim standardima u prehrambenoj industriji te najvišim principima u zaštiti okoliša.

Poslovna zona Kneginec izabrana je za izgradnju nove tvornice na temelju niza kriterija kao što su geografska lokacija, prometna povezanost i razvijena infrastruktura, dostupnost kvalificirane radne snage, ali i primjena olakšica za skupinu proizvodnih djelatnosti, ističu iz Atlantic Grupe.

Dodajmo da Atlantic Grupa danas ima dvije suvremene tvornice za proizvodnju Argeta namaza – u slovenskoj Izoli te u Hadžićima u BiH, kao i uslužnu proizvodnju u američkom Harrisburgu za tržišta SAD-a i Kanade.

– Rast i planovi širenja poslovanja namaza kao jedne od ključnih kategorija Atlantic Grupe ukazali su na potrebu izgradnje dodatnih proizvodnih kapaciteta. Strateško poslovno područje Delikatesni namazi u ukupnom prihodu od prodaje Atlantic Grupe sudjeluje s 15,9 posto i iz godine u godinu ostvaruje dvoznamenkasti rast pa je čak i u vrlo izazovnoj 2020. godini ovo područje raslo zavidnih 15,1 posto u odnosu na godinu ranije – ističu, te dodaju:

– Argeta je prema Nielsenovim podacima vodeća u Europi u kategoriji mesnih pašteta te uvjerljivi broj jedan u Austriji, Švicarskoj, Sloveniji, Hrvatskoj, BiH, Makedoniji i Kosovu, uz značajno prisustvo i trend rasta u ostalim zemljama EU i svijeta – zaključuju iz Atlantic Grupe.

U fokusu

Inspekcija zaštite okoliša: otpad iz Poljane mora se ukloniti u roku 7 dana!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon što su u srijedu obavili očevid, službenici Inspekcije zaštite okoliša naložili su da se sav odloženi miješani komunalni otpad (MKO) mora u roku od 7 dana ukloniti s prostora pretovarne stanice u Poljani Biškupečkoj.

Podsjećamo, Franjo Puškadija, predsjednik Mjesnog odbora Poljana Biškupečka nakon sastanka s gradonačelnikom Nevenom Bosiljem dogovorio je rok da se uskladišteni MKO sanira i riješi u roku od 2 tjedna.

>>Bosilju pozlilo u Poljani, dočekalo ga 500 tona otpada više od očekivanog!

Međutim, uvidjevši da će se MKO i dalje voziti i skladištiti na pretovarnoj stanici u Puškadija je gradsku komunalnu tvrtku Čistoća d.o.o prijavio nadležnoj Inspekciji za zaštitu okoliša. Inaspekcija je izašla na teren i utvrdila da se MKO na pretovarnoj stanici ne smije skladištiti, a rok za sanaciju terena ističe idućeg tjedna.

– Temeljem članka 23.st. 5 više jedinica lokalne samouprave iz Varaždinske županije ( općine :Beretinec,Cestica,Gornji Kneginec, Petrijanec,Sračinec, Vinica, Vidovec, Jalžabet, Sv.Ilija,Sveti Đurđ, Mali Bukovec, Veliki Bukovec, te gradovi Varaždin i Varaždinske Toplice) sporazumno su osigurale zajedničku provedbu mjera gospodarenja otpadom s Općinom Velika Trnovitica na neodređeno vrijeme. Temeljem toga sporazuma Čistoća d.o.o. i Komunalac d.o.o. Garešnica sklopili su Ugovor o odlaganju MKO postupkom D1 na odlagalište Johovača, u količini od 5000 tona godišnje. Imajući saznanja da ti kapaciteti neće biti dostatni do kraja 2021. godine i da dinamikom nisu definirane lokacije za odlaganje MKO za 22 JLS s područja Varaždinske županije, TD Čistoća d.o.o upućuje 26. siječnja 2021. godine Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja (MINGOR) upit o mogućnosti sklapanje ugovora s TD Piškornica sanacijsko odlagalište d.o.o. za odlaganje MKO postupkom D1 na odlaglište  Piškornica, bez provedbe postupka javne nabave kako bi se osigurali kapaciteti. Iz odgovora MINGOR-a od 12. veljače 2021. kao i iz ranije zaprimljenih odgovora po tom upitu, razvidno je da sklapanje ugovora a bez postupka javne nabave nije moguće. Odgovor se nalazi u privitku zapisnika – piše u zapisniku Inspekcije.

Štoviše, varaždinski gradonačelnik je najavio kako će „sankcionirati odgovorne u Čistoće za nesklapanjem Ugovora s Piškornicom i za nastali problem sa zbinjavanjem MKO“. Koga će to Bosilj sankcionirati, potpuno je nejasno.

Kazneno djelo?

Naime, Uprava TD Čistoća d.o.o.sazvala je i održala 17. veljače 2021, godine izvanrednu Skupštinu Društva vezano uz navedenu problematiku.

– U ovaj zapisnik prilažemo Zapisnik sa izvanredne Skupštine Društva i Izvješće Uprave o problematici. Temeljem odluke Skupštine TD Čistoća d.o.o. upućen je 8. ožujka 2021. godine upit Skupštini Društva Piškornica d.o.o. vezano uz dogovor o prihvatu miješanog komunalnog otpada na odlagalište Piškornica. Odgovor Piškornice d.o.o. nalazi se u privitku Zapisnika, iz kojeg je vidljivo da ne postoji mogućnost prihvata otpada s njihove strane. Obzirom na negativan odgovor o prihvatu otpada na odlagalište Piškornica, svih 15 JL-ova iz Varaždinske županije uputilo je 14. travnja 2021. godine zahtjev MINGOR-u  za sastanak vezano na tu problematiku. Kako usprkos WEB sastanku i mail korespodenciji nije postignut napredak u rješavanju problema odlaganja MKO s područja 15 JLS-ova iz Varaždinske županije, ponovno je poslan zahtjev za izdavanje naloga od strane MINGOR-a koji definira mjesto za odlaganje miješanog komunalnog otpada s područja Varaždinske županije sukladno Zakonu o održivom gospodarenju otpadom, čl. 26. stavak 10 i članak 32, stavak 1. točka 5… Inspektorica u ovaj Zapisnik određuje rok od 7 dana uklanjanje navedene nepravilnosti i usklađenje s Dozvolom za gospodarenje otpadom. Stranka je o poduzetim mjerama dužna inspektoricu pisano obavijestiti u roku od 7 dana po potpisivanju ovoga zapisnika. Ako osoba nad kojom je proveden nadzor ne otkloni nedostatke i nepravilnosti u zadanom roku inspektor rješenjem naređuje otklanjanje nedostatka i poduzima druge radnje za koje je ovlašten u slučaju utvrđivanja prekršaja ili kaznenog dijela. U Zapisnik je direktor Čistoće, Davor Skorza dodao da će TD Čistoća u navedenom roku pokušati otkloniti otpad sukladno zakonskim propisima ali problem će i dalje ostati ukoliko se ne postupi određenom članku 32.stavka 1 podstavka 5 odnosno članka 26 stavka 10 Zakona o održivom gospodarenju otpada – ističe se u Zašisnika kojeg je uz Davora Skrozu potpisala i viša inspektorica zaštite okoliša Miljenka Kliček.

Prema svemu napisanom, napominje Franjo Puškadija, nitko nema apsolutno pravo govoriti o tome da nije znao, ali isto tako da nitko nije htio pomoći u rješavanju problema.

– I sad su se našli „najkompetentniji“ platforma Budimo grad i udruga Varaždinsko smeće iz čijih redova pojedinci pozivaju javno na linč dosadašnju vlast, MO Poljana Biškupečka i direktora Skrozu. Zanimljivo je da je upravo novozaposlena u Gradu Varaždinu PR stručnjakinja Vesna Haluga predsjednica Skupštine Piškornica -sanacijsko odlagalište d.o.o koje nije htjelo izmijeniti ugovor u kojem se od strane TD Čistoća tražilo povećanje kapaciteta i oglušilo se na mailove i pozive iz TD Čistoća! Zanimljivo je i da je Vjeran Strahonj,a kao član NO TD Čistoća sve to dobro znao, pa prešutio, odnosno samo svoje subjektivno mišljenje je iznio. Zanimljivo je i da Haluga u PR-ovskom priopćenju gradonačelnika Bosilja, u svezi rješavanja problema veliča upravo ulogu udruge Varaždin bez smeća a ne dobronamjernost Bosilja da održi, konačno nakon 8 dana sastanak sa MO Poljana. Naš odbor i dalje poziva sve uključene strane na zajednički konsenzus oko rješavanja nakupljenog MKO i da u ovoj temi nema politički obojenih strana – naglašava Puškadija.

Gradonačelniku bitniji produženi vikend pa otišao na more…

I dodaje:

– Morali smo javnost i mještane obavijestiti o nekim igrama koje je očito ipak netko drugi inscenirao a ne bivši gradonačelnik Ivan Čehok. Sve je vidljivo iz Zapisnika više inspektorice koji smo dobili na uvid. Još jednom napominjem da nije MO dopustio skladištenje MKO i nikad ni neće. Za vrijeme gradonačelnika Čehoka MKO se nije skladištio u pretovarnoj stanici već se isti dan odvozio. Spletom okolnosti, davnih godina je MO Poljana Biškupečka bila u prostornom planu Grada i Županije oderđena kao deponija. Od predviđene deponije uspjeli smo ju ipak prenamijeniti samo u pretovarnu stanicu i mi kao MO nismo to dopustili 1997. godine, a nećemo ni sad. Doista Vas molim da ne nasjedate raznim fake/lažnim Facebook profilima u dezinformiranju. Nažalost, dok birokracija i novi prozvani spasitelji uživaju u produženom vikendu, mi u Poljani Biškupečkoj smo osuđeni na smrad – zaključuje predsjednik MO Poljana Biškupečka.

Nastavite čitati

U fokusu

Donosimo izdvojenu ponudu najboljih poslova ovaj tjedan

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Iskoristite vaš potencijal i pronađite posao po vašoj mjeri! U suradnji s portalom posao.hr donosimo izdvojenu ponudu najboljih poslova ovaj tjedan. Prijavite se i sretno!

Letina Intech d.o.o. zapošljava inženjera/diplomiranog inženjera strojarstva (m/ž) i inženjera/diplomiranog inženjera elektrotehnike (m/ž) u Čakovcu. Prijave su otvorene do 25.6. Potrebni uvjeti su viša ili visoka stručna sprema, služenje engleskim i/ili njemačkim jezikom, dobro poznavanje rada na računalu, samostalnost u radu, snalažljivost, odgovornost, komunikativnost, sklonost timskom radu i slično. Aplicirajte.

Knauf Insulation d.o.o. zapošljava operatera na proizvodnoj liniji (m/ž) i radnika u proizvodnji (m/ž). Lokacija rada je Novi Marof, a rok prijave 28.6. Potrebna je viša ili visoka stručna sprema tehničkog smjera, minimalno godinu dana radnog iskustva na sličnim poslovima te poznavanje engleskog jezika. Poželjno je aktivno korištenje MS Office paketa te osposobljenost za rad viličarem. Prijavite se.

Domax sp. z o.o. zapošljava na poziciji Sales Office Manager (m/ž). Posao se odvija na području Karlovačke, Zagrebačke, Krapinske i Varaždinske županije. Prijave su otvorene do 2.7. Glavne su odgovornosti komuniciranje s klijentima, unošenje narudžbi, osiguravanje sigurnog puta narudžbi, komuniciranje s prodajnim predstavnicima u Rumunjskoj i slično. Aplicirajte.

Mesna industrija Vajda d.d. zapošljava energetičara frigomehaničara (m/ž). Mjesto rada je Čakovec, a prijave su otvorene do 30.6. Poželjno je posjedovanje stručnog ispita za rad na kompresorima i centralnim grijanjem. Posao obuhvaća popravak, održavanje, hlađenje i ventilaciju te poslove održavanja energetskih postrojenja. Detalje provjerite ovdje.

TechWarn Media d.o.o. zapošljava projektnog asistenta u uredništvu (m/ž) u Varaždinu. Prijave su otvorene do 1.7. Poslodavac nudi moderne standarde rada, opuštenu suradnju u stručnom, mladom i kreativnom timu koji radi na internacionalnoj razini, rad u izvrsnom work-life balance okruženju i ambicioznom timu, rad na neodređeno vrijeme, stimulativno i dinamično poslovno okruženje. Završeni smjer obrazovanja nije važan. Očekuje se poznavanje Excela ili Google Docsa, iskustvo korištenja alata za upravljanje projektima ili upravljanje zadacima. Više na linku.

Fanon d.o.o. zapošljava pogonskog električara (m/ž) u Petrijanecu. Prijave su otvorene do 16.7. Posao obuhvaća popravak elektro dijelova strojeva, montažu elektro dijelova strojeva, opreme i uređaja, praćenje i kontrolu prema planu preventivnog održavanja. Više na linku.

Kaja ugostiteljstvo j.d.o.o. zapošljava konobare (m/ž) u Žigrovcu. Potrebno je više osoba na poziciji. Rok prijave je 30.6. Za osobe iz udaljenijih područja osiguran je smještaj. Uvjet je srednja stručna sprema bez obzira na smjer. Poslodavac nudi mogućnost rada na neodređeno. Provjerite kako aplicirati.

HD Mont d.o.o. zapošljava tajnika (m/ž) u Varaždinu. Prijave su otvorene do 17.7. Posao obuhvaća komunikaciju s inozemnim dobavljačima na njemačkom jeziku, pripremu dokumentacije potrebne za izaslanjeradnika, organizaciju smještaja za radnike i slično. Potrebna je srednja stručna sprema i radno iskustvo od dvije godine. Detalje provjerite ovdje.

DG Sport d.o.o. zapošljava recepcionara (m/ž) u Prelogu. Rok prijave je 30.6. Uvjeti su srednja stručna sprema hotelijersko turističkog smjera ili druge slične škole te poznavanje engleskog jezika. Potrebno je radno iskustvo od minimalno godinu dana. Poslodavac nudi mogućnost prijave na neodređeno. Više na linku.

Ustanova za zdravstvenu njegu u kući Kancijan zapošljava medicinsku sestru ili tehničara (m/ž) u Varaždinu. Rok prijave je 30.6. Potrebno je odobrenje za samostalni rad i mogućnost korištenja vlastitog vozila. Poslodavac nudi mogućnost stalnog radnog odnosa. Više na linku.

Sretno kandidatima!

Za dodatne poslove iz Međimurske i Varaždinske županije kliknite nalink i pretražite poslove koji su trenutno raspoloživi za prijavu. Sretno u pronalaženju posla. 

Vaš posao.hr. 

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!