Povežite se s nama

Zabava & Stil

Atraktivne mažoretkinje na Špancirfestu predvodit će Drum Line Orkestar

Objavljeno:

- dana

Varaždinske mažoretkinje će ove subote, 28. kolovoza ugostiti 200 mažoretkinja iz brojnih hrvatskih mažoret timova kako bi na varaždinskom središnjem trgu Korzu od 17 sati predstavile revijalnu izvedbu atraktivnih plesno-scenskih koreografija u šarenim mažoret uniformama.

Mimohod ulicama stare gradske jezgre će uz Varaždinske mažoretkinje ove godine po prvi puta na Reviji mažoret timova predvoditi atraktivni Drum Line Orkestar iz Zagreba koji je do sada nastupao na brojnim nastupima mažoretkinja širom Europe i Svijeta.

Ujedno prvi puta Varaždinskim mažoretkinjama u goste dolaze i višestruke državne i europske prvakinje u mažoret plesu Zagrebačke mažoretkinje u punom sastavu sa juniorskim i seniorskim formacijama, tako da će gostima Špancirfesta nastup ispred gradske vijećnice na Korzu zasigurno uljepšati dolazeće subotnje poslijepodne i predvečerje.

Uz Zagrebačke, u subotu 28. kolovoza u goste Varaždinskim mažoretkinjama dolaze i mažoretkinje Kotoribe, mažoretkinje i twirling klub iz Ludbrega i Donjeg Kraljevca, mažoretkinje grada Bjelovara i mažoretkinje Stupnika, kao i još neki drugi timovi.

Svečani će mimohod krenuti iz Vatrogasnog doma ulicama stare gradske jezgre u 16.30 sati, a program Revije na Korzu počinje u 17 sati.

Zabava & Stil

Prvi varaždinski soundtrack i uživo na ljetnoj pozornici, u petak na Kazališnom trgu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prije nekoliko dana udruga REBL FILM u suizdavaštvu s Koncertnim uredom Varaždin objavila je album „Glazba iz filma Rifovi revolucije“.

Ovim filmskim soundtrackom filmska ekipa zaokružila je priču koja je započela prije gotovo pet godina. Naime, na jesen 2019. Arian Peharda i Jurica Hižak započeli su svoju filmsko-glazbenu suradnju i tako udarili temelj za prvi varaždinski glazbeni film Riffs of Revolution.

Iako se projekt činio gotovo nemogućim poduhvatom, ekipa je svojom upornošću i kreativnošću nadišla sve produkcijske prepreke i nakon tri pol godine rada dovršila film. Film o legendarnoj grupi „Razor Jet“ koja slušateljima daje snagu da se bore protiv dr.Zempa, nadišao je sva očekivanja, te je prikazan u 15 gradova na području cijele regije, a nedavno je osvojio nagradu i za najbolji dugometražni glazbeni film za talijanskom FilMuzik Arts Festivalu.

Kao što i priliči, osim zabavne i inteligentne priče, ovu glazbeno-akcijsku komediju obilježava i odlična glazba koja je u potpunosti produkt varaždinskih glazbenika. Tako se Varaždin, odnedavno UNESCO-ov grad glazbe, može pohvaliti i prvim glazbenim filmom i prvim soundtrackom od kad je Hrvatska stekla neovisnost.

Album „ Glazba iz filma Rifovi revolucije“ istovremeno je izašao na svim streaming servisima (Spotify, Deezer, YouTube Music, iTunes, Amazon, TikTok i dr.) i sadrži čak 17 skladbi koje su producirali Arian Peharda i Jura Ščapec, a masterirao ih je američki producent Carl Saff poznat po suradnji s legendarnim rock sastavima poput Sonic Youth. Većinu kompozicija na albumu potpisuje Arian Peharda ili kao autor ili kao aranžer, ali u samoj realizaciji sudjelovalo je mnogo varaždinskih imena (Jura Ščapec, Tihomir Galevski, Tea Lovreković, Neven Stipčić) uključujući i samog redatelja Juricu Hižaka.

Promocija albuma održat će se u petak 19.srpnja ispred HNK Varaždin uz koncert fiktivne grupe „Razor Jet“, kojem će prethoditi kviz na temu filmske glazbe s početkom u 20h.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Znamo gdje početkom kolovoza možete poslušati Mladena Grdovića, Luku Basija i Klapu Samoanu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Sve je spremno za Festival Lovrečevo 2024. u Varaždinskim Toplicama.

Ovogodišnje Lovrečevo traje od 9. do 11. kolovoza, a program je bogat.

Luka Basi i Micah nastupaju u petak, 9. kolovoza. Za subotnju feštu, 10. kolovoza, zadužen je Mladen Grdović i njegovi brojni hitovi.

Posljednjeg dana, u nedjelju, nastupit će Klapa Samoana i 2 Kitice.

P4 kao suorganizator donosi mnogo programa za mlađe generacije; dječji grad, radionice grafita i breakdancea, Slip’n Slide (vodeni tobogan dužine 150 metara) i eko sajam.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje