Povežite se s nama

U fokusu

Autobusi bi vozili na 5 linija, a karta maksimalno 7 kuna

Objavljeno:

- dana

DANAS ROK ZA PONUDE ZA JAVNI GRADSKIH PRIJEVOZ

Nakon što je ukinut u rujnu prošle godine, u Varaždinu bi ponovno trebao biti organiziran javni gradski prijevoz. Grad Varaždin je raspisao natječaj za obavljanje komunalne djelatnosti prijevoza putnika u javnom prometu, a 5. svibnja je rok za dostavu ponuda.

Novi koncesionar će prijevoz morati obavljati na pet linija po gradu i prigradskim naseljima, pri čemu će sam moći odrediti stajališta unutar zadanih linija, kao i vozni red. Mora ponuditi minimalno šest vožnji po liniji radnim danom, četiri vožnje po liniji subotom, a dvije nedjeljom i blagdanom.

Sve linije idu kroz autobusni kolodvor: naknadno precizirano da je stajalište u Ulici Zrinskih i Frankopana

Prema Analizi opravdanosti davanja koncesije, koju je izradila Razvojna agencija Sjever, maksimalna cijena karte za građane je sedam kuna, koliko je iznosila od 2011. do lani. Koncesija će biti dodijeljena na rok od pet godina, a Grad će, baš kao i prije, prijevoz subvencionirati.

– Maksimalna cijena za krajnjeg korisnika iznosi sedam kuna sa svim uključenim porezima i davanjima za jedan prijevoz, a maksimalna godišnja subvencija Grada Varaždina iznosi 628.000 kuna. Mjesečni iznos subvencije ovisio bi o broju dana u mjesecu i o broju izvršenih prijevoza. Subvencija jednog prijevoza iznosila bi 68 kuna s davanjima – navedeno je u izvješću gradonačelnika Gorana Habuša koje je u veljači prihvatilo Gradsko vijeće.

I dok se do 2014. za subvenciju javnog prijevoza godišnje izdvajalo 960.000 kuna, sada bi se izdvajalo 330.000 kuna manje. S obzirom na prilično veliki broj upita tijekom trajanja natječaja, čini se da su prijevoznici zainteresirani za koncesiju.

Upozorenje

Zanimljivo je da je natječajna dokumentacija djelomično izmijenjena nakon što je jedan od gospodarskih subjekata upozorio na moguće pogodovanje Autobusnom prijevozu, odnosno Presečki grupi. Naime, kao stajalište na svih pet linija bio je naveden „autobusni kolodvor“.

– Predlažemo iz voznog reda brisati autobusni kolodvor, jer to u ovom slučaju remeti tržišno natjecanje budući da je autobusni kolodvor u Varaždinu u vlasništvu Presečki grupe d.o.o., koja je osnivač Autobusnog prijevoza d.o.o. Jasno je da mogu dati jeftiniju ponudu (…). Trošak kolodvorskih usluga je oko 45.000 kuna mjesečno – upozoreno je i predloženo da se omogući korištenje stajališta pored kolodvora, u Ulici Zrinskih i Frankopana, na mjestu koje se sad koristi za parkiranje automobila.

Iz Grada su odgovorili da je definicija stajališta autobusni kolodvor „možebitno nejasna“ te naveli da se zapravo i radi o stajalištu na parceli u vlasništvu Grada, a potom su to unijeli i u natječajnu dokumentaciju.

SVE LINIJE

Linija 1
Hrašćica – Optujska – Fabijanska – O. Župančića – E. Kumičića – Bolnica – autobusni kolodvor/stajalište u Ulici Zrinskih i  Frankopana i natrag

Linija 2 
Željeznički kolodvor – autobusni kolodvor/stajalište u Ulici Z. i Frankopana – Jalkovec – Poljana – Črnec – Brezje – željeznički kolodvor

Linija 3
Gojanec – autobusni kolodvor/stajalište u Ulici Z. i Frankopana – Bolnica – Banfica i natrag

Linija 4
Zbelava – D. Kučan – G. Kučan – autobusni kolodvor/stajalište u Ulici Z. i Frankopana i natrag

Linija 5
Zbelava – D. Kučan – Kučan Marof – autobusni kolodvor/stajalište u Ulici Z. i Frankopana i natrag

Izvor:
Foto: Arhiva RT

U fokusu

Kaos u HNK: Predsjednik Kazališnog vijeća Marijan Varjačić podnio ostavku

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Predsjednik Kazališnog vijeća Marijan Varjačić podnio je neopozivu ostavku, i to ubrzo nakon što je isto učinila njegova zamjenica Snježana Tramburovski.

Njegovo priopćenje donosimo u cijelosti:

Politički pokrovitelji intendantice HNK u Varaždinu Jasne Jakovljević, i to svih političkih boja, dosjetili su se već otrcanog načina; umjesto da se govori o nezakonitostima, pogodovanjima (hrvatska riječ za korupciju), neredu i neradu koji godinama vladaju u Kazalištu, META JE KAZALIŠNO VIJEĆE koje je, zajedno sa gradskim revizorom, započelo otkrivati rabote dotične gospođe. U farsi koja se pred nama odigrava ističe se lik stanovite M., redikulozne pojave u političkom životu Varaždina, koju je izmislio bivši gradonačelnik. U tom “teatru” ne želim više sudjelovati niti kao promatrač. Dajem (neka i na veselje politikantsko-interesne bulumente čiji je eksponent J. J.) neopozivu ostavku na funkciju predsjednika Kazališnog vijeća HNK u Varaždinu, sa danom 25. listopada 2021.

Nastavite čitati

U fokusu

Broj stanovnika: u Varaždinskoj županiji izgubljen grad veličine Ludbrega

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Državni zavod za statistiku objavio je procjenu broja stanovnika po gradovima, općinama i županijama na kraju 2020. godine.

Brojke su zabrinjavajuće, piše tportal.hr.

Prema toj procjeni, Hrvatska je početkom ove godine imala oko 4.048.000 stanovnika, što je 237.000 manje nego po zadnjem popisu 2011 . godine. To znači da je u manje od 10 godina izgubila više od 5 % populacije, odnosno svakog dvadesetog stanovnika.

Neki demografi procjenjuju da je stvarno stanje još gore te da je realni broj stanovnika pao ispod četiri milijuna.

Od popisa stanovništva 2011. demografske gubitke pretrpjele su gotovo sve regije. Samo tri od 21 županije bilježe porast stanovništva, pri čemu je on osjetniji jedino u Gradu Zagrebu, u kojem živi oko 19.000 žitelja više nego 2011. U plusu su još Istarska i Dubrovačko-neretvanska županija, ali sa znatno slabijim rastom.

U depopulaciji prednjače županije s istoka Hrvatske.

Varaždinska je županija prema ovim podacima 2011. godine imala 175.951 stanovnika, a ove godine ih ima 165.357, odnosno 10.594 manje (-6,02 %).

Međimurska je županija prije 10 godina imala 113.804 stanovnika, a 2020. je procjena da ih je 108.822, odnosno 4.982 manje (-4,38 %).

Obzirom da područje koje obuhvaća Grad Ludbreg ima oko 9000 stanovnika, u Varaždinskoj je županiji u posljednjih 10 godina “izgubljen” grad veličine Ludbrega.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje